sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Korviketta kiitos!

Oletteko koskaan miettineet millaista oli elää Suomessa pula-ajalla? Tässä vinkkiä turkulaisille, tai muuten vain siellä poikkeaville aikamatkaan menneisyyteen!  
Suomen lomallani isovanhempien luona kyläillessäni poikkesin isoisän kera kahveella Turun Wanhanajan Puodin kahvilassa, joka on samanaikaisesti Suomen suurin kahvi- ja makeismuseo. Pula-ajan nuorena miehenä viettäneen isoisän kanssa oli mielenkiintoista katsella hänelle vanhoja ja tuttuja tuotteita, ja keskustella miten niistä pahimmista ajoista oikein selvittiin. Kahvi kun suomalaisille on niin tärkeä perinne, niin otettiin kahvilan ideaa kunnioittaen kahvikorviketta oikean kahvin sijasta. Yllättävää kyllä, korvike oli aika hyvää ja maistui ihan tavalliselta kahvilta! Vastiketta olisi myös saanut kokeilla, ehkä seuraavalla kerralla sitten.


Mielenkiintoisena pikku huomiona - kuulemma pula-aikana, kaiken ollessa kortilla, kylässä käydessä oli erityisen epäkohteliasta odottaa kahvikorvikkeensa tai vastikkeensa seuraksi sokeria. Kyläilemään mennessä ihmiset varautuivat omilla sokeriastioillaan, joista tehtiin erityisen koristeellisia ja kauniita. 

Monet tuotteet museokahvilassa nostivat menneitä muistoja isoisälle mieleen. Metsätyömaiden tehopakkaus tuli hänellekin lahjaksi, hakattuaan tarpeeksi metsää. Paheellisten naisten keräilykuvat olivat tosin reippaasti ennen hänen aikojaan.Vessassakin oli vielä näyttely! Älyttömästi kaikenlaista kölninvettä ja toilettitarvikkeita.Suosittelen poikkeamaan, jos Turussa päin viihdytte. Viekää vaikka joku vanhempi sukulainen mukaan, niin saatte tupla-annoksen historiaa päiväänne :)

2 kommenttia:

  1. hei kiitos vinkistä! siistin näkönen paikka, käynpä ens kerralla...! saan kixejä tollasista xD

    VastaaPoista
  2. Toi oli tosi kiva. ITsekin voisi käydä vielä uudestaan, mut seuraavalla kerralla otetaan kyllä vastiketta :D

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails