lauantai 4. kesäkuuta 2011

Back to business

Ah. Kokeet ovat ohi. Elämäni (mitä luultavimmin) viimeinen koe oli tosiaankin tiistaina. Hyvästi painajaiset koetilanteista - koeajan loppumisesta kesken vastausta, kokeesta myöhästymisestä, tai siitä että paperin käännettyäni en osaa vastata kuin yhteen kysymykseen. Kokeitten loppumisen jälkeen tosin näin painajaisia siitä että sainkin tietää minulla olevan vielä kaksi ylimääräistä koetta, joihin yritän epätoivoisesti kerrata jotain. 

Aika moista pyöritystä nämä viimeiset kolme viikkoa. Kahdeksan koetta aikamoisen tiuhaan tahtiin, monet ihan peräkkäin. Inhottavimpia olivat ne jotka tulivat tuplina niin että yksi koe oli iltapäivällä, ja seuraava koe heti seuraavana aamuna, siinä kun on todella hankala opiskella siihen jälkimmäiseen kokeeseen. Nyt sitten vaan jännäämään ovatko kaikki menneet läpi ja millaisilla numeroilla. Suurin osa kokeista tuntui menevän ihan mallikkaasti, muutama jopa oikein hyvin. Yksi jopa niin hyvin että melko varmasti sanoisin sieltä ropisevan täysiä pojoja muutamien pienien aivopierujen jälkeenkin. Kaksi koetta taas meni superhuonosti, yhdessä loppui aika ja toisessa en oikein osannut vastata mihinkään kunnollisesti. Eli saapi nähdä. Kuulemma n. 20% kurssilaisista reputtaa ainakin yhden kurssikokeen.

Nyt sitten pitäisi alkaa vääntämään gradua ja siinä se opiskelu sitten onkin. Syyskuussa palautus. 

Tiistain jälkeen olen ehtinyt ostaa häämekkomateriaalit, katsastaa kaavoja, ostaa lentoliput Suomeen häihin, siivoilla, raivattua puutarhaa, käydä juhlistamassa kihlatun syntymäpäiviä jotka jäivät paitsioon kokeitten takia ja ihan vain levätä. Eilen käytiin tosiaankin vähän juhlistamassa näitä synttäreitä - käytiin ravintolassa syömässä ribsejä ja elokuvissa katsomassa Pirates of The Caribbean 4 - huippuhauska leffa taaskin!
Lähdettiin eilen liikkeelle niin tekstiilikaksosina (vähän niinkuin Beckhamit :D) että oli pakko ottaa kuva. Ei siis suunniteltu tätä yhdenmukaisuutta. Eikös sitä sanotakin että vuosien varrella pariskunnat alkavat muistuttaa toisiaan yhä enemmän ja enemmän.Quesadilloja, pekoni-juusto-hunaja-kanaa ja ribsejä Outback Steakhouse -ravintolassa. Tuli vähän tilattua liikaa eikä kyllä kyennyt syömään kaikkea. Mutta hyvää oli! Kannattaa käydä jos törmäätte mestaan. 

Eipä mulla mitään muuta kuin että tästä se bloggailu taas pikkuhiljaa alkaa uudestaan. Voisin muuten kirjoitella joku kerta vähän opiskelusta ja koekausi"selviytymisestä" vaikka postauksen jos se täällä jotakuta kiinnostaisi. Onkohan täällä lueskelemassa edes ketään opiskelijoita joihin tämä uppoaisi?

9 kommenttia:

 1. Olis tarkotuksena alottaa maisteri Lontoossa nyt syksyllä (varmistunee heinäkuussa), eli mielellän lukisin opiskelujuttuja :)

  VastaaPoista
 2. Vaikka en enää edes opiskele, niin opiskelujutut kiinnostaa kyllä silti ihan vaan yleisestä uteliaisuudesta!

  VastaaPoista
 3. Voi ei, taidan kuolata näppikselle!:D

  VastaaPoista
 4. onnea. mikä programme? mullaki syksyllä alkaa MA, ja toi gradun kirjotus 3 kuukaudessa vähän epäilyttää... :D

  VastaaPoista
 5. Täällä entinen opiskelija, suoritin tutkintoni tosin Irlannissa mutta hyvin muistuvat mieleen nuo tenttikaudet. Ja gradun väsäys tiukan aikarajan kanssa. Aikamoista painamista. Mielelläni lueskelen kyllä juttuja opiskelusta Englannissakin! :)

  VastaaPoista
 6. Mina taas mielellani kuulisin lisaa haa-juttuja...mutta ihan siksi etta olen samassa tilanteessa. Kiitokset muuten vastauksestasi sahkopostiin...se auttoi ja pisti miettimaan naita omiakin taas enemman.:)

  VastaaPoista
 7. Welcome back! :)

  Mä oon tässä harkinnut että mitä jos ensi vuoden jälkeen hakisi Britteihin opiskelemaan jotain vuoden pituista masteria, syksyllä 2012 alkaisi siis.. Joten opiskelujutut on nyt aika tervetulleita! Täytyy selailla noita sun kaikkia vanhojakin postauksia läpi :) Ykköskohde olisi kyllä Edinburgh, mutta kaikki on hyvin auki ja voi olla ettei mikään koskaan toteudukaan, mut taustatutkimusta on silti tietysti hyvä tehdä.

  VastaaPoista
 8. Annika, siistiä, mihis menet ja mitä opiskeleen? Toivotaan että varmistuu!

  Tessa, arvaapa vaan kuinka onnellinen on kun loppuu tämäkin piina :)

  Moumou, nää oli ihan liian herkkuja!

  soph, mä siis opiskelen MSc Economics. 3kk on periaatteessa tarpeeksi aikaa kun ei se mikään kovin pitkä gradu ole, mut kyllä sitä saa painaakin että siitä tulee hyvä.

  Satu, tää on just tätä painamista täällä... Mutta sen nuo tiukat aikarajat ainakin antaa, että eipä jää valmistuminen roikkumaan jostain ikuisuusprojektista kiinni.

  Jossu, ole hyvä vaan, hyvä jos auttoi :) Kyllä mä varmaan hääjuttujakin tässä ehdin vielä kirjoittelemaan :)

  bubble, ehdottomasti kannattaa tulla jos vaan pystyt. Kyllähän tää on aika erilaista kuin Suomessa opiskelu, mutta hyvä kokemus silti :) Edinburgh oli muuten mullakin ykkösvaihtoehto kandiin hakiessa, mut en sit (onneksi) sinne päässytkään :)

  VastaaPoista
 9. Conditional offer olis King's Collegeen, MSc International Management. Heinäkuun alkuun joudun vielä odottelemaan Bachelor's thesiksen arvosanaa että varmistuu... :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails