maanantai 22. lokakuuta 2012

Pieni tauko


Harmittava juttu. Tietokoneeni hajosi viime viikolla juuri pahimpaan kiireaikaan eika enaa mene paalle lainkaan. Kysymysmerkkina on viela etta karahtiko kovalevy vai pelkastaan Windows, josta jalkimmainen tarkoittaa tietenkin sita etta kone on viela pelastettavissa. Vanha tietokone on jo palvellut viisi vuotta, ja on ihan kunnioitettavasti parjannyt tahan asti, joten ehkapa tama oli odotettavissa. Onneksi olen suurimman osan kaikesta korvaamattomasta onnistunut saastamaan poltetuille DVDille, USB-tikuille ja nettiin (mm. Facebookkiin ja blogiin ja Cloud-palvelimille) mutta suurin osa taman vuoden ja viime vuoden kuvista, seka muutamat tarkeat tyojutut ovat kadonneet taivaan tuuliin.
 
Tama nyt tietenkin tarkoittaa sita etta blogi on tauolla kunnes saan koneen korjattua / uuden ostettua. Ajattelin nyt vaan ilmoittaa ettette luule etta olen havinnyt ilmaan tai paattanyt blogin lopettaa.
 
Ensi viikonloppuna toivottavasti ehdin kokeilemaan saisinkohan kovalevylta enaa mitaan pelastettua. Nyt on ollut sen verran tavallisia elamakiireita etten ole ehtinyt sen aikaisemmin paneutua korjauksiin. Jos en itse tai ammattilaiset pysty konetta korjaamaan, niin edessa on uuden osto. Siita tuleekin sitten harvinaisen harmittava juttu – haluan suomalaiset aakkoset tietokoneeseen etta voin kirjoitella normaalisti suomea joten toivottavasti en joudu odottelemaan uutta konetta jouluun saakka. Onneksi minulla on sentaan tuo tabletti kunnossa viela, eli en ole ihan taysin miehen Macin varassa, joka sekin on alkanut nayttamaan uhkaavia vanhuuden merkkeja. Saa nahda jos innostun tuolla tabletilla bloggailemaan. Tahan asti olen kayttanyt sita lahinna mukanakuljetettavana viihdekeskuksena, ehka nyt  voisi kayttaa sita sitten ihan kunnolla tietokoneen korvikkeena.
 
Eli nakemisiin! Ilmoittelen sitten jos tauko uhkaa venya mahdottoman pitkaksi.

8 kommenttia:

 1. Voi ei! Se on kaikkein ärsyttävintä ku kone hajoo... Mutta täytyy sanoo että 5 vuotta on aika kunnioitettava aika, yksikään mun koneista ei oo koskaan kestänyt noin kauan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taa kone on kyl melkoinen vanhus. Ihan oikeesti, vaikka saisinkin sen korjattua (en oo siis viela ehtinyt yrittamaan) niin kyl mun silti pitaa piakkoin ostaa uusi, se oli jo ennen rikkoutumista jaatavan hidas.

   Poista
 2. Anonyymi Euroopan sydämestä :)23. lokakuuta 2012 klo 20.30

  Ensimmäistä kertaa kommentoin (vaikkakin pitkään seuranneena :)), josko oma kokemukseni auttaisi tässä aiheessa.

  Ulkomailla asuvana tykkään myös siitä että näppis on suomeksi, mutta kun ostin edellisen koneeni, päädyin paikalliseen malliin ja näppäimistöön ja se ei ole onneksi haitannut menoa yhtään. Asetuksista saat suominäppiksen helposti päälle, ja sitä oppii yllättävän äkkiä että näppäin "´" on itse asiassa "ä". Tai itse harvemmin edes katson näppäimistöä näpytellessäni eli sinänsä sillä ei ole edes väliä näppäimissä lukee, kun vain muutama on eri paikalla kuin Suomen näppiksessä.

  Toivottavasti vanha kone saadaan kuitenkin vielä fiksattua, tai ainakin ne tärkeät jutut sieltä kovalevyltä palauteltua!

  Mukavaa syksyä Lontooseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, taytyy toivoa. Huomenna meinaan yrittaa... Hyva kuiteskin tietaa etta ehka taa aakkoosten puuttuminen ei sit oo mailmaa kaatavaa. Enkohan minakin sitten tottuisi, varsinkin jos jotain tarroja laittais. Talla hetkella toissa mulla on enkkunappis, ja kotona suominappis, ja molemmilla on kyl yhta helppo kirjoittaa. Tykkaisiin vaan niista suominappaimista, ihan vaikka vaan nostalgisuuden puolesta :-)

   Poista
 3. Voi kurjuus, toivottavasti koneen korjaus onnistuu! Oma koneeni oli kanssa vähän aikaa sitten huollossa ja yritin silloin päivittää blogiani iPadilla, mutta olipa hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tassa napyttelyssa kyl kuluu aikaa ja on kyl hankalahkoa kun virheita tulee kans helposti. Oon muutamin blogipostauksia julkassut tabin avulla, mut muistan kylla mita saatoa se oli...

   Poista
 4. Noi tietokoneongelmat on niin typeriä, mun kone meni keväällä rikki kesken koekauden, eikä kyllä naurattanut. :P Mun blogissa on sulle haaste, käy vilkaisemassa sitten kun pääset takaisin blogin pariin! :)

  VastaaPoista
 5. Suklaasydän sinua kaivataan, nimittäin sitten kun saat taas systeemit toimimaan, niin myös minun blogissani olisi sinulle haaste :) xx

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails