sunnuntai 13. syyskuuta 2009

Tuliaisia Venäjältä

Viimeisiä juttuja Pietarin matkasta viedään nyt. Kahden kuukauden aikana olisi ehtinyt ostaa melkoisesti kaikenlaisia tuliaisia mutta pyrin pitämään itseni kurissa, varsinkin kun nurkissa pyörii muutenkin paljon Venäjältä ostettua tavaraa. Mukaan kuitenkin tarttui muutamia kivoja juttuja. Näitä kuvia en halunnut jakaa täällä aikaisemmin, etteivät yllätykset menisi pilalle, mutta nyt on tuliaiset jaettu!
Rasioita. Vaikken aluksi välittänytkään Hohlomskoista, eli noista mustista, koristeellisista maalauksista, pikkuhiljaa silmä alkoi tottua ja himoitsin tuollaista korurasiaksi. Ison ostin kihlatulle, jotta hän voi laittaa siihen omia rojujaan, pienen itselle kalliimpien korujen säilytysrasiaksi. Tuo isompi on todella kauniisti maalattu, ja pitäisin sen ehkä mieluusti itsellänikin. Mutta kihlatulle kun menee, niin sehän on jo muutenkin puoleksi minun, joten menkööt.

Pikkurasit (toinen emalinen, toinen tuohta(?) ja siihen on läntätty meripihkapallo) koruille. Palehin rasiat, eli ne joissa on erilaisia miniatyyrimaalauksia, ovat myös todella upeita mutteivät minua onneksi ostamiseen saakka kiehtoneet, ne kun ovat vielä törkeän kalliita.
Kavereille ostin aivan näitä kännykkäkoruja. Yksi toki jää minullekin. Tällä hetkellä omassa kännykässä on metallimuumi, mutta olisi nyt vaihtelun paikka.
Sitten pikkusälää. Sotamerkit menivät veljelle, jääkaappimagneetti äitille, muu sälä omiin varastoihin. Nuo lasieläimet olivat vain niin hellyyttäviä ettei niitä voinut olla tuomatta omiin hyllyihin pölyä keräämään. Mekaaninen metallikana on aivan loistava - neukkuaikaista nostalgiaa parhaimmillaan. Sitä veivataan avaimella ja se nokkii maata ja pompahtelee. Ja joskus töksähtää pyrstölleen.
Leluja oli tottakai pakko myös ostaa tuliaisiksi. Pikkuauto ja perässävedettävä puusammakko menevät kihlatun veljenpojille (5v ja 1v), ja käsintehty kaleidoskooppi ilostuttamaan omia iltoja. Kaleidoskooppeja olen pitkän aikaa ihastellut, nyt kun tuli kaunis ja tyylikkäästi tehty vastaan olin aivan onnessani.

Ja ostin tietenkin kaikenlaista mässyä joka on mennyt uhkaavaa vauhtia parempiin suihin, kuvat niitä siis jäivät puuttumaan!

2 kommenttia:

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails