perjantai 21. helmikuuta 2014

Tavallinen torstai - päivä kuvina

Vauvakuvaspämmivaroitus! ;)

06:00: Herään kuuden maissa vauvan ääntelyyn. Voi ei... Vauva möngertää tunnin sängyssämme, minä ja mies torkkuen, kunnes mies vihdoin vie vauvan alakertaan että saan vähän lepäillä. Torkuttelen puoli yhdeksään ja nousen ylös. Siirtelen seinänviereltä tavarat/huonekalut pois että puoli kymmeneltä tuleva remppamies kosteusmittareineen pääsee tekemään tarkastusta.


 
09:30: Puoli kymmeneltä syön aamiaista. Ah, Krave muroja (Suomessa näitä myydään Tresor nimellä) ja lohkottua banskua, niin sokerista ja epäterveellistä, mutta niin hyvää. Ja teetä tottakai, curlingin säestyksellä. Remppamies tulee ja mennään tarkastamaan ongelmahuone. Tuomiona laastin purku, seinän kuivatus, uusi laasti ja talon ulkopuolinen raappaus uusiksi. Kiva! Justhan vasta vuos sitten paikka oli rakennustyömaana useamman kuukauden.
 
10:30: Remppamiehen poistuttua syötetään vauva. Aamupuuro maittaa mainiosti. Mies tulee photobombaamaan meidän otokset.
 
Syönnin jälkeen vauva menee leikkikehäänsä viettämään aikaa, ja minä teen kotitöitä. Ripustan pyykkejä, lataan astianpesukoneen, pesen käsitiskejä, steriloin tutit, vaihdan kukkien vedet. Vauva kitisee ja pyytää sylittelyä vähän väliä. 


 
11:45: Vauva vihdoin uinahtaa päikyille vaipanvaihdon ja pienen maitotankkauksen jälkeen. Minä painun datailemaan, lueskelemaan ja jatkamaan pikku siivoilua.

13:00: Vauva herää. Alle puolen minuutin ajassa tulee jos jonkinmoisia tunteita...13:30: Syödään lounasta. Vauvalle itsetehtyä parsakaalipastaa ja maissinaksuja sormiruokailun treenaukseksi, ja äidille eilistä kiinalaista kasviskanapaistosta riisin kera. Taustalla olympialaisten jääkiekkoilua. Vauva treenailee itse juomista -käsittämätöntä kuinka nopeasti nuo vauvat kehittyvät. Justhan äsken hän vielä vaan makaili selällään kaiket päivät.

14:00: Sitten suihkun kautta pukeutumaan ja ulos. Meikällä varsinainen mammauniformu - farkut, Uggsit, imetysteeppari ja villapaita.

Ulkona on todella kaunis ilma. On niin lämmintä että otan takkia ei edes tarvitse.
15:15: Ollaan kahvilassa tapaamassa muita vauvakavereita (ja vähän äitikavereitakin). Olen kyllä todella onnellinen siitä että olen onnistunut tapaamaan monta hyvää äitikaveria, joilta saa vertaistukea ja seuraa säännöllisesti. Yksi läheisimpiä äitikavereitani tosin muutti alueeltamme pois, ja hänen kanssaan ollaan usein soiteltu viime kuukauden aikana.

Vauvat leikkivät. Oma vauva on oikea kiusankappale - ottaa yhdeltä lelun pois ja tönäisee häntä naamaan (kauhea itku), löytää lattialta pillin ja maistelee sitä, ja vihdoin yrittää nousta seisomaan käyttäen toisen vauvan päätä tukena.16:30 Lähden käppäilemään kotia kohti parin kaupan (ostin Sock Onseja ja hammasharjapäitä) kautta. Vauva nukahtaa vaunuihin, ja herää puoli kuudelta kotiintulon jälkeen.

18:30 Syödään iltapala. Itselle pari ruisleipää, ja vauvalle taas näköjään puuroa (tai loppua aikaisempi lempparipasta kesken). Vauva maistelee myös tuorejuustoa ja innostuu siitä. Ruokailua enemmän tosin kiinnosti olympialaisten taitoluistelu.

19:30: Kylpyhetki. Sen jälkeen vauva nukkumaan - nukuttamisessa (ja huudossa) kesti tunti. Vapauduin vasta yhdeksältä ja autoin miestä ruoanlaitossa.22:00: Syötiin iltaruokana tonnikalapastaa ja katseltiin telkkarista jotain. Ruoan jälkeen itse datailin vähän lisää ja jumituin kirjan ääreen napostelemaan suklaata.01:00: Kirja kiinni ja nukkumaan!

Tämmöinen päivä. Olisi kyllä voinut mennä aikaisemmin nukkumaan, tuntui nimittäin seuraavana aamuna aika väsyneeltä (muutaman yöllisen vauvajohtoisen herätyksen myötä...).

2 kommenttia:

  1. Nää päivä kuvina -postaukset on kyllä aina yhtä mielenkiintoisia! Kunnon tirkistelyä toisen elämään. ;) Ja oi, teidän vauvalla on kyllä kaikkein söpöimmät hatut. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hah, mä tykkään kans noist hatuista, varsinkin tosta Minni-hatusta :) Mä kanssa tykkään näistä päivä kuvina-postauksista, aina silloin tällöin ne on kivoja. Tuli vaan mieleen että vois tehdä taas tälläisen kun just vähän aika sit luin samanlaiset mm. 1001 Kabul ja Post-University Life blogeista :)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails