maanantai 2. helmikuuta 2009

Lunta tupaan ja elämä seisahtuu

Eiliset lumihiutaleet yltyivät yön aikana melkoisiksi kinoksiksi. Tämän aamun työkeikka peruttiin sään takia ja nyt kuulin että yliopistokin on jouduttu sulkemaan. TV:ssä tulee kelivaroituksia ja ihmisiä kehotetaan pysymään kotona, sekä varoitetaan että julkiset kulkuvälineet ovat jolleivat kokonaan peruutettuja niin kovin myöhässä. Suomalaisen näkökulmasta 10-20cm lumipeitteen aiheuttama kaaos tuntuu hassulta mutta täällä siihen ei ole totuttu. Ja lunta tulee vieläkin... Saa nähdä miten huomenna.


Image and video hosting by TinyPic


Tänään pysyvät monet kotona. Suurin osa kouluista on myös suljettu kulkuvälineongelmien johdosta.

Lapset ja lapsenmieliset tosin ovat näistä keleistä innostuneet. Lumipallosotaa käydään joka toisen nurkan takana eikä osanottajat ole vain lapsia. Monet aikuisetkin ovat innostuneet leikkiin mukaan. Itse kävin pienen matsin parin pojannassikan kanssa kävelylenkilläni.


Image and video hosting by TinyPic

Image and video hosting by TinyPic


Näkymiä kanaalin varrelta. Oli itsellekin kiva taas pitkästä aikaa käydä kävelemässä talvisissa maisemissa ja lumi alkoi taas vaikuttamaan jotenkin kiehtovalta, sitä kun täällä niin harvoin on. Uuggsit lämmitti varpaita lumessa kävellessä.

P.S. Käykääpä osallistumassa Sadun arvontaan.2 kommenttia:

  1. Musta se on jotenkin koomista kun tuommoisesta määrästä lunta on jo jotain Snow Day-meininkiä. Jenkkien kanssa kun olen puhunut ja he ovat intoilleet, kun on yhtäkkiä vapaapäivä lumen takia. Samalla ovat sitten ihmetelleet kun kerron, että ei täällä vaan ole koskaan ollutkaan mitään Snow Day-systeemiä, kouluun ja töihiin mennään vaikka myöhässä. Eivätkä he ymmärrä, että miten joku voi pitää 20 asteen pakkaskelistä. :)

    Ihanat erot kulttuureissa, joita pitää vaalia. :)

    VastaaPoista
  2. Joo, muakin aina jaksaa ihmetyttää tämä vouhotus. Eka kerta kun näin "vakavana" tämä lumentulo on sattunut täällä omalle kohdalle, yleensä ne lumet sulaa heti iltapäivästä ja elämä jatkuu tavalliseen tapaan.

    Toisaalta liikkunen on ihan oikeasti vaarallista sillä kaupungilla ei ole auroja, autoissa ei nastarenkaita eikä kuskeilla kokemusta. Keskustan katuja vähän suolaillaan mutta muualla ollaan oman onnensa nojassa.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails