keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Kolme kivaa ja kolme ikävää asiaa Lontoosta

Tulipa muuten mieleen kirjoitella kivoja ja ikäviä asioita tästä omasta kotikaupungista - olen näitä joskus lueskellu muissakin blogeissa ja on ollut mielenkiintoista kuulla mitä muut ovat omasta asuinpaikastaan mieltä. Ikäviä asioita minulle tulee muutama mieleen mutta nämä ehkä päällimmäisinä hankaluuksina.

1. Täällä kestää ikä ja terveys mennä ihan minne tahansa.Oma työmatkani on n. 1h yhteen suuntaan, ja se on aika tavallinen matkan kesto Lontoossa asuville. Ruuhkat ovat tavallisia, ja commuter rush hour toisinaan aika helvetillinen. Ikävää tämä on siitä syystä että on hankala järjestää tapaamisia kavereiden kanssa ja harrastaa (mitään), sillä matkustusajat vievät arvokasta vapaa-aikaa. Lisäksi aina tulee varata ekstra-aikaa siirtymisiin, sillä julkisilla liikkuessa tulee usein viivästyksiä syystä jos toisesta.
2. Täällä on aivan liikaa ihmisiä ja tungos melkoinen. Usein jos haluaa tehdä jotain, tai päästä jonnekin täytyy olla aikaisin liikkeellä. Aikainen mato nappaa linnun, tai tässä tapauksessa aikainen varaaja nappaa liput, sillä mielenkiintoisimmat tapahtumat ovat lähes aina loppuunmyytyjä kauan etukäteen. Ex tempore suunnitelmia täällä on vaikea tehdä. Ja muutenkin, vaikka mikä olisi tapahtuma, ihmispaljoudet tekevät liikkumisen todella vaikeaksi ja siihen tuleekin varata paljon aikaa ja olla paikalla hyvissä ajoin että näkeekin jotain.

3. Asuminen ja julkinen liikenne on todella kallista, ja muutenkin asiat tuppaavat olemaan hinnoissaan (ravintolat, nähtävyydet, eläminen). Mitä lähemmäs keskustaa menee sitä kalliimmaksi eläminen tulee, mutta kauempana asuminen ei sekään halpaa ole jos ottaa huomioon julkisen liikenteen hinnat ja matkoihin kulutetun ajan (aika kun on rahaa).
Sokerina pohjalla on kuitenkin mukavia asioita täältä Lontoosta.

1. Nopea elämä. Täällä kaikki tapahtuu todella nopeasti eikä aika käy pitkäksi jos jaksaa vaan pysyä menossa mukana. Tekemistä on paljon, mahdollisuuksia tehdä vaikka mitä, ja tapahtumia ja näkemisen arvoisia paikkoja vaikka kuinka paljon. Asiat menevät eteenpäin niin nopeasti että vuorokausikin tuntuu joskus pitkältä ajalta odottaa jotakin.
2. Multikulttuurisuus. Tämä on mielestäni aivan ihana asia Lontoossa. Kaikki tuntuvat olevan jostain muualta, tai ollessaan syntyperäisiä brittejä, tuntuvat eläneen melko kansainvälistä elämää. Lounastunnilla työkavereiden kanssa istuskellessa yksi on kenialainen, toinen italialainen, kolmas kanadalainen, neljäs uusiseelantilainen maori.... Mukaan tottakai mahtuu joskus pari brittiäkin. Täällä on muutenkin helppo tutustua uusiin kulttuureihin ihan tavallisessa elämässä, ja käydessä ulkona jossain (esim. ravintolassa tai museossa).

3. Mahdollisuudet. Täällä on aivan mielettömästi mahdollisuuksia työmarkkinoilla sekä muutenkin elämässä. Tottakai kilpailukin on erittäin kovaa, mutta jos rahkeet riittävät täältä eivät haasteet lopu kesken!
Kuvina omia näpäytyksiä täältä Lontoosta vuosien varrelta.

12 kommenttia:

 1. Kiva lista! Tuo lyhyt työmatka ja muutenkin helppo liikkuminen on varmaan sellainen asia, jota nyt itse osaa arvostaa vasta aivan liian vähän, kun vastakohdista ei ole kokemusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis ehdottomasti lyhyt työmatka on aivan mielettömän ihana asia... Haikeana muistelen kun olen Suomessa ja Ranskassa asuessa polkenut tai kävellyt töihin, ja käyttänyt siihen n. 20min. Elämänlaatu on niin parempi silloin.

   Poista
 2. Mä varmaan listaisin täsmälleen samat asiat! Aika on rahaa, ja huomaan että Lontoo on tehnyt mut "kiireiseksi" ihmiseksi vaikka harvemmin mulla on oikeasti kiire minnekkään :D Kiitos opiskelija-asuntolan, pystyn vielä asumaan suhteellisen keskustassa mutta odotan kyllä jo kauhulla sitä mahdollista asunnonmetsästystä ensi syksynä - ottaako lähempänä keskustaa kalliimmalla vai halvempaa kauempaa mutta maksaa liikkumisesta paljon? Blah..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siinä vasta pulma. Mä asun siis kaukana halvemmalla ja maksan junalipuista paljon. Itse en olisi tätä valinnut mutta kun on tuo mieskin joka täytyy ottaa huomioon :) Laskeskelinkin joskus että samalla rahalla asuisi lähempänäkin. Tosin tietty hyvä puoli kaukana asumisessa on se että on tilaa enemmän - meilläkin on vierashuone (joka tosin on pyykkihuoneena vaan käytössä) että vintti ja puutarhankuvatus. Onnea tsiaan siihen asuntometsästykseen, toivottavasti nappaat jonkun makean mestan :)

   Poista
 3. Kiva ja mielenkiintoinen postaus! Just luin jostain ruotsalaisesta lehdestä juttua ruotsalaisista Lontoossa ja ihan prikulleen samoja asioita hekin oli listannut joten samoilla linjoilla menee jutut :)

  Yksi hyvä asia Lontoossa on musta myös sää! Tiedän että ihmiset aina valittaa että Englannin sää blaa blaa mutta siellä ei ikinä ole niin kylmä kuin täällä Pohjoisessa, kevät alkaa aikaisemmin ja syksy jatkuu pidemmälle plus että musta sellanen pieni tihkusade on ihan jees. Tai mieluummin se kuin lumimyrsky :)

  Miten kauan olet muuten asunut Lontoossa? Aurinkoista päivää! / Veera

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon asustellut täällä jo melkeinpä kuusi (hui!) vuotta.

   Henkilökohtaisesti minä tykkään enemmän Suomen säästä. Kun on kunnolla kylmä, ja kunnolla lämmin (ja kuiva) kesällä. Sataahan täällä tietty luntakin joskus harvoin (mikä taas on ihan oma lukunsa kun se saa koko maan sekaisin), mutta yleisesti talvi on vaan pimeä ja kolea.

   Ja musta täällä itseasiassa on kylmempi, kun täällä on aina vähän kostea sää ja tuulista, joten se kylmyys käy oikein luihin ja ytimiin, eikä auta vaikka kuinka pakkaisi päälle. Noh, makuasioitahan nämä :) Yks tykkää äidistä ja toinen tyttärestä :)

   Poista
 4. Mielenkiintoinen postaus. Olen käynyt lueskelemassa näitä eri blogeissa ja aina jaksavat kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näitä on kieltämättä ollut hauska lukea :) Ja kiva lukea myös mielipiteitä muistakin maista kun Briteistä.

   Poista
 5. Mielenkiintoinen postaus, niin kuin muutkin sanoivat. Noi on pitkälti niitä syitä, miksi tykkään asua muualla kuin Lontoossa. 10 minuutin työmatka, tai puolisen tuntia kävellen, mietin kauhulla miten jaksaisi istua Lontoon ruuhkissa joka päivä työmatkalla. Ja vaikka olit listannut ton monikulttuurisuuden positiviisiin puoliin, ne mulle se on tavallaan yksi syy pysyä poissa sieltä, tykkään briteistä ja siitä, että kaduilla puhutaan englantia :) Tykkää silti käydä Lontoossa aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi työmatka on ärsyttävä... Mulla onneksi nyt on n. 35m junamatka vaan, eikä tarvii vaihtaa ja asun niin kaukanakin että onnistun aina saamaan istumapaikan :) Niin lueskelen vaan ja rentoudun :)

   Poista
 6. Tosi kiva postaus. En tiedä kuinka itse tottuisin just tunnin työmatkaan. Nyt kun on se 10min matkaa, niin se tuntuu aika luksukselta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihen saa totutella - eka vuosi oli pahinta. Nykyään sen jo jaksaa hyväksyä. :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails