maanantai 27. syyskuuta 2010

Towerissa

Eilen mentiin leikkimään turisteja kotikaupunkiin. Kivaa puuhaa muuten, suositten lämpimästi. Teen samantyyppisiä ekskursioita myös Suomessa, vaikka melko pieni se oma kotikaupunki siellä on, näin nykyiseen verrattuna ainakin. Tower of London oli siis kohteena, ja yllättäen en ole täällä käynyt vielä kertaakaan. Vaikka olen täällä asunut jo neljä vuotta, ja ennen sitä tullut tänne melko monille turistireissuille. Noh, tulipa korjattua tämäkin vääryys!

Hauska mesta. Mentiin Yeoman Warden -oppaan kera kävelylle, ihailtiin vankien tekemiä kivikaiverruksia, käveltiin linnanmuurilla tihkusateessa, ihmeteltiin Henri VIII:n haarniskaa, ja tietenkin paistateltiin Cullinanin ja Koh-I-Noorin loisteessa. Hyvää tuuri kävi vielä - ei tarvinnut jonotella lainkaan niiden kruununjalokivien takia, ja katsottiin ne timantit vieläpä kahteen kertaan. Yeoman Warden -oppaan kanssa kävely on muuten yks toinen täysi must-juttu jos satutte Towerissa käymään, sitä ei kannata missata. Hauskoja heppuja. Meidän opas oli lääkäri, yksi harvoja ei-taistelijoita joukossa.Noista korpeista muuten. Legenda kertoo että jos joskus jokainen korppi lähtisi linnasta, niin koko Englanti sortuu. Vähintään kuusi kappaletta löyty linnasta aina, ja ne saavat herkkuruokaa syödäkseen joka päivä. Varmuuden vuoksi myös toinen korppien siivistä on leikattu, jotteivat ne pääse lentämään turhan kauas. Toisen maailmansodan aikana korppien lukumäärä kuulemma putosi yhteen... Tuo toinen haarniska on Henri VIII:N, toinen tehty taaperoikäiselle. Aika söpö tuo pieni, eikös? Söpö lohikäärme päässä, ja lippakin näytti ankan nokalta. 
Pakkoposeeraus tottakai, Yeoman Wardenin ja Traitor's Gaten vieressä. Tälläisissä "asukuvissa" kiinnostaako muuten ketään ikinä ne vaatetiedot?

Tämä kuva otettiin linnan vessassa, vaikkei se ehkä kovin hyvin näykään. Ei asaiakasvessassa kuitenkaan, vaan siinä museovessassa, josta pyllistysaukon kautta menee kaikki tavarat sinne vallihautaan. Jos ei muuta, niin vallihaudan ruoho on muuten tosi rehevää ja vihreää nykyään! Minusta on muuten useampia kuvia eri museovessoissa, arvaatte varmaan mikä huumori vetoaa...

Olin tänään niin laiska, että otin omalomaa koulusta. Ei siellä ollut kuin tylsää tilastotieteen kertausta, ehken joudu tästä täysin rappiolle...

3 kommenttia:

 1. Lontoo juttuja on aina niiiiin kiva lukea:) Enää pari kuukautta ja pääsen taas sinne, jee!

  VastaaPoista
 2. Turistina omassa kaupungissa on aina mahtavaa, pitäisi kyllä harrastaa useammin :D.

  Kaikki Lontoo + turismi jutut luetaan muuten nyt täällä erityisen suurella mielenkiinnolla, sillä meillä on nyt lennot varattu sinne noin kuukauden päähän :). Tarkoituksena olla 6 vrk Lontoossa ja 2 vrk Edinburghissa :).

  VastaaPoista
 3. Jenna, jee :) Turistihommat on täällä tosi hauskoja kyllä! Jos löydät jotain erikoista ja superhauskaa niin kerrothan minullekin :)

  Tessa, mä tosiaan tykkään tuosta omassa kaupungissa turisteilusta. Ja tykkään sitä Suomessakin tehdä. Edinburgh on muuten tosi kiva paikka - itse tykkäsin siellä erityisesti ohjatusta kävelyreissusta maanalaiseen Edinburghiin (suosittelen kokeilemaan!).

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails