keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Näkemiin Pietari!Viimeisen illan haikeissa tunnelmissa lusikoitiin chilikaakaota joka oli enemmänkin sulatettua suklaata kuin kaakaota, tarkkailtiin sateessa juoksevia ihmisiä ja ihmeteltiin Nevskin autovilinää. Kaksi kuukautta täällä/siellä meni nopeasti, ja vaikka onkin kiva palata kotiin, oli se nyt sitten Suomessa vai Lontoossa, oli vähän haikeaa jättää Pietari taakseen.
Näkymät olivat suoraan Nevskille kahvilan ikkunapaikoilta. Cafe Zinger siis kyseessä, loistomesta. Harmi ettei tuolla tullut käytyä useamminkin. Kahvila sijaitsi jättimäisen kirjakaupan yhteydessä ja monet nappaavatkin kirjan hyllyistä siihen kahvikupposen äärellä perehtyäkseen.
Nyt olen jo takaisin Tampereella ja perjantaina lähden takaisin Lontooseen. Koulu alkaa ensi viikolla, en muista oliko se tiistaina vai keskiviikkona. Sitten alkaakin lyhytaikainen työkeikka, ja armoton vakkariduunin etsiminen. Paluu arkeen tulee olemaan melko jysähtävä. Jotenkin on aika kummallinen olo kun on seilannut muutaman maan väliä tässä kesällä, ja viimekin vuonna, eikä oikein tunnu siltä että olisi välttämättä missään. Jotenkin sitä elää omassa pikku maailmassaan, ne puitteet siinä ympärillä vain muuttuvat, ja oma koti on siellä missä matkalaukku. Loppujen lopuksi arki on melko samanlaista oli sitä Suomessa, Venäjällä, Briteissä ja Ugandassa. Se jatkuva siirtyminen on vain aika hankalaa - nytkin pitäisi puolen tunnin kuluttua lähteä tapaamaan kavereita ja kaikki vaatteet ovat pyykissä!

I'm in a rush to go and meet friends! My last night; we had some chocolate pudding-esque hot chili-chocolate, and admired the views and rush of Nevski Pr. It feels weird being back home, and coming back home to London soon. Two months have passed really fast, even if the every-daylife is remarkably similar whereever you are. It's back to school for me now!

2 kommenttia:

  1. Onko Lontoossa yleisesti näin pitkät lomat vai otitko itse pitkän loman?:) kiinnostaa, kun Suomessa kesäloma loppuu niin aikaisin..

    VastaaPoista
  2. Briteissä on tosi pitkät kesälomat yliopistoilla noin ylipäätänsä mutta Lontoossa käsittääkseni vielä pitemmät. Monet Lontoon yliopistoista pitää kokeet toukokuussa, eli noin kuukautta aiemmin kuin muualla Briteissä.

    Pitkä kesäloma on nannaa, itse sain mahdutettua tähän 3,5 kk lomaan 1kk loman, 2kk työharjottelun ja vielä muutaman lomapäivän ennen koulun alkua :) Tuntuu taas hyvältä palata koulun penkille.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails