keskiviikko 4. helmikuuta 2009

Lemppari-ravintolat Lontoossa

Ulkona syömässä käyn mieluiten etnistä ruokaa sillä sellaista itse harvoin tulee kotosalla valmisteltua. Tuntuu vähän tylsältä käydä esim. italialaisessa ravintolassa jos harva se päivä mussuttaa pastaa. Ravintolan valintaan vaikuttaa olennaisesti myös hinta sillä oma budjettipolitiikkani on valitettavan rajoittunutta. Ravintolasuositukset siis seuraavat opiskelijalle/muuten-vain-köyhälle ystävällistä hintalinjaa, että kutkuttelevat makuhermoja hieman erikoisemmilla makuvivahteilla. Maantieteellisesti painottuvat omalle temmellysmaalle eli keskustaan ja pohjois-keskustaan.

1. Arirang on korealainen ravintola Oxford Streetin poikkikadulla. Korealainen BBQ on täällä herkkua, että kimchi ja muut pikkusälät. Saa myös edullista sushia jos ei korealaiset maut innosta. Palvelu joskus takkuaa sillä jotkut tarjoilijoista ei ymmärrä englantia, mutta hinta-laatu-suhde korvaa sen reippaasti.

2. Hare & Tortoise on erityisesti opiskelijoiden suosiossa. Kiinalaista, malesialaista, japanilaista että fuusioruokaa pikkurahalla. Oma lemppari on ehdottomasti Laksa-keitto. Tämä löytyy esimerkiksi Bloomsburyn Brunswick Centeristä ja Kensingtonista. Tavallisimpiin ruokailuaikoihin ainakin Bloomsburylla on jonoa mutta se liikkuu kohtisnopeaa.

3. Belgo's löytyy sekä Camdenistä Chalk Farm aseman läheisyydestä että Covent Gardenista. Belgialainen ravintola jossa herkuimmat annokset löytyy simpukkalinjalta ja olut on keskieurooppalaisen maukasta. Hyvät lounastarjoukset ja erityimaininta "Beat the Clock" menulle jossa puoli kuuden ja seitsemän välissä tilatessaan maksaa annoksestaan kellon näyttämän määrän (esim. klo 6 = £6)

4. Africa Kitchen Gallery; minikokoinen afrikkalainen (ylläri) ravintola Eustonin liepeillä. Muistaakseni joko nigerialainen tai länsi-Afrikkalainen keittiö. Kotitekoisen oloista ruokaa, vahvoja makuja ja ihania mehuja. Suosittelen kasvisruokaa eniten. Tosi ystävällinen palvelu, juttelevat mielellään ruoasta ja muustakin ja paikka on sisustettu afrikkalaisella taiteella ja käsitöillä.

5. Abeno on japanilainen ravintola British Museumin liepeillä. Nuudeleita ja okonomiyakeja (ns. japanilaisia lettumunakkaita), ei lainkaan susheja tai muita tutunturvallisia japanilaisia ruokavalintoja. Kannattaa käydä jos haluat kokeilla jotain muuta kuin sitä perinteistä sushia. Plussana läheisyys ison turistinähtävyyden kanssa, miinuksena hivenen kalliimmat hinnat (ei siltikään mitään ryöstöä).


P.S. Eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä! Ja vinkkinä, sushit sun muut yleensä melko kalliita japanilaisissa ravintoloissa, halvemmalla saa korealaisissa/seka-aasialaisissa rafloissa ja ihan yhtä hyviä on.

1 kommentti:

  1. Pitääpä testailla näitä joskus! :)

    Blogissani on sinulle haaste.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails