maanantai 6. lokakuuta 2014

Miten minusta tuli ulkosuomalainen / Home Sweet England

Sarjassa "Miten minusta tuli ulkosuomalainen" tällä kertaa haastattelussa Krista Home Sweet England blogista.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Näin Krista kertoo itsestään ja blogistaan
Olen Krista. 32v. kotiäiti ja Home Sweet England blogin kirjoittaja.
Olen syntynyt ja kasvanut Etelä-Suomessa. Muutimme Suomesta Englantiin talvella 2012. Perheeseeni kuuluu englantilainen aviomies, kaksi poikaa ja yksi tyttö.

Otan ilon irti arjen pikku jutuista, rakastan musiikkia, kauniita kuvia, jumittaudun mielelläni Pinterestin ihanaan maailmaa, pakkomielteeni ja rakkauteni on valokuvaus ja Instagram.
Blogini on paikka, jossa haluan jakaa kaikenlaisia juttuja, jotka lämmittävät sydäntäni. Lapsiperheen arkea ja äidin omia juttuja. Suosikki reseptejä ja DIY ideoita. Kirppislöytöjä ja inspiraatioita.


1. Minne menit ensimmäisellä ulkomaanmatkallasi ja mitä siitä jäi mieleen?
Olin vuoden ikäinen (muistaakseni) ja matkustimme perheeni kanssa Jugoslaviaan. Mittän ei jäänyt mieleen, koska olin niin pieni. Hurmasin kuulemma kaikki pulleilla poskillani ja vaaleilla hiuksilla. 

2. Matkustelitko paljon lapsena ja teini-ikäisenä?
 Olin onnekas ja sain matkustella paljon lapsena. Äitini ja isäni kuskasivat minua eri paikkoihin. Myös isovanhemmat ja kummipariskunta otti minut mukaan erilaisille reissuille.

3. Oletko asunut missään muussa maassa kuin Suomessa ja nykyisessä asuinmaassasi? 
 En ole asunut muualla kuin Suomessa ja nyt Englannissa.

4. Milloin ja miksi muutit nykyiseen asuinmaahasi?
 Muutin Englantiin tammikuussa 2012. Koska mieheni on englantilainen ja ei saanut töitä helpolla Suomesta, päätimme kokeilla hänen kotimaata ja hän saikin heti töitä täältä ja minä pääsin kokeilemaan rajojani kotiätinä (Suomessa asuessa mieheni oli koti-isi ja minä kävin töissä).5. Oliko sinun tarkoitus muuttaa pysyvästi? Miksi jäit asumaan nykyiseen asuinmaahasi?
 Mikään ei ole koskaan varmaa, tulevaisuus sen näyttää missä asumme esimerksi 10v. päästä. Voi olla, että Englanti on pysyvä kotimaa, mutta voi olla että muutamme takaisin Suomeenkin joskus. Ei voit tietää!

6. Jos joku tulisi asuinpaikkakunnallesi 48. tunniksi, mitä heidän kannattaisi tehdä ja kokea?
Suosittelen yöpymistä Bed & Brekfast: ssa. Aurinkoisena päivänä ei kannata menettää ihanaa rantaa. Siellä on kaunista ja ihana kävellä vaikka aika tuulinen onkin. Hastings:n keskustassa on monia ihania ravintoloita ja kahviloita. Jos olet Englannissa ensimmäistä kertaa niin totta kai suosittelen kokeilemaan Fish "n" Chips annosta! Vanhakaupunki on ihana ja siellä kannattaa vierailla. Samalla kannattaa käydä kokeilemassa Cliff Railways eli vaunu joka vie sinut jyrkännettä pitkin huipulle, josta taas on mahtavat maisemat. Maisemakuvani on juuri tuolta huipulta.

7. Mitkä ovat kolme parasta ja kolme huonointa asiaa asuinmaastasi? 
 Kolme parasta asiaa asuinmaassani: Meri, lyhyt talvi ja ystävälliset ihmiset. Kolme huonointa asiaa asuinmaassani:  Koulu alkaa liian aikaisin, käytännölliset asiat esim. asunnon hankinta on mielestäni hankalaa ja Englantilainen sade joka menee luihin ja ytimiin (ihan erilainen kuin suomalainen sade).

8. Jos vertaisit asuinmaatasi Suomeen, millä tavalla se on parempi ja millä huonompi kuin Suomi?
 Englannissa on edullisempaa elää (ruoka ja päivittäiset käyttötavarat). Asunto asioissa olisi toivomisen varaa ja vaikka tiedän kokolattiamattojen hyödyn varsinkin talvella niin silti tahtoisin laminaatit asuntoihin niin kuin monissa kodeissa Suomessa on. Myöskin asuntojen kosteusongelmat haluaisin samallaisiksi kuin Suomessa. Mutta en paljon vertaile kahta maata kun molemmissa on hyviä ja huonoja puolia. 
9. Käytkö Suomessa usein? Matkusteletko muuten paljon?
Pyrin käymään kerran vuodessa Suomessa. Mutta ikäväkseni olen viimeksi päässyt Suomeen vierailulle syksyllä 2012. Mutta onneksi vanhempani vierailevat meillä usein!
Emme muutenkaan matkusta paljon, ainakaan tällä hetkellä.


10. Aiotko/uskotko palaavasi Suomeen asumaan vielä joskus? Miksi?
En osaa sano, tulevaisuus näyttää.  Elämme päivän kerrallaan. Tällä hetkellä on hyvä elää Englannissa, tykkään olla kotona nuorimman kanssa, pojilla on alkanut kouluelämä kivasta ja he ovat saaneet ystäviä sitä kautta. Itsekkin olen tehnyt tuttavuuksia erilaisten ihmisten kanssa ja saanutkin muutaman hyvän ystävän.

11. Minkä ohjeen antaisit ulkomaille muuttavalle ja uudelle ulkosuomalaiselle?
 Mielestäni kannattaa hommata työ ennen kuin edes harkitsee muuttaa ulkomailla. Tai muu keino jolla hoitaa elämisen. Ota selvää tulevasta asuinmaastasi jo paljon ennen muuttoa.


Jotain muuta vielä?
Lasten kannalta pidän tärkeänä, että minulla on myös muutamia suomalaisia kavereita joilla on suomalaisia lapsia. Näin ollen pystyn tarjoamaan suomenkieltä myös lapsilleni. Meillä siis kasvatetaan kaksikielisiä lapsia. Mieheni puhuu englantia lapsille ja minä suomea. Mieheni ja minä puhumme keskenämme englantia. Siis jos on mahdollista niin kannattaa etsiä myös suomalaisia uudesta asuinmaasta. Tämä auttaa myös koti-ikävään välillä.


Tsekatkaapa Kristan Home Sweet England blogi - sieltä löytyy kivoja postauksia brittiläisestä perhe-elämästä ja kotiäidin mietteistä.

Ensi viikolla tuttuun tapaan Suomen aikaan klo 8 aamulla uusi haastattelu. Tsekatkaa täältä kuka onkaan vuorossa!
 
---
 
Haluaisitko olla mukana "Miten minusta tuli ulkosuomalainen" haastattelu-sarjassa? Mailaa minulle suklaatajakahvia (a) gmail.com!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails