sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kävelyllä isin kanssa

Käsi kädessä, isin kanssa. Taaperretaan puistoon, pikkuhiljaa, askel askeleelta. Ehkä käydään vähän koputtamassa siihen jännään oveen siinä matkanvarrella, heilutetaan naapurin porttia, kiljaistaan kun nähdään koira, kiljaistaan toisen kerran kun nähdään kissa. Yritetään juosta kissan perään. Poljetaan maata kun ei päästetä.
 
 


 
 
Kyllä me sinne puistoon loppujen lopuksi ehdittiin. Pienten kiertomatkojen ja seikkailujen jälkeen. Ja kyllä tuo pienoinen on melkoinen maratonijuoksija, täytyy sanoa.  

2 kommenttia:

 1. Loysin blogisi tanaan ja luinkin heti useamman kuukauen postaukset. Varmasti jaan vakilukijaksi!

  On pakko tarttua elokuussa kirjoitettuun ulkosuomalaisuutta ja aiteytta kasittelevaan postaukseen, jossa kirjoitat nain: "Kauhean syvällisesti tätä pohtimatta (tai anoppia moittimatta) Englannissa on vähän sellainen tyyli että isovanhemmat eivät paljoa lasten kasvatuksessa auta, hehän ovat jo omat lapsensa kasvattaneet ja nyt on heidän aikansa lepäillä ja rentoutua eläkeläisinä."

  Sinun anoppiasi en toki tunne, mutta yleisesti ottaen isovanhemmat hoitavat Britanniassa lapsiensa lapsia todella paljon. Muistaakseni joka viides britti-isoaiti hoitaa lapsenlasta/lapsia yli 10 tuntia viikossa. Tama on monissa perheissa ainoa taloudellisesti kestava vaihtoehto, koska paivahoito on sen hintaista mita on. Monet viela tyoelamassa olevat isovanhemmat tekevat lyhennettya tyoviikkoa, jotta voivat paivahoitaa lastenlapsia.
  Nakeehan tuon jo playgroupeissakin. Ainakin niissa kerhoissa, missa mina hoitolapsien kanssa vuosikausia kavin, oli kaikissa isovanhempi tai kaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan :)

   Mä tietenkin kirjoitan näitä juttujani omasta näkökulmastani ja sen perusteella mitä itse näen. On totta että lastenhoitomaksut johtavat siihen että (jotkut) isovanhemmat hoitavat lapsenlapsiaan paljon. Ja sekin on totta että korkeat maksut johtavat siihen että monesti toinen vanhemmista jättäytyy työmarkkinoilta kokonaan pois.

   En sit tiedä onko tuo isovanhempien käyttäminen lastenhoitoapuna tavallisempaa tietyillä alueilla - mutta lähes kaikki meidän kaveriporukassa olevat ovat valitelleet tuota isovanhempien auttamishalun puutetta.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails