lauantai 17. elokuuta 2013

Päivä kuvina - Äitiyslomalla

Tai paremminkin - päiväni vauvakuvaspämminä ;)
 

 
Herään aamukolmelta - ihan ihmeissäni siitä että vauva ei ole minua vieläkään herättänyt vaikka meni unille iltakahdeksalta. Painun alakertaan laittamaan lataamaan pyykit ja astianpesukoneen, ja steriloimaan rintapumpun, olo on nimittäin todella tukala... Puoli neljältä kuulen vauvan ääntelevän yläkerrassa ja mennään syömään. Syötön jälkeen himmailen alakerrassa omiani ja menen nukkumaan aamuviideltä. Uusi ennätys muuten - syöttöjen välissä peräti 7.5 tuntia! Tästä ne kunnon yöunet alkaa.
 
 
 
Aamukahdeksalta herään taas, vauvan nukkuessa käyn pesemässä hampaat. Kuulen vauvan ääntelevän yläkerrassa, ja tälläinen hymytyttö minua odottaa.
 

 
 
Vauva syö, ja sitten laitan itselleni aamiaista. Marjoja kreikkalaisella jugurtilla, ja mausteeksi hunajaa. Vauva laitetaan hengailemaan Stokke-tuoliinsa.  
 
 
 
Aamiaisen jälkeen jutellaan (jokellellaan) kunnes vauva alkaa taas kitistä. Laitan vauvan rauhoittumaan leikkimatolleen jonne hän puoli yksitoista nukahtaa. Ripustan pyykit, putsaa keittiön. Pumppaan liiat maidot pois, huh kun helpotti.
 



Puoli kaksitoista vauva herää ja vaihdetaan vaipat. Yritän vauvan syöttöä, mutta vauva vetää kauheat raivarit eikä suostu syömään. Tutti suuhun ja kehtoon, josko olisi väsy. Raivarit ovat tottakai ensimerkkejä jostain harvinaisesta ja vaarallisesta sairaudesta joten seuraavat puoli tuntia kyselen tohtori Googlelta miksi "vauva on uninen ja raivoaa". Vauva.fi opastaa minua rintaraivareitten maailmaan - kuulemma normaali kehitysvaihe.
 


 
Perjantaisin yleensä käydään kirjastossa Baby Rhyme Time leikkilaulutuokiossa, mutta ajattelin jättää raivopään (joka raivosi edellisiltanakin paljon) lepäämään ja syön oman lounaan, ruisleipää (venäläistyyppistä) leikkeleillä ja käyn suihkussa.


 
Raivopää herää puoli kolmelta yllättävän hyväntuulisena, joten syönnin jälkeen päätetään lähteä käymään kaupungilla asioilla, pankissa ja shoppailemassa. Mietin mitäs vaatteita vauvalle tänään.

Paita Next, farkkuhame Next, sukkikset M&S, panta itsetehty
 
Tälläiset sitten valikoitui! Vauva on innoissaan lähdössä vaunulenkille. Yritetään päivittäin käydä vetämässä vaunulenkki - vauvalle raitista ilmaa ja äidille vähän liikuntaa.




 
Tälläisiä maisemia meillä on. Perinteistä esikaupunkiseutua. Pitemmillä vaunulenkeillä muuten tulee nähtyä jos jonkinmoista maisemaa täällä, puistoista kauniisiin perinteisiin taloihin ja kunnon council estate alueisiin (rumia betonimörskäleitä joihin sijoitetaan sosiaalitukitapaukset). Joskus voisinkin kuvata maisemia täällä meilläpäin!


 
Välillä pysähdyn kuvailemaan ihan vain vauvaa.


 
Kotiin päästyä otetaan kaverikuvia!


 
Ja sitten harjoitellaan masulla oloa. Vauva on käynyt vähän laiskaksi masullaan eikä enää nosta päätään kunnolla.

Oloasu Joha
 
Vaihdetaan vähän mukavempiin kotivaatteisiin, ja samalla kuvaan nuo päivän ostosreissulta löytyneet Benettonin T-paidat.


 
Laitan vauvan köllöttelemään reisille, ja vauva nukahtaa siihen. Mies tulee kotiin seitsemältä, ja ojennan vauvan hänelle ja dataan hetkisen.

 
 
Kahdeksalta alan tekemään ruokaa, mies kylvettää ja hieroo vauvan, ja sitten menen yläkertaan hänet syöttämään. Viimeiseksi yritän lukea vauvalle vielä sadun, mutta sehän rinnalle nukahtanutta vauvaa harmittaa, ja vien pikapikaa kahlatun muumikirjan jälkeen vauvan omaan sänkyyn unille.


 
En tosiaan jaksanut kokata mitään ihmeellistä, joten mozzarella-basilika-tomaatti salaatti sekä bruschetat iltapalaksi. Päästään viimeistä viimein syömään kymmeneltä. Karsea nälkä, vaikka kokatessa ehdinkin napostella vähän juustoa, ja mieheltä pari haukkua valkosipulileipää ja Daimia.
 


 
Viimeiseksi katsellaan Batman elokuvaa ja itse syön vielä vesimelonia. Nuokun telkkarin ääressä puoli kahteentoista, jolloin viimein painun unten maille kylppärin kautta. Mies jää vielä himmailemaan alakertaan. Nukahdan melkein heti sänkyyn päästyäni.  

7 kommenttia:

  1. Tällaiset postaukset on tosi hauskoja! Tuntuu, että omalla kohdallani tuosta ajasta on jo ikuisuus, sen oikeasti unohtaa äkkiä. Nyt arkipäiväni ovatkin sitä, että juoksen koko ajan salamannopeasti liikkuvan pojan perässä, hih!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuota odotan kauhulla... Nyt on niin helppoa kun vauva pysyy paikoillaan eika vaeltele viela minnekaan :-)

      Poista
  2. Oli kiva nähdä kuvia myös teidän kotikulmilta...!

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia, herkullisia, kauniita ja suloisia :)

    VastaaPoista
  4. Kiva postaus :)
    Yksi juttu jäi mietityttämään: onko siihen joku erityinen syy, että lataat pesukoneita keskellä yötä? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilla on yosahko halvempaa. Yleensa lataan koneet illalla ja laitan yolla (jos heraan) paalle, mut jos kukun ylhaalla yon aikana kai sita voi yrittaa tehda jotain jarkevaa niin voi nukkua hyvin mielin pitempaan :-)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails