keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Greenwich sunnuntaina

Kävin tuossa viikonloppuna kaverin kanssa pitkästä aikaa Greenwichissä. Viimeksi taisin käydä siellä ottamassa aurinkoa kuutisen vuotta sitten. Sinne on melkoisen pitkä matka meiltä, joten sinne ei ihan noin vaan tule lähdettyä, vaikka alueen tietääkin todella kauniiksi.

Ihailtiin Cutty Sarkia (iso laiva) ja käytiin markkinoilla. Mitään kivaa ostettavaa ei tullut muuten löydettyä, mutta pikaisesti käytiin ennustajaeukon luona kuulemassa tulevaisuutemme - erikoistarjouksena sai kaksi pikaennustusta kympillä. 

Pohdittiin siinä sitten ennustuksia päivällisen merkeissä. Aika erikoiset ennustukset sain - tarotin mukaan kuulemma minun täytyy kävellä pois jostakin tunteitten kannalta vaikeasta tilanteesta, jota auttaa "prinssi", ja tähtien mukaan tulen sitoutumaan neljän vuoden kuluessa. Luonneanalyysin kohdalla tuntui osuvan vähän paremmin kohdalleen. Tähtien mukaan olin vakava lapsi joka nuortuu vanhetessaan, ja olen jalat maassa elävä ja oikeudenmukainen. Kämmenen mukaan minulla on pitkä elämänviiva (hyvä!), perfektionistinen ja itsepäinen luonne, olen hyvä ratkomaan pulmia, olen varmaan ollut töissä finanssialalla (kyllä), minussa on vähän opettajan luonnetta ja olen hedelmällinen.

Ihan viihdyttävä viisiminuuttinen ennustus, vaikka se nyt menikin osiltaan vähän ohi.

Greenwichin yliopisto on muuten aivan älyttömän kaunis. Mitkä rakennukset, oi kuin olisikin ollut ihana käydä tälläisen näköisessä yliopistossa opintoja. 

Oma yliopistoni oli melko säälittävän näköinen, varsinkin kun vertaa näihin mahtipontisempiin paikkoihin. Muistan kun tulin ensimmäistä kertaa tutustumaan uuteen yliopistooni täällä - olin juuri nähnyt UCL:n rakennukset (ja kuvia tietty Cambridgestä ja Oxfordista) ja omaan yliopistoon tullessa ihmettelin että mihin loukkoon sitä on tullut pää pistettyä. Noh mutta akateemisesti oli sekin ihan hyvä paikka eikä kakun kauneus paranna silkkoa sisältä, näin sananlaskua mukaillen. Greenwichihän on aika huonosti arvostettu täälläpäin.

4 kommenttia:

 1. On kyllä aika juhlallisen näköinen opinahjo! Harmi, ettei sen maine ole samassa linjassa puitteiden kanssa. Olisi tuollakin kyllä kelvannut opiskella!

  Kirjoitin itse juuri postauksen tyttäreni koulusta: se on jo ulkoisestikin aika toisenlainen kuin suomalaiset alakoulut.. Kivaa helatorstaita! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täällä noi koulut on tosiaan aika erilaisia. Jotkut paikat ovat niin mahtavan näköisiä monien vuosisatojen perinteineineen... Koulutkin täällä jtoenkin sympaattisemman näköisiä kuin suomalaiset betonimötikät. Vaikka koulupihat täällä onkin säälittävän pieniä yleensä.

   Poista
 2. Mä muistan kun näin ekaa kertaa Aberdeenin kampuksen, se oli vaan niin Harry Pottermainen mun mielestä ja juuri sopiva ja sellainen kun kuvittelin Skotlantiin :D Nykyisen yliopiston kampus onkin sit aika tylsä verrattuna siihen, ja hyvin kaupunkimainen...mutta sisältöhän se on joka merkkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä sain joskus muinoin itsekin Aberdeeniin tarjouksen, ja kyllä huokailin sen paikan ulkonäön perään. Nätin näköinen yliopisto tosiaan ja kylä ja sen ympäristökin tuntui ihan nätiltä.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails