lauantai 9. toukokuuta 2009

Haavematkailua

Vuorossa tämä useammassakin blogissa jo kiertänyt haaste toiveista matkakohteiksi. Minusta näitä on ollut hauska lueskella joten kopsin tänne tämän. Kävisin mielelläni vaikka missä mutta nämä ehkä ykköskohteina tällä hetkellä. Valinta oli silti vaikea sillä niitä potentiaalisia matkakohteita kyllä löytyy listalta ihan liikaa.

- Valitse 5 paikkaa kuvineen, joissa haluaisit käydä. Voi olla mikä paikka tahansa, vaikkapa jäämeri tai Tokio. - Jos haluaa, voi vielä kirjoittaa jotain valituista paikoista. - Lopuksi haasta vielä 5 muuta bloggaajaa tekemään haaste.1. ZanzibarHalusin täällä käydä viime kesänä kun olin muutenkin Itä-Afrikassa pyörimässä mutta ajanpuutteen ja rahanpuutteen takia se jäi välistä (kävin sitten Zanzibarin sijasta Rwandassa). Erityisesti minua kiinnostaa paikan mielenkiintoinen miksaus swahili- ja arabi-kulttuuria ja Stone Town joka on Unescon maailmanperintökohteeksikin luetteloitu. Mahdollisuus ranta-lomailuun tottakai vain plussaa.

2. Vanuatu


Kaveri oli täällä töissä pari vuotta ja mesessä jutellessa, hänen tarinoitaan kuullessa ja kuviaan katsellessa heräsi himo päästä itsekin käymään tällä Tyynen Valtameren saarella. Kävisin mielellään myös jollain muulla saarella tällä alueella, tämä nyt vain ensimmäisenä tuli mieleen. Sukeltelu varmaankin onnistuu, sekä muut luontoretket ja kulttuurikyläilyt perinteisissä kylissä.

3. Karibia


Rannat, aurinko, lepäily. Tarvitsisin kunnon aivot narikkaan- tyyppisen rantaloman niin kovasti juuri tällä hetkellä. Plussaa tietenkin että pääsisi sukeltelemaan sen rantalöhöilyn lomassa. Ja ehkä jollekin laivaretkelle.

4. Barcelona, Espanja


Gaudin arkkitehtuuri ja kivat shoppausmahdollisuudet vetää verta tänne, vaikka pienelle viikonloppumatkalle. Alkaisin muuten suunnittelemaan tänne lähtöä heti seuraavaksi kaupunkilomaksi, tosin kihlattu on tässä asiassa vähän vastarannakiiski, hän kun on käynyt täällä eikä pitänyt kaupungista. Kuulemma liikaa kaupustelijoita... Väsytystaistelua siis luvassa!

5. Tiibet

Tämä on ollut pitkään halutuslistalla, tosin taitaa sinne jäädäkin vielä pitkäksi aikaa, johtuen osittain sinne matkustamisen kalleudesta ja hankaluudesta ja osittain siitä että en haluaisi turismi-rahoillani tukea Kiinan sortoa Tiibetissä. Mutta ainutlaatuinen kulttuuri, temppelit ja buddhalaisuus kiinnostaisivat täällä, ja eipä ne majesteettiset maisematkaan olisi yhtään sen huonompia nähdä. Kiinnostuin maasta todenteolla asuessani Ranskassa, siellä tätä Kiina vs. Tiibet asiaa ajettiin aika tarmolla, perusteluina se että vuorikansat kun ovat sielunsukulaisia eikä heidän sortoaan voi hyväksyä.


Aikamoinen kaukomatkailuhalu tällä hetkellä päällä. Kaikki kuvat ovat ryövätty googlen kuvahaun kautta. Lähteitä en jaksa tänne laittaa sillä nämä ovat niin monesta eri lähteestä että menisi tuhottomasti aikaa.

2 kommenttia:

  1. Lähes kaikki kohteet löytyvät myös omalta "must- travel" listaltani!:) Toivon niin, että on joskus mahdollisuus lähteä kunnon kaukomatkailemaan:)

    VastaaPoista
  2. Minullakin on hirmuinen kuume lähteä. Mutta seuraava matkakohde taitaa kyllä löytyä noitten ulkopuolelta...

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails