maanantai 18. helmikuuta 2013

11 asian haaste

Eli tälläinen haste tuli Liisalta - kiitoksia. Eli 11 asiaa minusta, 11 kysymystä Liisalta ja 11 minun keksimää kysymystä haastetuille.
Haasteen tarkoitus on löytää uusi blogeja ja auttaa huomaamaan heitä joilla on alle 200 lukijaa. 1. Jokaisen haastetun pitää kertoa 11 asiaa itsestään. 2. Pitää vastata myös haastajan 11 kysymykseen. 3. Haastetun pitää keksiä 11 kysymystä uusille haastetuille. 4. Heidän pitää valita 11 bloggaajaa jolla on alle 200 lukijaa. 5. Sinun pitää kertoa kenet olet haastanut. 6. Ei takaisin haastamista.

Kengät Onitsuka, farkut H&M Mama, toppi H&M, trikoojakku Primark, laukku Marc by Marc Jacobs, huivi H&M Versace, masu 26 viikkoa 


11 asiaa minusta:

1.  En ole käynyt ikinä millään kunnon löhöilyrantalomalla. Kaikki lomamatkani ovat pienestä pitäen olleet melko aktiivisia, joko sitten sukeltamassa tai kulttuuriin tutustuessa. Tai itseasiassa, kävin tarhaikäisenä isovanhempien kanssa Kanarialla jossa suurin osa päivästä vietettiin uima-altaalla, mutta siinäpä se olikin.

2. Suurin osa kavereistani on aina ollut poikia/miehiä, johtuen varmaankin vauhdikkaista harrastuksistani. Tosin suurin osa pitkäaikaisista ystävistä/kavereista ovat tyttöjä/naisia.

3. Suoritin nuorempana PADI-junior kortin. Sukeltamaan olisi mahtavaa päästä sisään uudelleen - se on vaan niin pirun hankalaa järjestää ja kallista että se ehkä jää tuonne keski-iän paremmalle puolelle.

4. Puhun sujuvasti vain englantia ja suomea, vähän venäjää, ja todella huonosti japania ja ranskaa. Venäjää opiskelen tällä hetkellä KCL:n iltakursseilla.

5. Olen miettinyt puolivakavissani täydellistä uranvaihtoa. Tykkäsin taloudesta akateemisena aineena, töitä en välttämättä sen parissa tykkäisi tehdä.

6. Olen puolivakavissani myös miettinyt onkohan minulla joku ADD. Keskittymiskyky ja muisti on melko olematon minulla, ja innostun tekemään aina kaikkea missä en sitten ikinä pääse loppuun asti. Olen myös mukana häsläämässä vaikka missä, nykyään tosiaan olen vähentänyt näitä sitoumuksia urakalla sillä aika on niin kortilla. Mutta positiivista on se että olen ehtinyt tekemään ja kokemaan kaikenlaista hauskaa!

7. Yksi lempikirjoistani on Momo (Michael Ende). Mielenkiintoinen tarina, suosittelen!

8. Inhoan katsoa elokuvia useamman kuin kerran, sillä se tuntuu kauhealta ajan tuhlaukselta. Ainoa poikkeus on ollut Forrest Gump, jonka näin varmaankin seitsemisen kertaa sen ilmestyessä, ja monta monituista kertaa sen jälkeen.

9. Edelliseen liittyen täytyy sanoa että, jos jätän tarpeeksi pitkän ajan katsomisen väliin, unohdan mitä elokuvassa tapahtuu ja nautin elokuvasta kuin ensimmäistä kertaa katsoessa. Joten joitain leffoja tulee katsottua useamman kerran siltikin!

10. Upein matkakokemus on ehdottomasti ollut vuoristogorilloiden tapaaminen Ugandan Bwindi-sademetsässä. Aivan mahtava kokemus, jota aluksi en ollut meinata edes mennä tekemään sen ollessa niin "turistijuttu".

11. Nyt kyllä niin loppuu jutut... No, jos vaikka laskisin monessako maassa olen käynyt. Iso-Britannia, Ranska, Italia, Espanja, Saksa, Itävalta, Liettua, Viro, Venäjä, Ruotsi, Suomi, Israel, Egypti, Sveitsi, Uganda, Rwanda, San Marino, Thaimaa, Japani, USA, Kanada. 21 maata - jotenkin kyllä tuntuu että tästä puuttuu pari?

Liisan kysymykset:

1. Jos saisit valita vapaasti, missä haluaisit asua ja miksi?
Jos saisin valita vapaasti, vaihtaisin asuinmaatani muutaman vuoden välein. Tulen vähän levottomaksi jos asun samassa paikassa liian kauan ja rakastan uuteen kulttuuriin tutustumista. Tällä hetkellä asuisin mielelläni jossain lämpimässä.

2. Ystävystytkö helposti uusien ihmisten kanssa?
No, en varmaan. Tutustun helposti uusiin ihmisiin sillä olen melko aktiivisesti mukana kaikenmoisessa (tosin nykyään vähän vähemmän) mutta pitempiä ja syvempiä ystävyyssuhteita on mielestäni vaikea saada aikaan.

3. Mikä oli lempisatusi pienenä?
En muista sadun nimeä, mutta se oli Grimmin saduista. Kertoi pojasta joka hylättiin ja hän muutti asumaan metsään jättiläisen(?) suojatiksi. Jättiläisellä oli vain yksi sääntö - poika ei saisi mennä hänen omistamansa lähteen lähelle eikä missään nimessä likastaa sitä tiputtamalla sinne mitään. No poika tietenkin meni ja tiputti sinne hiuksiaan ja vihoviimeiseksi huljautti vahingossa pitkät hiuksensa sinne, jotka muuttuivat kultaisiksi, ja hän yritti piilotella niitä pyyhkeen alla jättiläiseltä, siinä tietenkään onnistumatta ja jättiläinen karkoitti hänet. Ja jossain vaiheessa poika osallistui johonkin turnauskisoihin joissa voitti puolet valtakunnasta ja prinsessan. Satu taisi olla aika erikoinen. Tuo lampikohta oli niin jännittävä aina pienenä sukelsin peiton alle piiloon isoisän sitä lukiessa.

Toinen ehdoton lempisatu oli Anderssenin Pieni Merenneito, sillä alkuperäisellä, melko traagisella lopullaan jossa merenneidon prinssi rakastuu toiseen prinsessaan ja merenneito kuolee heidän hääyönsä jälkeen.

4. Mikä on lempikarkkisi?
En voi valita vain yhtä! Hedelmä- ja marjanaperot, suklaavaahtobanaanit ja ne 1980-luvun Lauantai-pussin mustat pitkulaiset autot on irtokarkkilemppareita, ja sit suklaista Fazerin Cashew-pähkinä suklaa. 

5. Jos ulkomaalainen ystäväsi olisi tulossa ensimmäistä kertaa kylään kotikaupunkiisi, mitkä kolme paikkaa haluaisit ehdottomasti näyttää hänelle?
Lontoossa London Eye, British Museum ja jotkut perinteiset viikonloppumarkkinat (esim. Borough Market, Colombia Rd Market, Spitalfields tai Portobello Rd). Hyvät maisemat, egyptijutut ja markkinat ovat aika perinteisiä Lontoon juttuja. Mutta tämä riippuu kyllä tosi paljon siitä kuka tänne tulisi ja mistä he tykkäisivät - ja siitäkin mitä hauskaa on Lontoossa meneillään. Itse useimmiten tykkään viedä kavereita johonkin erikoistapahtumiin täällä mielummin.

6. Jos sinun pitäisi opetella jokin uusi kieli, mikä se olisi?
Haluaisin opetella japanin kunnolla, ja jos se ikuisuusranskakin sujuisi niin olisin onnellinen. Tällä hetkellä opiskelen venäjää. Mut jos joku ihan uusi kieli pitäisi valita, niin ehkä espanja, sillä veikkaan sen olevan hyödyllinen monessa maanosassa.

7. Mitä sinulle uutta harrastusta haluaisit ehdottomasti kokeilla?
Claypidgeon shooting! Eli savikiekkojen ampumista haulikolla. Itseasiassa oon halunnut kokeilla tätä olympialaisista saakka, ja mies on yhtä innoissaan ja haluaisi siitä meille yhteisen harrastuksen, mutta tuli lykättyä sitä raskauden takia sillä en ollut varma mitä sikiö tykkäisi kovasta paukkeesta, näiden vaikutusta kuuloon kun ei tiedetä.

8. Millaisia blogeja tykkäät lukea?
Ulkosuomalaisblogeja. Lueskelen tällä hetkellä myös vähän sisustusblogeja kun on nämä remppajutut mielessä, ja sit tulee noita joitain supersuosittuja blogeja kanssa lueskeltua. Mut suomenkielisiä kaikki. 

9. Oletko ikinä käynyt tai haluaisitko käydä Venäjällä?
Olen käynyt, monta kertaa. Pienenä usein äidin kanssa sukuloimassa, sitten koulun venäjänryhmän kanssa lukiossa, olin siellä yhden kesän töissä ja myös kävin häämatkalla. Tunnen Pietarin aika hyvin.

10. Mitkä viisi asiaa edustavat suomalaisuutta sinulle?
Metsät, vesistöt (järvet sekä meri), jääräpäisyys, sisu ja hiljaisuus. 
11. Jos sinun pitäisi osallistua johokin tosi tv -ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?
Varmaankin johonkin mielenkiintoiseen selviytymissarjaan, jossa pitäisi mennä autiolle saarelle ja selviytyä siellä. Tämä voisi olla aika hauskaakin vaikken mitään partiolaismateriaalia koskaan ole ollutkaan. 

Minun kysymykset haastetuille:

1. Mitä kirjaa suosittelisit muille ja miksi?
2. Jos voisit oppia jonkun uuden taidon, mikä se olisi?
3. Mitä kieliä osaat puhua?
4. Missä maissa olet käynyt?
5. Jos sinulla olisi supervoimia, mitä ne olisivat?
6. Kolme positiivista asiaa itsestäsi?
7. Miksi kirjoitat blogia?
8. Millaisia blogeja itse tykkäät lukea?
9. Mikä on lempielokuvasi?
10. Mikä on ollut elämäsi paras päivä?
11. Jos sinun pitäisi osallistua johokin tosi tv -ohjelmaan, mihin formaattiin ilmoittautuisit mukaan?

Tämä oli kyllä niin suuritöinen haaste että oksat pois! No, jos jaksatte, niin haaste lähtee eteenpäin teille jotka löysin tuosta omasta lukijat-listastani, en katsonut lukijamääriä tällä kertaa, vain että löytyi oma blogi jota päivitetään: Saikku, Blueferry, Typerä Lapsi, Maria, Mira, Vilma, Kata, Rimma, M. Metrossa, Liila, Tiuku ja Nuuba. Huh huh! En ehkä taida päivittää omaa blogia tämän urakan jälkeen vähään aikaan :D 

7 kommenttia:

 1. Heissan,

  Olen joskus aikasemminkin kommentoinut tanne (kyselin teidan paperisodasta Suomi-Englanti haiden tiimoilta kun itse olin vuosi teidan jalkeen samassa tilanteessa). Me juhlimme haita viime Heinakuussa Suomessa (asumme kuitenkin taalla Saaren etela rannikolla). Nyt meilla on hieman sama tilanne paalla kuin teilla, jalkikasvua on (toivon mukaan) tulossa Lokakuun lopulla. Eli todella aikasessa vaiheessa ollaan meilla viela :)

  Piti vaan tulla sanomaan, etta raskaus pukee sinua. Itsella on talla hetkella hormoonit pistanyt seka hiukset etta naaman ihan sekasin, mahan photyksesta puhumattakaan. Toivon mukaan olen kesalla yhta lailla "hehkuva" kuin sina :)

  Miten te meinaatte ns kunnioittaa suomalaisuutta lapsessa? Tuleeko suomalainen nimi ja miten paljon suomea meinaat opettaa lapselle? Minun mies ei puhu Suomea paljoakaan joten pitanee opettaa hanelle myos...

  Tsemppia loppuraskauteen (kahdella todella hyvalla ystavalla on LA myos toukokuun vikoilla paivilla)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan ton, taidettiin silloin mailaillakin näistä lupa-asioista. Meillähän homma meni loppujen lopuksi melko kalliiksi ja jouduin hommaamaan meille 24h kuriirin viemään noi paprut sinne Englannin ulkoministeriöön. Noh, päästiin naimisiin eli ei kai se mitään :D

   Ihania uutisia sinulla! Onneksi olkoon, ihan mahtavaa :) Ja kiitoksia kauniista sanoista - mulla ei onneksi mitaan sen ihmeellisempaa hormonimyrskya ole tullut, sita perinteista alun pahoinvointia lukuunottamatta :) Odota vaan second trimesteria, kyllä ne paremmat ajat siellä vielä sinullekin koittaa :) Tsemppiä sulle kans tähän alkuvaiheeseen!

   Teen varmaan asiasta vielä postauksen jossain vaiheessa, mut tarkoituksena on yks suomalainen ja yks englantilainen nimi, ja kaksikieliseksi kasvattaminen. Toivottavasti se onnistuu!

   Poista
 2. Voi että, kiitos paljon haasteesta. Olen joskus aikaisemminkin saanut tämän, mutta jotenkin se tuntui niin hirvittävän työläältä, että jäi vastaamatta.. lisäksi minulla saattaisi tuollaisen rupeaman jälkeen blogi jäädä puolen vuoden tauolle. Mutta katsotaan :)

  Onnea muuten raskauden johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Hehee, joo tää oli kyl harvinaisen työläs, ja täytyy sanoa että puolivälissä mietin että pitäiskö luovuttaa :D Etta ymmärrän hyvin!

   Poista
 3. Kääk! Kiitos haasteesta! :)

  ps. Pieni Merenneito on munki lempisatu, vaikkakin täytyy myöntää, että alkuperäisen sadun traagisen lopun takia suosin Disneyn versiota. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah joo, se alkuperäinen loppu oli kyl melko järkyttävä. Disneyn sadut on aina niin onnellisia, lapset tais olla melko traumatisoituja silloin 1800 luvulla kun nää aikaisemmat sadut oli suosittuja :D

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails