perjantai 20. maaliskuuta 2009

Kengät jotka pitää olla

Tämä postaus-idea taitaa olla kiertänyt useammassakin blogissa nyt, muistan saman nähneeni ainakin yummyn ja moumoun blogissa. Mutta mitäpä siitä, hyvät ideat kiertoon ja minulle tänne! Alunperinhän tämä tulee siitä Cosmopolitanin viimeisimmästä numerosta jossa analysoitiin että minkälaisia kenkiä tulisi jokaisen naisen kaapistaan löytää.

Tottapuhuen, eipä taitaisi Cosmo minun kenkävarastoani noteerata mutta ei se mitään. En minäkään noteeraa Cosmoa. Hajosin sen lehden piilo-maailmankuvaan naisesta miehen miellyttäjänä ja johdannaisena (seksijutut näin pidät miehesi tyytyväisenä, vihjejutut miten metsästät miehen, trendireportit näin valitsen kauden seksikkäimmät trendit miesten houkuttamiseksi jne...) ja lopetin lehden tilauksen teininä feministiheränneisyyden myötä. Noh, lehden parjaaminen sikseen, läpimädästäkin lehdestä voi löytää jotain kivaa, kuten tämän kenkäjuttuidean!


1. Perusballerinat


Mukavat, käytännölliset ja tyylikkäät ballerinat jalassa voi suunnata melkeinpä minne vain.Ballerinat ovat parhaimpia kesäkenkiä ever. Valkoiset minulla kuuluvat ehdottomasti kesäfiiliksen aikaansaamiseen ja ovatkin varmaan kesäkengistä käytetyimmät. Valitettavasti ne myös menevät nopeasti huonoiksi joten ne joutuu aina heittämään kesän päätyttyä pois. Tässä kuitekin hopeiset (New Look) ja kullanhohtoiset (Global) ballerinat jotka sopivat monen kanssa. Täksi kesäksi hakusessa ovat valkoiset että mustat ballerinat, ja mietintämyssyssä Chanel-tyyppiset cap-toet.

2. Unelmakorot

Lähes kuukauden vuokran maksaneet korkkarit kaivetaan kaapista vain muutaman kerran vuodessa.Mitään kalliita tai edes uskomattoman upeita korkkareita minulla ei ole, nämä taisivat maksaa 40 euroa. Näistä kuitenkin tykkään edelleenkin vaikka ostin joskus jo kolmisen vuotta sitten. Käytän lähinnä jonnekin mentäessä kesällä, jotenkin jääneet ihan perusarjessa käyttämättömiksi vaikka ihan tavalliseen käyskentelemiseen sopisivat myös.

3. Rokkitennarit
Rokkikeikalle, festareille, baariin tai minne tahansa, kun haluat saada hieman katu-uskottavuutta.Nämä Onitsukat menisivät enemmänkin tavallisista city-lenkkareista mutta isken tähän kategoriaan verukkeella ettei muita lenkkareita (paitsi juoksuun) itseltäni löydy. Mukavat ja sopivan kapoiset etteivät jalat näytä sämpylöiltä taikka converse-kanooteilta. Kelpaa moneen menoon ja käytän varsinkin kun on kiire ja joutuu juoksemaan moneen paikkaan.

4. Kaupunkikumpparit

Festareille, kauppareissuille, kesämökille tai sateisella kelillä melkeinpä kaikkialle.

Ei. Vaikka olen monesti miettinyt että varsinkin Lontoon talvisissa monsuunisäissä kumpparit olisivat mainiot eivät ne tyylillisesti iske. En vaan halua käyttää kaupungilla kenkiä jotka assosioin mökkikesiin ja metsissä vaelteluun. Kunnolliset rasvasuojatut nahkasaappaat kyllä pitävät veden poissa varpaista ja näyttävät plussana myös tyylikkäiltä eli miksi edes viitsisin hankkia kumppareita? Festareilla en käy ja kesämökille riittää armaat harmaat perus-Nokiat.


5. Talvitohvelit

Rinnebileisiin, rentoon baariin, shoppailureissulle tai leffaan kaverin kanssa.Tänä vuonna hommatut Uggsit ovat pelastaneet monta talvi-aamua lämpöisyydellään. Käytän useimmiten pillifarkkujen kera tai sitten mekko/tunika- sukkahousuviritelmän kanssa ihan perusarjessa, yleensä kouluun mennessä. Tulevat jatkamaan voittokulkuaan tulevana talvena, nyt kevään myötä on näiden aika painua kesäunille. Niitten kaverina on vuosien takaiset mukluk-eskimo-saappaat. Vaikka omaa silmää edelleenkin miellyttävät (ja olivat ehdottomat rakkauskengät vuonna 2003-4) en käytä kaupungilla sillä ovat vähän hassun vanhan näköiset katukuvassa.


6. Luottokorkkarit


Koko päivän kestävään työtapaamiseen, sukujuhliin, aamuun jatkuviin megabileisiin tai minne tahansa, missä tarvitset mukavalta tuntuvia korkoja.

Vanhat rakkaat söpöt mustat minikorkoiset mokkakorkkarit ovat ahkeran käytön jälkeen niin hajalla että odottavat hetkenä minä hyvänsä viimeistä reissua kaatopaikalla... Vielä en ole hellinnyt niitä viedä poispois vaikkei niitä oikein käyttääkään enää voi. Ovat pienet niin resuiset ettei niistä edes kehdannut ottaa kuvaa.

7. Edustussaappaat

Työtapaamiseen, baarikierrokselle, rennolle illalliselle, treffeille tai lounaalle kaupungilla.Mustat Clarksin saappaat sopivat melkeinpä minkä tahansa kanssa ja koron ollessa varsin maltilliset ovat myöskin moneen paikkaan käyttökelpoiset. Näillä kelpaa kävellä vaikka missä tilanteessa. Konjakinruskeat Marco Tozzin nauhasaappaat ovat hivenen vaikeammin yhdisteltävissä mutta kelpaavat monenlaiseen edustukseen myöskin.


8: Korokenilkkurit


Kaupungin kuumimpaan yökerhoon, ekoille deiteille ihanan miehen kanssa, muodikkaisiin bileisiin tai työhaastatteluun, jossa pitää tehdä vaikutus tyylillä.Tällä kategorialla taidettiin lähteä hakemaan rokkinilkkureita ja korokepohjaisia pilvenpiirtäjiä. Itseltäni ei nilkkureita oikein löydy mutta nämä sopivat tähän kategoriaan jotenkin. Käyttäisin peruspippaloissa ja deiteillä muttei kuitenkaan ihan yökerhomateriaalia. Minulle enemmänkin perusarkikengät.

Lopputulos

Jutun tehtyä huomaa että minultahan puuttuu melkoiset määrät hyvinkin oleellisia kenkiä joita ilman ei (kai) pärjää. Tuloksenahan oli 5/8! Mitäs tästä opimme? Tarvitse lisää ja paljon kenkiä! Ensimmäisinä ja kriittisimpänä hankintana kenkälistalla ovat valkoiset/mustat ballerinat sekä luotettavat ja mukavat mustat korkkarit.

1 kommentti:

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails