sunnuntai 14. elokuuta 2011

Honeymoon

Mehän käytiin häämatkalla ihan vain pikaisesti Pietarissa näillä viikonlopun risteilymatkoilla. Harmittavaa kyllä häävalmisteluissa meni niin paljon aikaa, ja muutenkin tämä kesä on erityisen kiireinen aika minulle, joten meidän oli pakko pitää ihan lyhyt häämatka vaan. Mutta luvattiin että mennään vielä sitten häälahjarahoilla uudemman kerran häämatkalle - ja sitten pitemmäksi aikaa!

Syötiin ja juotiin hyvin. Oli pakko käydä buffetissa laivalla, kun sitä ei ole tullut tehtyä varmaankaan yli kymmeneen vuoteen, eikä mies ole ikinä käynyt aikuisena millään tälläisellä perinteisellä risteilyreissulla.

Miehinen näkökulma. Kiitoksia vuoden edustavimmasta otoksesta.

Pietarihan on minulle jo tuttu paikka, siellä asuttuani pari kuukautta toissakesänä, joten oli todella ihana päästä takaisin vanhoille kulmille. Käytiin monessa nähtävyydessä - Iisakin kirkko, Kirkko Veren Päällä, Petropavloskin linnoitus, Eremitaasi noin suurimmilta osin - ja kanaaliajelulla. Nämähän taitavat kaikki olla venäjäksi selostettuja, joten minähän käänsin. Tosin, simultaanitulkkaukseni oli melkoisen rajoitettua ja sen jälkeen kun mies huomasi että käänsin lähinnä lauseita "Tässä on punainen silta" kun alitimme punaista siltaa, ja "Tässä on sininen silta" alittaessamme (kuinkas ollakaan) sinistä siltaa hän ystävällisesti ilmoitti että minun ei enää tarvitse vaivautua tulkkaamaan.


Asuttiin Sokos Hotel Palace Bridgessä ja ai että! Aamulla käytiin uimassa, ja lillumassa mineraalikylvyssä ja viihtymässä sekä lumisaunassa että höyrysaunassa hotellin kylpylässä, ennen aamiaiselle menoa. Ja ai että mikä aamiainen! Oli aika ihanaa aloittaa aamu kuohuviinilasilla, mädillä ja kylmäsavulohella. Nam nam nam. Kelpaisi mennä toistekin tuohon hotelliin.


Heehee, tottakai näitä tulee ottaa. Miksipä muuten olisi missään turistina.


Minun tribuuttini naispuolisten venäläisturistien poseerausasennoille. Tuli nähtyä vaikka mitä - yksi suosituimpia taisi olla puolimakuuasento.


72 tunnin Pietarinmatkailun jälkeen olikin aika lähteä takaisin Suomeen. Joka ilta oltiin syöty pelmenejä, ne kun ovat miehen lemppariruokia, ja pitihän sitä vielä laivallakin. Syötiin tosiaankin ravintolassa, ja saatiin koko laivan paras pöytä. Näin hyvän tuurin varjolla viihdyttiin siellä kepeästi muutama tunti syömässä ja ihailemassa auringonlaskua :)

Hyvä reissu!

4 kommenttia:

 1. Näyttääpä hauskalta ja mukavalta honeymoonilta, ja te näytätte niiiin onnellisilta vieläkin! Ilo lukea näitä juttuja :)

  VastaaPoista
 2. Näyttääpä hulppealta laiva! Oliko siellä muuten paljon suomalaisia, vai enimmäkseen venäläisiä? Mistäpäin tommonen laiva ylipäätään lähtee? Olisi kiva kyllä kokea joskus! :)

  VastaaPoista
 3. Ioanna, tää oli osi hauska matka, harm vaan että niin lyhyt. Tuolla Pietarissakin olisi velä ollut huimasti nähtävää.

  Anonyymi, tää lähtee Helsingin Eteläsatamasta. Musta molempia kansallisuuksia oli aika tasaisesti, ja yllättävän paljon muun maalaisiakin (esim. USA). Tää laiva oli kyl aika hauska, ja menisin kyl uudestaankin - oli ihan kivasti kaikkea tekemistä laivallakin.

  VastaaPoista
 4. Huippuja kuvia, matka näyttää oikein onnistuneelta :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails