torstai 18. elokuuta 2011

Hääpäivä vol. 2

Tässä sitten pieni selostus hääpäivän loppupuolesta, eli varsinaisista illanviettojuhlista. Kuvaajahan meillä oli vain puoli päivää, eli nämä ovat sekoitus kuvia eri vieraitten kameroista.Risteilyn jälkeen palattiin hotellille illalliselle, joka oli pyydetty kello viideksi. Oli aika ihana tunne kun vihdoinkin pääsi lepäilemään eikä enää tarvinnut vahdata kelloa vaan pystyi aidosti rentoutumaan. Oli aika makea fiilis tulla juhlapaikalle kun jättimäiset kultaiset ovet avattiin meille, bändi soitti jazzia ja ovella odotteli tarjoilija kuoharitarjottimen kera. Hyvä juhlafiilis!Kunhan saatiin vieraat ohjattua pöytiin olikin puheitten vuoro. Ensin piti lyhyen ja ytimekkään puheen oma isäni. Hän antoikin meille muutamia ohjeita avioliittoon. Ollakseen onnellinen naisen kanssa, miehen tulee rakastaa häntä paljon ja vain vähän yrittää ymmärtää häntä. Ollakseen onnellinen miehen kanssa naisen taas tulee yrittää ymmärtää miestä paljon, ja rakastaakin häntä vähän. Ja täytyy muistaa ne tärkeimmät sanat jotka takaavat onnellisen avioliiton - "Kultaseni, olen pahoillani" ja "Kultaseni, olet aivan oikeassa".Sitten pidimme me puheen, minä aluksi suomeksi ja sulho englanniksi. Oltiin unohdettu kirjoittaa puhe etukäteen, joten jouduttiin keksimään puhe viidessä minuutissa. Heh. Pidettiin siis simppelinä. Kerroin siis ensitapaamisestamme. Tapasimme ensimmäistä kertaa tuolihississä Alpeilla. Minusta hänellä oli hölmönnäköinen pipo, ja hänestä minä oli töykeä, eikä keskustelua syntynyt. Myöhemmin samana iltana tapasimme uudestaan baarissa ja huomasin heti komeannäköisen miehen jolle oli vain pakko päästä juttelemaan. Ja hän taas huomasi minut heti baariin saapuessani, ja yritti koko illan keksiä juttelunaiheita. Ja nyt viiden vuoden jälkeen astelimme avioliiton satamaan, joten ensivaikutelmiin ei kannata luottaa liikoja. Sitten tietenkin kiitimme vanhempiani ihanien juhlien järjestämisestä, ja lopuksi pyysin vieraita kirjoittamaan vieraskirjaamme neuvoja avioliittoon ja rakkauteen (ja hyviä neuvoja sieltä muuten tulikin). 
Viimeiseksi tuli best manin puhe, jossa hän kertoi sulhasen persoonasta ja vanhoista kommelluksista, jonka minä käänsin vielä suomeksi lyhenneltynä versiona. Skoolailtiin tietenkin reippaasti kaikkien puheiden jälkeen :) Ja sitten päästiin ruokaa hakemaan!


Harmi muuten että ruoista ei tainnut kellekään tulla kuvia, tahi muutenkaan isompaa kuvaa salista. Aika juhlallinen paikka kultakoristuksineen ja kristallikruunuineen. Pöytäsomisteitahan me ei oltu viitsitty väkertää, pöytiin oltiin laitettu vain pienet sini-puna-valkoiset kukkasommitelmat ja peruskattaus.

Jälkkäreistä sentään joku nappasi kuvan - olivat niin herkkuja että minä taisin santsata peräti kolme kertaa noita!
Jatkettiin muuten sitä kutsukorttien lipputeemaa. Mikäs siinä!

Sitten vaan syötiin, kunnes ei enää jaksettu ja sitten olikin jonkun aikaa ihan vaan rentoa yhdessäoloa ja juttelua ja jazzin kuuntelua. Minä pompin pöydästä toiseen juttelemassa vieraitten kanssa, ja tultiin meidän pöytäänkin aina silloin tällöin juttelemaan. 


Kahdeksalta oli kakunleikkaus. Meidän kakkukoristeet unohdettiin hääsviittiin, harmittavaa kyllä (mutta alla kuva niistä kuitenkin - syötiin ne sitten myöhemmin viikolla kakkukahveilla). Ja minähän polkaisin! Sulholle ei muuten oltu kerrottu (heh heh) mitään tästä suomalaisesta hääperinteestä, joten hän oli ihan ällistynyt kun minä poljen jalkaa ja suomalaiset vieraat nauraa räkättää. Kerroin tietenkin sitten englanniksi mistä oli kyse, että englantilaisetkin pääsivät jujuun mukaan.


Kunhan saatiin kakkua maistettua päästiin tietty hää"valssiin". Sulhon päättämä häälaulu oli Sigur Ross -yhtyeen biisin Hoppi Polla, joten sen tahtiin tanssahdeltiin. Ja sen jälkeen tanssahdeltiin vielä vähän vieraitten kanssa bändin soittaessa.
Pikkuhiljaa oli sitten aika vieraitten lähteä kotimatkoille - varsinkin vähän vanhempi väki alkoi olla melkoisen väsynyttä pitkän päivän jälkeen. Jäätiin vielä pienemmällä porukalla turisemaan ja yhdeltätoista viimeinkin päästiin hääsviittiin nauttimaan yhdessäolosta. Ihanat juhlat olivat!

7 kommenttia:

 1. Nayttaa kylla aivan unelmaiselta haapaivalta. Naytatte molemmat niin iloisilta ja ennen kaikkea onnellisilta. :)

  VastaaPoista
 2. Niinkuin Ellikin jo sanoi, näytti aivan ihanalta hääpäivältä, ja mikä tärkeintä - te niin onnellisilta yhdessä!

  VastaaPoista
 3. Mahtavia kuvia, ja toi häävalssi - itku tuli silmään lukiessani minkä biisin valitsitte (tai sulho valitsi)!! Oijoi <3

  VastaaPoista
 4. Elli, kyllä tää päivä mun unelmat hauskasta ja rennosta päivästä täytti täydellisesti :)

  Laura, kyllä tuona päivänä oli helppo hymyillä :)

  bubble, hehee, se sulho puhui tuosta biisistä varmaan parisen kuukautta, että sen pitää olla meidän biisi. Olihan se sit pakko valita ja onhan se aika ihana :)

  VastaaPoista
 5. Mahtavia kuvia häistä. On kivaa lukea muiden häistä juttuja kun meillä on ensi kesänä se suuri päivä. Oon jo nyt ihan täpinöissäni ja suunnittelen vähän väliä mitä kaikkea sinne haluan :)

  VastaaPoista
 6. Oi onnittelut jo etukäteen :) Me alettiin suunnittelemaan 6kk ennen häitä, joten oot hyvissä ajoin liikeellä :)

  VastaaPoista
 7. Olen vähän matti myöhäisenä toivottelemassa onnea teille kahdelle. :) Ihania kuvia, todella kaunis puku ja ennenkaikkea olette kaunis pari. Mukava kun jaat päivän myös meidän kanssa. :)

  M

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails