maanantai 23. huhtikuuta 2012

95 päivää jäljellä...

olympialaisiin.Olenko innoissani? No jaa. Nyt seuraa pientä purnausta tälleen lontoolaisen näkökulmasta, nämä kekkerit meinaan vaikuttavat aika paljon elämään täällä. 

Koko viime vuoden kun näitä olympialaisia on rummutettu joka tuutista minua ärsytti. Ja mitä pitemmälle rummutus etenee sitä enemmän ärsyttää. Olympialaiset sitä, olympialaiset tätä. Ooh, olympialaiset, kuinka hienoa että ne ovat Lontoossa. Blah blah blah. Ja rummutus alkoi jo 2009 vapaa-ehtoisten ja ilmaisen työvoiman haalimisella isoilla bannereilla ympäri metro-asemia.
Näistä olympialaisista on lupailtu vaikka mitä. Lontoon köyhä itä saa uusia asuntoja ja infrastruktuuria, joita käytetään yhteiseksi hyväksi sitten olympialaisten jälkeen. Tänne tulee paljon turisteja, jotka tuovat kauheasti rahaa ja uusia työpaikkoja kesän ajaksi. Jos ei mitään muuta niin ainakin on hyvät urheilukekkerit ja pääsette näkemään kovan tason urheilua. Ensimmäiset kaksi jäävätpä nähtäväksi, enkä oikein jaksa uskoa että moniakaan noista hienoista uusista rakennuksista tulee olemaan järkevässä käytössä (rakennuksen kalleuteen nähden) olympialaisten jälkeen. Ja enpä tiedä kuinka paljon tänne edes niitä paljonpuhuttuja turisteja pääsee tulemaan - hotellihinnat näyttävät kaksin- ja kolminkertaistuvan olympialaisten ajaksi. Kolmas väite taas on täyttä tuubaa. Lippujen ostaminen oli varsinainen fiasko, enkä tiedä ketään joka olisi lippuja onnistunut saamaan.

Ehkä kaikista eniten ärsyttää tosiaankin tämä lippufiasko. Olympialaisiin sai ostaa lippuja lottosysteemillä. Lippuja oli hinnaltaan neljäntasoisia, eli esimerkiksi superkalliit £2000, siitä vähän halvemmat £1000 ja £200, ja sitten normaalihintaiset £20-£50. Kaikki liput olivat ns. paikka-arvoltaan samoja, eli £2000 lipun ostaja saattaisi istua £20 lipun ostajan vieressä. Tasoja saattoi olla viisikin, mutta pointti sama. Lippuja ei kuitenkaan voinut ostaa suorilta käsiltä, vaan niitä sai lotota. Eli valittiin lippuja nettipalvelussa, sitten annettiin luottokortin numero, ja kaikkien mukaan tulleiden kesken arvottiin niitä lippuja. Selitinkö tarpeeksi sekavasti? Sekavuutta vielä lisäsi se että tilillä tuli olla tarpeeksi katetta lippuihin kun ne arvottaisiin, mutta jos sattuisi lipun saamaan ja se veloitettaisiin, ei ostajalle kuitenkaan kerrota mikä lippu sieltä tuli ennekuin vasta kuukauden (tms.) päästä. 
Arvaattekin varmaan että tuo systeemi varmisti sen että jotkut yrittivät hamstrata lippuja ihan mihin tahansa tapahtumaan jotta saisivat edes jotain. Suurin osa ei saanut yhtään mitään. Kuka niitä lippuja sitten loppujen lopuksi sai? Enpä tiedä, mutta epäilen että suurin osa lipuista meni sinne £1000-£2000 kerhoon isommille yrityksille ja satunnaisille öljysheikeille. Ja me tavalliset lontoolaiset joudumme kestämään järkyttäviä ruuhkia kesällä ja isompaa kaupunkiveroa (council tax) näiden olympialaisten rahoittamiseksi. People's Games my arse!

13 kommenttia:

 1. Joo siis olen täysin samaa mieltä, en oo hirveen innostunu näistä olympialaisista.. Yritin ajottaa mun Suomen reissun niin että en joutuis olee täällä olympialaisten aikaan mut valitettavasti sekään ei sitten onnistunu.. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi! Joudut sit kestään täällä kaikkia törttöileviä turisteja meidän muitten kanssa :)

   Poista
 2. Toi lippusysteemi oli aivan per****!!! Ja mä yritän kanssa olla mahdollisimman kaukana täältä kun olympialaiset on, mä en kestä sitä ajatusta jo valmiiksi. Komppaan kyllä niin kaikkea mistä kirjotit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mäkin yritin saada lippuja - ajattelin että kun kuitenkin olen täällä niin voisi edes mennä katsomaan jotain... Ylläripylläri en saanut mitään (paitsi meen kyl paralympialaisiin).

   Poista
 3. Hihii, ma oon varmaan ihan hirvea koska meilla on haat 28.07, eli taitaa olla toi avaamispaiva Olympialaisille....eli me matkustetaan Suomeen ja sitten honeymoonille Malediiveille pois tasta Olympiapolosta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh kovasti onnea teille molemmille! :) Malediivit kuulostaa paljon paremmalta kuin pölyinen Lontoo :)

   Poista
 4. Nämä olympialaiset on kyllä yks, sanonko mikä :D Postgrad-opintojen aikana ei muusta puhuttukaan kun olympialaisista, tosin siis events-opintojen suhteen aika iso juttu kyseessä, mutta multa tuli kyllä niin tehokkaasti noi kisat jo silloin 2009-2010 korvista ulos, kun joka ainoa luennoitsija ja opettaja niistä puhui tunneillaan. Muutama opettaja sentään otti esille haittapuolia tai huonosti hoidettuja asioita, ettei mennyt ihan ylistyspuheeksi toisin kuin suurimmalla osasta tunneista. Pari luokkakaveria haki myös vapaaehtoiseksi olympialaisiin ja se oli myös ilmeisesti ollut aikamoista onnenkantamoista että edes haastatteluun pääsi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanos muuta. Mä en oikeasti keksi mitään erityistä ylistettävää näistä olympialaisista - ja varsinkin kun tietää mitä mm. Beijingin ja Ateenan hienoille olympiarakennuksille on pelien jälkeen käynyt.

   Poista
 5. No johan on. Mitä järkeä maksaa lipusta £2000 jos sillä ei saa mitään "parempaa" kuin £20 lipulla?? Mulla ei ollut mitään käsitystä tuosta lippusysteemistä, muuta kuin että olen muualtakin kuullut että lippuja oli vaikea(mahdoton) saada.

  Täytyy todeta tällä kertaa, että onneksi en asu Lontoossa, hirvittää nuo ruuhkat ja esim. tuben ruuhka jo näin kauempaakin katsottuna. Ja tuohan kuulostaa tosi reilulta, että lontoolaiset rahoittaa kisoja council taxilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. £2000 lippuihin oli (ylläri) vähemmän tunkua joten niissä oli paremmat mahdollisuudet saada niitä. Enkä yhtään ihmettelis vaikka niitä olisi ollut enemmän kuin halpislippuja - mitään määriähän ei kerrottu... Mut tosiaan ihan tavallisille pulliaisille noitten lippujen saaminen oli aika mahdotonta. Kiva asua Lontoossa!

   Kukaan lontoolaisista tutuista ei ole erityisemmin innoissaan, osa suunnittelee maastapakoa kesäksi... Itse jään, enkä usko että mun aamuruuhkat näistä olympialaisista sen enempää pahenee. Mutta ne jotka menee Bankin kautta - huh huh!

   Poista
 6. Mulla on vähän sama, mä en pysty ajatella muutako central linea joka on viel pahemmin tukos sit kesällä. Kuvittele +35 helle ja jokainen train on pakattu täyteen turisteja. Äääää en haluu mitää olympialaisia....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha kuvittelen ja tuskastun jo nyt :) Mutta omalla kohdalla olympialaiset onneksi tuskin tulevat vaikuttamaan työmatkoihin, sillä käytän overgroundia vain. Mutta sympatiat tosiaan jokaiselle jotka joutuvat kärsimään tubea...

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails