sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Poppy Appeal

Syksyisin jos kulkee Briteissä täällä näkee usein ihmisten rintapielissä kirkkaanpunaisia paperisia unikonkukkia. Se varmaan ihmetyttää jos täällä on ensimmäistä kertaa - muistan itsekin ihmetelleeni asiaa vuosia sitten.


 
Marraskuun toisena sunnuntaina on Remembrance Sunday. jolloin muistetaan maailmansodissa menehtyneitä sotilaita. Unikkokolehdilla kerätään (paperiunikko = £1) rahaa muun muassa nykyisten sotilaitten kuntoutukseen. Nykyään saa ostaa myös aika makeita blingejä "timantti"- unikoita, mutta itse venyin tänä vuonna vain tälläiseen pinssiin. Ehkä ensi vuonna sitten.
 
Mun empiiristen kokemusten mukaan Lontoossa näitä näkee eniten (keski-ikäisillä) työmatkaajilla Cityn alueella, sekä Kings Crossin alueella. Näitä myydään usein juna-asemilla (erityisesti k.o. alueilla) että ruokakaupoissa ympäri maata. Televisiossahan näitä näkee joka juontajalla ja julkkiksilla.  
 
Te muut britanniansuomalaiset - ostatteko te ikinä näitä unikkoja?

4 kommenttia:

 1. Mä ostin juuri kaksi päivää sitten kolmannen paperisen poppyni, koska onnistuin hukkaamaan kaksi edellistä... Mun mielestä kiva idea, ja nuo tuo sellasta yhteisöllisyyttä :) Metrossa irtosi ruuhka-aikaan yllättävän paljon hymyjä niiltä, joilla itselläkin roikkui poppy rintapielessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on just sellainen yhteenkuuluvaisuuden tunne :) Maassa maan tavalla eks niin :)

   Poista
 2. Musta tuo Remembrance Sunday on ihana idea :) Saattaa johtua siitä, että unikko on yksi lempikukistani XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on tosi perinteinen täällä Briteissä. Muutenkin erilaiset keräykset ovat aika tavallisia, esim Nenäpäivä ja sit BBC Children in Need (Pudsey?) joka taitaa olla meneillään juuri nyt.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails