torstai 1. tammikuuta 2015

On uuden aika...

Ensimmäiseksi haluan sanoa teille kaikille, KIITOS. Kiitos tästä yhteisestä matkasta, kiitos jättämistänne kommenteista, kiitos siitä että olette jaksaneet käydä täällä ja elää ilojani ja surujani minun kanssani.
 
Bloggaaminen eetteriin on tylsää, ja vuorovaikutus ja ruudun yhdeltä toiselle puolelle yhteyden ottaminen on se mitä rakastan tässä bloggauksessa. Tänne blogiin on vuosien varrella tullut tuhansia kommentteja - jokainen on luettu huolella ja muistettu lämmöllä. Postauksia olen kirjoittanut yli 800. Käsittämätöntä. Olen kirjoittanut tätä blogia Halloweenista 2008 saakka. Se on pitkä aika. Muistelin taannoin miten tämä blogi on alkuajoistaan muuttunut, paljon on näiden vuosien varrella tapahtunut. Valmistuin yliopistosta, menin naimisiin, tulin äidiksi, aloitin urani...
 
Aloitin blogin jutellakseni suomeksi, pitääkseni yllä suomenkielentaitoani ja purkaakseni ajatuksiani ulkosuomalaisuudesta ja Briteistä. Halusin pitää myös tyyliblogia mutta se kuivui kasaan suhteellisen nopeasti. Tästä tuli ulkosuomalaisblogi, joka esitteli Lontoota (hauskaa kotikaupunkiani) ja Brittien kummallisuuksia.
 
Nyt pitemmän aikaa minusta on tuntunut ettei tämä blogi tässä muodossa ole enää minun juttuni. Ulkosuomalaisuus blogin punaisena lankana on alkanut tuntua päälleliimatulta. Olen asunut ulkomailla kolmasosan elämästäni, useimmiten erittäin hyvin paikalliseen elämään integroituneena. Se ei ole millään tavalla minulle enää erikoista, eikä erityisen mielenkiintoista. Lontoon esittely taas, se oli hauskaa, mutta nyt perheellisenä ei tule käytyä enää monissakaan paikoissa, ja vaikka käymmekin, ei minua kiinnosta olla turistioppaana. Tämä on minun kotini jossa asun ja monet paikat jossa käyn ovat täyttä arkipäivää. Britti-saaret taas ovat minulle tulleet tutuiksi, ja täällä pitkään asuneena, ja voisinko sanoa että täysin integroituneena, en koe brittimaailman syvempää mietiskelyä enää niin mielekkääksi itselleni. Näistä kaikista aiheista on hauska lukea, mutta ei enää kirjoittaa.
 
Olen siis päättänyt aloittaa uuden blogin.
 
Uusi blogini keskittyy perhe-elämän kuvaamiseen, valokuvaukseen, äitiyteen ja meidän elämäämme täällä Lontoossa. The London life of a career mum & stay-at-home dad. Wave to Mummy nimi tulee siitä että mieheni sanoo sen vauvalle aina aamuisin kun lähden töihin.
 
 
http://www.wavetomummy.com/
 
 
Toisinsanoen, linja on toisaalta samankaltainen nykyisen Suklaata ja Kahvia blogin kanssa, mutta jätän ulkosuomalaisuuden ja Brittien ihmettelyn pois ja keskityn enemmän lifestylen ja perhe-elämän puolelle, ja meidän elämän jakamiseen. Tämä tuntuu mielekkäämmältä tässä hetkessä. Kirjoitan englanniksi, näin paikalliset kaverini pääsevät mukaan seurailemaan. Olen tätä englantilaista rinnakkaisblogia kirjoittanut jo muutamia kuukausia nähdäkseni että miltä se tuntuu, ja vähän tuntunut siltä kuin teitä huijaisin kun en ole tästä kertonut jo aikaisemmin. Mutta nyt se tosiaan tuntuu siltä että on uuden aika, ja on aika muutoksen, ja se tuntui hyvältä aloittaa uudesta vuodesta.
 
Jotkut teistä saattavat haluta seurailla meidän elämäämme tulevaisuudessakin. Joitakin teistä se ei ehkä enää kiinnosta. Molemmat ovat ihan OK. Teille jotka haluatte jatkaa meidän seurassamme vielä tulevaisuudessakin, pääsette blogiini Wave to Mummy joko tästä linkistä tai kuvaa klikkaamalla. Parhaiten seurata voi varmaankin Bloglovinin kautta tai Bloggerin kautta. Tein myös Facebook -sivun teille jotka tykkäätte seurailla sitä kautta. Instagrammissa jatkan samalla linjalla, mutta uudella nimellä. Blogilistalle en ole blogia päivittänyt, mutta voin sen tehdä jos joku sen teistä sinne haluaisi.
 
Kiitos teille yhteisestä matkasta, ja toivottavasti näemme uuden osoitteen puolella vielä! Saa kommentoida suomeksi ;)

(Vähän haikea fiilis kyllä jättää tämä tuttu blogikoti...)

19 kommenttia:

 1. Ihmettelinkin taannoin ig:ssä kuka on wavetomummy :) Kivalta näyttää uusi blogi, joten enköhän siirry sitä seuraamaan. Mielenkiintoinen yksityiskohta, että sinne klikatessa selvisi heti etunimesi. Tajusin, etten ollut sitä aiemmin kuullut (tai sitten en vaan muistanut).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä vaihdoin IG nikin tos vähän aika sit jo, kun linkkasin sen siihen mun uuteen blogiin. Ei toi mun etunimi ole ollut mikään salaisuus, on se ollut IGssäkin jo pitkään, ja FB ryhmissä. Nähdään uudessa osoitteessa ja tietty IGssä :)

   Poista
 2. Heippa! Noloa, mutta en ole kommentoinut sulle ehkä kertaakaan, maksimissaan kaksi... Varmasti jatkan toisen blogin seuraamista, ja musta olisi kiva jos blogilistan kautta pystyisi seuraamaan:) Tsemppiä uuden blogin kanssa! Yritän kommentoida useammin sitten sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mitään, en mäkään ole kauhean ahkera kommentoija, varsinkin kun nykyään usein luen blogeja kännykällä ja se tuntuu niin hankalalta... Mut tervetuloa uuteen blogiin, nähdään ehkä siellä sit :) Mä laitan blogilista linkin tähän postaukseen sit, se on laitettu listoille mut odottaa nyt hyväksymistä.

   Poista
 3. Blogilistalle toivon minäkin päivityksiä, tahdon seurata! T. Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, laitan sen linkin sit tänne, kunhan se hyväksytään blogilistalla. Ja btw, oon kyl sitä mieltä et sun pitäis aloittaa uudestaan taas bloggaaminen! ;)

   Poista
 4. Tosi kiva uusi blogi! Ja ymmärrän muuten täysin mitä tarkoitat tuolla ettei ulkosuomalaisuus tunnu enää aiheelta josta "jaksaisi" kirjoittaa. En ole ollut ulkosuomalainen edes yhtä pitkään kuin sinä ja silti on vähän sama fiilis, että siitä kirjoittaminen tuntuu hassulta koska asioita ei enää osaa edes katsoa "ulkomailla" asuvana koska emmehän me enää samalla tavalla ole vieraassa maassa.

  Ehdottomasti alan seurailemaan toki uuttakin blogia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin on ollut tässä nyt näitä muutoksia :) Kiva nähdä sit mitä sun blogissa alkaa tapahtumaan nyt :) Ja joo, ulkosuomalaisuus on ihan kiva juttu mistä lukea, mut siitä kirjoittaminen alkoi nyt tylsistyttään. Keksisin kyllä siitä vaikka mitä juttua, mut ei vaan nappaa. Jotain muuta nyt sit. Nähtäillään sit uudessa osoitteessa, mä tuun varmaan kirjoitteleen sulle sit mun uudella nikillä eli Wave to Mummyllä.

   Poista
 5. Ymmärrän syysi lopettaa, silti harmi! Itsekin olen ollut lähes kolmasosan elämästäni ulkomailla eikä minunkaan elämäni täällä ole mielestäni ihmeellistä tai erikoista. Mutta silti minusta tuntuu, että ulkosuomalaisuudesta/ulkomaalaisuudesta/kulttuurieroista riittää juttua, varsinkin kun oma lapsi kasvaa eri kulttuurissa kuin itse.
  Onnea uuteen blogiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyl mä tykkään niistä edelleen lukea, ja keksisin kyllä jutunaihetta paljoltikin, mutta se ei tunnu niin hauskalta kirjoittaa. Ja kun tämä on harrastus, mennään fiiliksen mukaan. Onhan näitä kulttuurieroja tullut huomattua tälläkin matkalla, miten suomalaiset lapset käyttäytyy jne. Kiitoksia, toivotaan että uusi blogi alkaa etenemään hyvin :)

   Poista
 6. Kas kas! Hauska uudistus, jatkan seuraamista. Mua kiinnostaisi myöhemmin kuulla, miltä englanniksi bloggaaminen tuntuu - itsehän tein juurikin vastakkaisen päätöksen, eli englanniksi bloggaaminen ei tuntunut "omalta" vaan kaipasin nimenomaan suomeksi kirjoittamista. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jotain uutta on tehnyt jo jonkun aikaa mieli. Erityisesti tuo äitibloggaus on kiinnostanut, ja ehkäpä myös tähän paikalliseen kulttuuriin uppoaminen paremmin. Äitiblogipiirit tuntuu olevan tosi kivat täällä "meillä" päin :)

   Englanninkielinen bloggaus: Joskus takkuaa kun suomi sujuis ehkä paremmin ja nopeammin, mut toisaalta, tää englanninkielinen bloggaus pakottaa mut petraamaan vähän mun kielioppia pitkästä aikaa.

   Nähään uudessa osoitteessa :)

   Poista
  2. Hei, vinkkaa jooko mulle joistain kivoista enkkulaisista äitiblogeista! Itse kun en seuraa kuin suomalaisia... Olisi kiva saada paikallista perspektiiviä, mutta valikoima on niin laaja, etten tiedä, mistä aloittaa.

   Poista
  3. Mä tykkään kuvapainoitteisista - Mummy daddy me on kiva ja siinä on linkkejä muihin hyviin. Joitain muita enemmän tekstipainoitteisia mitä tulee mieleen on esim Brummy mummy of 2, ja Honest Mummy, ja sit ehkä Not another mummy blog. Näitä on tosiaan ihan älyttömästi, mut aloita vaikka noista :)

   Poista
 7. Nooouu, olemmeko menettäneet sinut lopullisesti briteille :( Vaikka ymmärrän kyllä, miksi kielen- ja blogin painopisteen vaihdos, niin silti tuntuu vähän harmilliselta koska ajauduin tämän blogin lukijaksi juuri ulkosuomalaisuusjuttujen kautta. Ja jotenkin suomeksi kirjoittaminen luo ulkosuomalaisten blogeihin omaa tunnelmaansa... mutta taittuuhan se englanniksi lukeminen varmasti useimmilta meistä, joten ei pitäisi nurista :) Kaikkea hyvää uuteen vuoteen sekä uuden blogin pariin :) -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, on se kieltämättä ihan kivaa kirjoitella suomeksi, kun tosiaan englantia käytän lähes koko ajan. Mutta muutos pitää virkeänä, suunnanmuutosta mä olen tässä jo jonkun aikaa miettinyt, mut tosiaan en ollut varma haluanko ihan kokonaan muuttaa blogiosoitetta vai mitä. Nyt tälläinen tuntui parhaalta ratkaisulta. Kaikkea hyvää sullekin ja hyvää uutta vuotta! :)

   Poista
 8. Aloitin hiljaisen seuraamisen muistaakseni hääpostauksesta (Tampere -kuvat lievittivät koti-ikävää vaikka itse asuinkin vain Helsingissä), ja siitä lähtien on ollut ilo lukea ja katsella elämäänne. Olen äärilaiska kommentoimaan, mutta tulen myös uuden blogin puolelle lueskelemaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa sieltä saakka jo, onhan tässä muutama vuosi jo vierähtänyt :) Tervetuloa vaan seurailemaan uudenkin blogin puolelle :)

   Poista
 9. Voi eii! Mutta hyvä ettet lopeta kokonaan! Aloin lukea blogiasi muistaakseni vuonna -09, välillä vähän enemmän ja välillä vähemmän, mutta hauskaa on ollut! Kiitos näistä vuosista :-) ja tulee tuota uutta tietysti luettua! :-)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails