maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kirjasuositus - Escape from Camp 14

Olen nykyään maailman huonoin lukija. Pienenä viihdyin kirja kourassa tuntikausia, päiväkausia. Nykyään tämä arki ja internet-hömpötykset tuntuvat tulevan tielle liiaksikin, ja harva sen ansaitseva kirja tulee avatuksi, ja vielä harvempi luetuksi loppuun.
 
Pitkästä aikaa joku kirja tempaisi minut mukaani niin, etten halunnut sitä laskea. Vakoilin tulevilta sivuilta kärsimättömänä mihin suuntaan oltiin menossa ja toisaalta yritin lukea harppomatta että saisin tapahtumista kaiken irti.


Kyseessä on tosiaankin tämä Escape from Camp 14 kirja. Ehkä olettekin jo kuulleet tästä? Tämä julkaistiin jo yli vuosi sitten, jolloin kirja ampaisi heti lukulistalleni. Mutta vasta äitiyslomalla tuli vihdoista viimein ostettua tämä kirja, ja se aloitettua. Ja voi pojat, kuinka se ampaisi heti tärkeysjärjestyksessä monen muun arkipäiväisemmän tekemisen yläpuolelle.
 
Kirja kertoo tositarinan Pohjois-Korean vankileirillä syntyneestä pojasta, joka aikuistuu raa'assa ympäristössä ja nuorena miehenä pakenee, sillä haluaa syödä ruokaa josta on vain kuullut tarinoita ulkopuolelta tulevilta vangeilta. Aivan uskomaton, järkyttävä, surullinen ja raadollinen tarina, jota en voi muuta kuin suositella. Ihan oikeasti, lukekaa tämä kirja. Ja oppikaa jotain uutta maailman sulkeutuneimmasta yhteiskunnasta.

4 kommenttia:

 1. Kyseinen kirja on lukulistalla, mutta vielä toistaiseksi hankkimatta ja lukematta. :) Luin vastikään Barbara Demick'in Suljettu Maa (nothing to envy) -kirjan, joka kertoo Pohjois-Koreasta loikanneiden elämästä ja arjesta kotimaassaan. Hurjaa luettavaa ja pistää vähän asioita tärkeysjärjestykseen. Suosittelen, sikäli mikäli kiinnostusta riittää vielä vastaavaan teemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taytyypi tarkastaa tuo kirja - aihepiiri tosiaan kiinnostaa. Oonkin joskus tuosta kuullut, mut sit se taas painui unholaan. Vitsit kun hyvia kirjoja mita pitais lukea on ihan liikaa :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Eipä mittään :) Oon sunkin blogista löytänyt monta hyvää kirjavinkkiä!

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails