torstai 14. huhtikuuta 2011

Decluttering aka romunraivaus

Viimeaikaisin villitykseni on liittynyt kiinteästi perinteiseen kevätsiivoukseen. Olen nimittäin innostunut aivan älyttömästi nyt ah-niin-muodikkaasta de-cluttering / downsizing -liikkeestä. 
Tälläinen (niinkuin minä) hamsteriperheessä kasvanut hamsteri tuppaa keräämään ympärilleen niin mahdottoman määrän täysin turhaa kamaa, että kaikki loukot tuntuvat pursuilevan turhuuksia, ja mitään ei tunnu löytyvän mistään. Tärkeät koulupaperit hukkuvat paperipinoon, viime vuoden lempilaukku katoaa vintin mustaan aukkoon, joka päivä ne samat hiton avaimet ovat teillä tuntemattomilla... Ja se kaikki turha höslääminen ja iankaikkinen etsiminen ahdistaa, turhauttaa ja lamauttaa eikä tee mieli tehdä mitään.  Koti näyttää olevan pyörremyrskyn jäljiltä. Siivoaminenkin on vaikeaa kun täytyy siirrellä tavaroita. Tuntuuko tutulta?

Ja se kaikki turha höslääminen on vain elämänhukkaa. Ajatelkaapa - jos joka päivä etsiskelee kadonneita avaimia (tms.) 10 minuuttia, niin vuodessa se on jo 2.5 päivää täysin hukkaan heitettyä aikaa elämästä. Ja se kaikki ylimääräinen romu mitä kotoa löytyy on täyttä tilanhukkaa, oikeat lempparitavarat hukkuvat romun joukkoon, ja jos feng shuihin haluaa uskoa, liiat tavarat estävät hyvän energian kiertämistä talossa. Omien fiilisten mukaan kuulostaa aivan järkeenkäyvältä. Ihan täyttä minimalistia minusta ei saa tekemälläkään, mutta haluan päästä eroon mahdollisimman paljon turhasta, käyttämättömästä tavarasta, jotta voin nauttia siitä mitä minulla oikeasti on. Meillä ei ole liiemmälti säilytystilaa millekään!Kirjoittelen mahdollisesti näistä jutuista lisää (kunhan se tässä etenee...) - kiinnostaisiko näitä juttuja lukea? Uhreina tulevat olemaan erityisesti vaatevarasto, paperivarastot (kaikki kirotut koulumuistiinpanot) ja meidän vinttimme (aka musta aukko). Parhaiksi kokemia vinkkejä ja muuta sen sellaista :)

Tässä muuten pari sivustoa joista voi hakea innoitusta urakkaan sillä välin ;)4 kommenttia:

 1. Mulla on omien kamojeni suhteen hiukan samat puuhat menossa, mutta lahinna muuttoajatusten takia. Jos saisi sitten aikanaan kaiken mahtumaan vaikka yhteen pakettiautolliseen..

  Ma pidan avaimet aina kasilaukussa, niin eivat katoa. Se on sitten ihan eri juttu, etta jaksanko niita tonkia sielta esiin silloin harvoin kun satun tarvitsemaan.. Yleensa meilla onkin ovet lukitsematta, kun joku on aina kotona. Yoksi toki lukitaan.

  VastaaPoista
 2. Oi, minä olen myös innostunut tästä! Olen tosin edennyt kunnolla vasta vaatateiden tasolla. Ja mitään uutta roinaa ei ole tullut ostettua, se on myös hyvä se :)

  VastaaPoista
 3. Stello, jos multa katoaa avaimet yleensä lähden silti. Oma kulta kun on melkein aina kotona, ainakin siihen aikaan kun itse tulen, ja hänellä avaimet on aina mukana. Me ei olla muuttamassa näillä näkymin, mutta vanhempien muuttohässäkkää oon katsonut sivusta - jos me saatais asiat kuntoon jo etukäteen ei olisi niin paljon huolehtimista sitten!

  Tessa, minäkin olen erityisesti vaatevaraston kimpussa -ei uskoisi mitä kaikkea sieltäkin löytyy! Vaikka oon saanut kyllä vähän turhia astiastoja ja huonekalujakin poistettua :)

  VastaaPoista
 4. Raportoi ihmeessä, kun projekti etenee!

  Mäkin oon ihan kauhea hamsteri, ja tavarasta eroon pääseminen olis kyllä positiivista.. Toisaalta moneen kapistukseen liittyy suuri tunnelataus, enkä edes viihtyisi liian tyhjässä asunnossa. Mutta joku järki vois tässäkin hommassa silti olla :P

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails