torstai 5. marraskuuta 2009

Shoppailijan paratiisi - Lontoo

Postaus omista lempparishoppailupaikoista täällä Lontoossa on ollut jo pitempään suunnitteilla, joten pitemmittä puheitta!High-street


Oxford Street -kadulla kannattaa ehdottomasti vierailla, sillä saman tienvarren ääreltä löytyy melkeinpä kaikki käymisen arvoiset kaupat. Omia lempikauppoja ovat mm. Urban Outfitters, TopShop ja perusketjukaupat kuten Zara, Mango ja H&M, jotka kaikki löytyvät suoraan Oxford Circuksen lähistöstä. Carnaby Streetiltä löytyy myös pienempiä kauppoja, ja oma lemppari sieltä on sivukaduilta löytyvä Onitsuka Tiger.

Oxford Circukselta kannattaa lähteä kävelemään Bond Streetiä pitkin jos haluaa poiketa kalliimmissa designliikkeissä. Itään, tai Tottenham Court Road -asemalle päin kävellen pääsee käymään monissa paikallisissa vaatekaupoissa, ja muutamia halpisurheiluvaatekauppoja löytyy myös. Länteen päin kävelemällä pääsee esimerkiksi Primarkkiin (tuohon monien muotibloggareittenkin suosimaan halpavaatekauppaan) ja Selfridges -tavarataloon (molemmat Bond Street aseman läheisyydessä). Varsinkin alennuskausien aikana kannattaa Selfridgesissä poiketa, merkkituotteita voi löytää todella edullisesti!
Nuoret suunnittelijat, vintage

Viikonloppuisin Spitalfields-market (joka löytyy Liverpool St aseman yhteydestä) on aivan ehdoton. Paljon nuoria suunnittelijoita ja käsintehtyä tuotetta, että mielenkiintoisia pientuontitavaraa. Marketista voi suunnistaa Brick Lanen suuntaan, josta löytyy sivukaduilta monia mielenkiintoisia vintage-liikkeitä kuten muunmuassa Beyond Retro. Brick Lanelta löytyy myös mielenkiintoisia baareja, kaupungin parhaita (ja huokeita) intialaisia ravintoloita, ja pieniä taidenäyttelyitä. Tämä mesta tuntuu olevan myös monien streetstyle-sivujen suosiossa, ja melkeinpä jokainen näpäisty otos näillä sivuistoilla tuntuu olevan Brick Lane- alueelta.

Vintageliikkeitä löytyy myös Sohon alueelta (kätevästi Oxford Streetin läheltä) joista esimerkkinä Bang Bang. Valittevasti vintage-liikkeet tuppaa olemaan melko tyyriitä täällä, ja minun mielestä melkeinpä aina ylihinnoiteltuja. Itse suosisin enemmän seuraavaa kategoriaa, eli hyväntekeväisyyskauppoja.

Second-hand, charity


Näitä on nätisti ripoteltu ympäri Lontoota. Valittevasti näissäkin on melko kovat hinnat. Mutta, menevätpähän voitot hyväntekeväisyyteen! Paremman tavaran, ja satunnaisen merkkilöydön perässä kannattaa mennä Lontoon superrikkalle alueille kuten High Street Kensingtonin läheisyyteen. Näihin hyväntekeväisyyskauppoihin just ne öljysheikkien vaimot ja aatelisvesat dumppaavat edelliskauden Chanelinsa (jos hentovat luopua näin talouskriisin aikoina).
Muut mielenkiintoiset

TK Maxx - vaatteita, kenkiä, laukkuja, kosmetiikkaa, kodintuotteita jne jne edellisiltä kausilta todella halvoilla hinnoilla. Jämävaatekauppa, josta silloin tällöin tekee erinomaisia löytöjä. Itse olen esimerkiksi ostanut Dieselin ja Victori Beckhamin farkkuja 30-40 punnan hinnoilla. Eräs kaupoista mm. High Street Kensingtonilla.

Covent Garden - samantyyppisiä high street -kauppoja kuin Oxford Streetillä, mutta myöskin pieniä mielenkiintoisia liikkeitä, ja Covent Garden Marketilta englantilaisia käsitöitä sekä antiikkia. Torilla löytyy joskus myös hauskoja esiintyjiä, joista oma lemppari on ollut moottorisahalla ja kirveellä jonglööraava mies.

Kirjoja - vanhojen ja/tai erikoiskirjojen ystävien kannattaa kävellä Charing Cross -katu päästä päähän (Tottenham Court Road asemalta). Sen varrelta ja sivukaduilta löytyy hyviä antikvariaatteja ja erikoiskirjakauppoja.

Portobello Road lauantaisin. Antiikkia, satunnaista vintagea, kivoja pikkukauppoja, mutta kannattaa mennä aikaisin ellei halua tukahtua väenpaljouden keskelle.

Löytyikö uusia ideoita seuraavalla shoppausreissulle? Mitkä ovat omat lempikauppanne Lontoossa?

5 kommenttia:

 1. Hyväntekeväisyyskaupat ovat itselle vieraita Lontoossa, täytyypä tutustua niihin seuraavalla reissulla!

  Itse tykkään paljon Camden Marketin pikkuliikkeistä. Samoin Notting Hillissä on se joku taivaallinen t-paitakauppa, jonka nimeä en muista.. High street fashionista päädyn yleensä Primarkiin ja TopShopiin. Onko muuten Camden Market enää hengissä, siitähän oli juttua että se lakkautettaisiin? Tai osa siitä?

  Uutena vuotena Lontooseen, jee! Kohteena silloin eritoten kaikki vintageputiikit :)

  VastaaPoista
 2. Joo onhan Camden Market edelleenkin siellä. Mä itse en siellä kyllä käy, kun en erityisemmin tykkää alueesta, enkä ikinä löydä sieltä mitään. Liikaa goottia, alternativea ja krääsää. Mutta tykkäsin kyllä paikasta kovasti nuorempana ja siitä rennosta tunnelmasta siellä (olin täällä 14 vuotiaana kielikurssilla).

  Ooh, vintageputiikit on aika kivoja täällä :) Jos tarviit opasta/kahvitteluseuraa täällä Londonimiumissa päin ilmoittele :)

  VastaaPoista
 3. Harmikseni reissu on aika pikainen ja kera ystäväjoukon, joten en tiedä onko kahvittelulle aikaa :/ Mutta ilmottelen jos näin käy! Ja Lontoo on kyllä mun number one city, joten reissuja tulee tuon tuosta ;)

  VastaaPoista
 4. Olen lähdössä lokakuussa Lontooseen, ja ajattelin kysyä, että onko esim. Noissa ketjuliikeissä, jota ovat myös Suomessa samat tavarat siihen aikaan, vai onko iellä olevat tavarat vasta tulossa tänne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kylla oo haisuakaan! Samoja varmaan samoihin aikoihin... Kivaa matkaa!

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails