maanantai 15. marraskuuta 2010

Kotikotona

Noni. Nyt on sukuloimiset tehty, ja siinä ohessa käyty muunmuassa Turussa, nähty kavereita ja istuttu pitkiä iltoja pubeissa, ja ja muuten vain lepäilty ja ladattu pattereita koulunkäyntiin. Ja kävin myös pikkuveljen tyttöystävän konsertissa, joka oli melko vaikuttavaa. Ja sitten vain pitkä matka takaisin kotio tänne Lontooseen.



Minulla oli tarkoitus rahdata tänne mukaan taas melkoinen kasa perisuomalaisia herkkuja, vaan Ryanairin lähtöselvityksessä jouduin sitten ojentamaan äiteelle pari kiloa suklaata, riistamakkaroita, perunapiirakoita ja ruisleipiä. Arvatkaapas kuinka jäi harmittamaan! Muutamia juttuja tuli sitten vain tuotua - osa vain kuvassa. Paketti (yksi vain) riistamakkaroita, kolme ruisleipää, suomalaista luettavaa, dippi-kastikkeita, peruna- ja karjalanpiirakoita, ja tietenkin jauhettua kardemummaa, jottei viime vuoden piparkakkuhäsläys pääse toistumaan. Itseasiassa, kotona tuosta viime vuodesta kerrottuani, minulle pakattiin mukaan n. 200g jauhettua kardemummaa... Riittää useampaankin leipomiskertaan!

Kuukauden kuluttua kun poikkea pikaisella pre-joulu-visiitillä otan kyllä tyhjän matkalaukun mukaani! Joulusuklaata, makkaroita, ruisleipiä, piirakoita, ja ehkä jopa pari laatikkoa tuon sitten tänne jouluksi. Pahin Fazer-himo taltutetaan tällä välin ensi viikonlopun merimieskirkon joulumyyjäisillä :)

5 kommenttia:

  1. Hei! Olit ostanut dippijauhetta.. Saanko kysyä, että mihin sitä sekoitat kun teet dippiä? Mun sisko asuu kans Lontoossa ja on monesti harmitellut, kun siellä ei ole kermaviiliä, eikä voi tehdä dippiä. Jään odottelemaan vastausta. :)
    Anna

    VastaaPoista
  2. Tää on itseasiassa eka kerta kun tuon dippikastikkeita tänne. Ajattelin sekoittaa vähärasvaiseen creme fraicheen, veikkaan että aika samantyppisen maun saa sillä aikaiseksi. Kermaviiliä kun täältä tosiaan ei saa :(

    VastaaPoista
  3. Kannattaa kokeilla sekoittaa maustamattomaan jugurttiin (esim. kreikkalaiseen) Tulee melkein kuin oikeeta dippiä :)

    VastaaPoista
  4. Täytyypi kokeilla tuotakin! Harmi kun mikään ei ihan täysin vastaa kermaviiliä, mutta pitää vaan mennä sillä mitä on saatavilla.

    Maustamattomaan jugurttiin itsellä tulee kyl usein sekoiteltua muita mausteita, kuten minttua, lammasburgereitten lisukkeeksi. Aika hyvää :)

    VastaaPoista
  5. Jugurtilla tosiaan pystyy korvaamaan monet maitotuotteet.

    Asun Kairossa kuudetta vuotta, eikä täällä ole kermaviilejä, maitorahkoja tai creme fraicea. Maitorahkan voi korvata paksulla (lohkeavalla) jugurtilla, jos sitä ensin valuttaa yön yli kankaassa ja lisää vähän esim. sitruunaa. Tein viime vuonna pashaa tällä tavoin ja hyvää tuli. Hyvän kastikeen taas esim. uuniperunoille saa kermaviilin sijaan jugurtista ihan sellaisenaan. Luulisin jugurin kelpaavan näin myös dippi-kastikkeeksi.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails