sunnuntai 26. elokuuta 2012

Suomalaisia herkkuja Englannista?

Tulipa tälläinen juttu mieleen - mistä löytää suomalaisia herkkuja täällä Englannissa / Lontoossa. Kuuden vuoden aikana on monia juttuja tullut kaivattua Suomesta, mutta muutamia herkkuja on täältä sattumoisin löytänytkin. Tietenkään, monia asioista ei täällä vaan millään löydä, mutta edes muutamia kotimaasta muistuttavia on täällä tullut naposteltua. Ja aikamoista juhlaa on ollut aina kun on johonkin suomalaiseen tuotteeseen täällä törmännyt!

Näkkärit - nimellä Finn Crisp (Vaasan näkkileipä) löytyy isoista Tescoista, Holland & Barrettsista ja mahdollisesti myös Waitrosesta ja Sainsburysta. IKEAsta löytyy ruotsalaisia näkkäreitä myös.

Hapankorput - nimellä Finn Crisp (Vaasan) löytyy Holland & Barrettsista ja Waitrosesta.

Kokojyväleipä - löytyy nimellä biona organic isoista Tescoista,  isoista Sainsbureista ja mahdollisesti myös Waitroseista. Ei ole suomalaista, vaan saksalaista, mutta maistuu samalta kuin Realit Suomessa.

Ruisleipä - valitettavasti mistään en ole onnistunut löytämään Reissumies-tyyppistä leipää, mutta satunnaisesti ruislimppuja löytyy Tescoista ja muista isoista marketeista (saksalaista ruislimppua) sekä Lontoon toreilta leipäkojuista. Tosin ruisleivät näistä kojuista loppuu usein aika aikaiseen, eli kannattaa mennä aamusta hakemaan. Itse olen ostanut ruisleipää Spitalfields ja Portobello Road toreilta. Saksalaisia ruislippuja nämäkin, eivät siis yhtä hyviä kuin kunnon ruisleipä mutta kelpaa paremman puutteessa. Nordic Bakerystä löytää ruisleipää myös, mutten itse ole käynyt siellä niin en tiedä minkälaista.

Lakritsit - Pandan lakritseja löytyy aika monista eri paikoista, mutta erityisesti terveyskaupoista kuten Holland & Barrett, sekä karkkikaupoista (McMillers, Ma Battleys, Bah Humbugs jne.). Nämä Pandan lakritsit ovat aika isoja pakkauksia. Fazerin lakritseja ei ole erityisemmin näkynyt, paitsi Cyber Candy kaupoissa (kauppoja Lontoossa, Brightonissa ja Birminghamissa).

Suklaat ja muut karkit - Cyber Candy tuo Englantiin mm. Fazerin suklaita (pieniä patukoita), Dumleja, Muumi-karkkeja, lakritseja, Turkinpippureita ja muita sekalaisia tuotteita.Suomalaisesta merimieskirkosta Lontoossa löytyy kanssa joitain karkkeja.

Leivonnaiset - karjalanpiirakoita ja korvapuusteja löytyy ainakin suomalaisesta merimieskirkosta ja Nordic Bakerystä. Molemmat Lontoossa.

Melkein kaikilla kaupoilla on omat nettisivut joista tuotteita voi tilata kotiin jos ei satu asumaan lähistöllä. Lontoon lähistöllä asuvia auttaa myös suomalaisen merimieskirkon kauppa, josta löytyy aika monia eri tuotteita (melko hyviin hintoihin tietty), mutta pahimpaan nälkään täältä löytyy mm. ruisleipiä, keksejä (mm. Carneval), suklaata, karjalanpiirakoita, jauhoja, tuorehiivaa, juustoja jne.

Onko teillä mitään muita vinkkejä?

15 kommenttia:

 1. TK Maxx:eista loytyy usein Fazerin suklaarasioita (mm. minttusuklaata ja likoorikonvehteja)!

  VastaaPoista
 2. Mä oon joulun alla ostanut vihreitä kuulia ja jonkun Fazerin rasian (oliskohan ollut Fazermint) Lakelandista.

  VastaaPoista
 3. Scandinavian Kitchen kattaa myös suomalaisten tarpeet - kahvila auttaa mukavasti koti-ikävään, ja takaosassa on kauppa (ja heillä taitaa olla myös nettikauppa), ja Totally Swedish on myös ihan hyvä - molemmat Lontoossa. Olen myös joskus tilannut suomikauppa.fi:stä, hintavaa mutta hyvä valikoima, myös leipiä.

  VastaaPoista
 4. Mulla on ikävä karjalanpiirakoita – pitäisiköhän opetella tekemään niitä itse, kun niitä on ihan mahdoton muuten saada!

  PS. Käy hakemassa tunnustus blogistani :)

  VastaaPoista
 5. Nordic Bakerystä löytyy juuri reissumiehiä - graavilohileivät on 'auki' reissariviipaleilla. Muuten pätevä ruisleipä läytyy Waitrosesta, Village Bakeryn Rossisky venäläinen ruislimppu on 100% ruista hapanjuuressa. Melko autenttinen, suosittelen! Muuten, Planet Organicin kaupoista löytyy hyvä valikoima (saksalaisia) ruisleipiä, ruishiutaleita ja -jauhoja sekä kylmähyllystä sitä tuorehiivaa!

  VastaaPoista
 6. Scandi-kitchenia ja waitrosen village bakeryn ruisleipaa suosittelen minakin. Ja TK Maxxista tosiaan loytyy joskus suomalaista fazeria ja pandaa. Melkein patkista on minusta M&S:lta loytyva patukka nimelta Mint Truffle...

  VastaaPoista
 7. Mikä lista ihania vinkkejä! Lisäksi olen nähnyt Fazerin karkkeja (ainakin suklaata ja salmiakkia) Skandium-sisustusliikkeissä. Tähän mennessä olen päässyt käymään Helsingissä niin usein, että omat salmiakki-, näkkäri-, ja puurovarastot ovat riittäneet. Tulevaisuudessa saattaa joutua kuitenkin etsimään näitä herkkuja Lontoosta.

  VastaaPoista
 8. Finn Crisp näkkäreitä ja hapankorppuja löytyy myös Sainsbury's kaupoista! Ja Nordic Bakeryn ruisleipä (se mitä myydään kokonaisena kotiinvietäväksi) on mun mielestä todella hyvää, taitanee olla sitä Fazerin Onnenleipää, ainakin näyttää ja maistuu ihan vastaavalta :) Mun täytyy kyllä tunnustaa että en hirveesti tykkää Nordic Bakeryn korvapuusteista, liian isoja, kovia ja ylimakeita..

  Ja Pandan lakuja löytyy Whole Foods marketeista.

  Nyt tuli nälkä :P

  VastaaPoista
 9. Voi vitsi, kaikille kiitoksia, ihan mahtavia vinkkejä. Tässä tuli paljon uusia tuttavuuksia mulle, ja seuraavan kerran Suomi-hammasta kolottaessa käyn ehdottomasti muutamissa täällä mainituista kaupoista. Ja yllättävän paljon erilaisia ruisleipiäkin täältä löytyy, joita en itse ole ikinä aikaisemmin bongannut.

  VastaaPoista
 10. Hei ja Covent Gardenissa on SugarSin, joka on skandinaavinen irtokarkkitaivas. Valikoimista loytyy myos Fazerin suklaata levyina. :)

  http://sugarsin.co.uk/

  VastaaPoista
 11. Oooooh! Kiitos suklaasydän postauksesta ja kaikille muille vinkeistä, mun tili tosin ei kiitä kun lähden tästä ostoksille ;D. En tajua miten oon saattanut missata noi Finn Crispit, mutta kuten sananlasku sanoo, parempi myöhään kuin ei milloinkaan!

  VastaaPoista
 12. Vieläköhän Pandan lakritsia saa Sainsburysta? Muutama vuosi takaperin löytyi - terveysruokahyllystä!

  VastaaPoista
 13. Kaikki ruilseipaa hamuavat, tsekatkaas kotileipa sivut https://www.facebook.com/kotileipa heilla on suomen makuun olevaa ruisleipaa tulossa lontooseen. facebooki kertoo maanantaina 10.11.2014 sivujen aukeavan, josta voi tilata.

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails