maanantai 7. tammikuuta 2013

Meidän joulu 2012

No, nyt se vihoviimeinen jouluaiheinen postaus täältä suunnalta nyt sit ennen ensi joulua. Tänä päivänähän perinteisesti siivotaan kaikki joulukoristeet ja joulukuusi pois.
 
Viime vuosi taidettiin viettää joulu täällä Briteissä, joten nyt oli mahtava palata takaisin Tampereelle viettämään kunnollista suomijoulua. Minulle joulu muodostuu erityisesti kaikista ihanista jouluruoasta ja tietenkin perheen näkemisestä. Ilman joulutorttuja, suomalaista suklaata ja laatikoita ei joulu tunnu samalta ollenkaan.Nautittiin pakkasista ja lumesta. Näistä jaksaa nauttia pari viikkoa vuodessa ihan yllinkyllin.
 
 
 
Joulupöydässä meillä oli riistasta tehtyä karjalanpaistia (oman perheen perinne), rosollia, laatikoista imelletty peruna, porkkana, lanttu ja bataatti, ylikypsää kinkkua, graavisuolattua lohta, Wigrenin sinappia (mailman paras sinappi jonka valmistus on näköjään lopetettu), joululimppua ja muita leipiä, ja jotain salaatteja. Mäti jäi tänä vuonna sikseen, mutta ens vuonna senkin edestä sitten. Jälkiruokapöydässä oli vielä suklaita, vihreitä ja muun värisiä kuulia, pipareita ja stiltonia, ja joulutorttuja luumutäytteellä ja omenakanelitäytteellä. Meidän tuomamme englantilainen Christmas Pudding jäi sikseen kauhean ähkyn takia.

Tampere on mielestäni todella kaunis paikka. Pienehkö kaupunki josta kuitenkin löytyy kaikki tarvittava kävelymatkan päästä. Ulkona tuli käytyä useamman kerran kavereitten kanssa. Vaikka kuvailtavia maisemia löytyikin, niin turhan usein kamera jäi pakkasten kohmettamien sormien takia laukkuun.

Ja käytiin katsastamassa se vanhempien uusi mökki (josta kuvia sitten myöhemmin), mummulassa näkemässä isovanhempia ja tapaamassa ystävän vastasyntynyttä vauvaa. Ja muuten vaan laiskoteltiin, ihan hyvltä tuntui kun Lontoossa tuntuu olevan aina niin hektistä. Sain myös vähän lahjoja Suomen päässä ja sitten vielä tänne palatessa, mm. kirkas Aalto-maljakko ja samanlainen matala ja Vitriini, MACin poskipunasivellin ja Tangle Teezerin matkaversio. Etta sellainen joulu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails