tiistai 7. kesäkuuta 2011

Hääjärjestelyjä

Häitten järjestely jäi opiskelukiireissä aivan paitsioon. Nyt tämän viimeisen viikon aikana olemme ottaneet menetettyä aikaa kiinni oikein urakalla. Menemme siis Suomessa naimisiin, meillä on jo kirkko, hääristeily Pyhäjärvellä ja ravintola sekä soittaja-duo varattuna juhliin. Vaikuttaa aika hyvältä ja ollaan tosi tyytyväisiä miten hyvin kaikki on sujunut ja millaiseksi juhlat ovat muotoutumassa. Osittain tähän on tietenkin vaikuttanut se että olemme olleet melkoisen suurpiirteisiä valmisteluissa ja mikään ei ole ollut täysin ehdotonta ja ollaan suostuttu useampaan kompromissiinkin. 

Viime viikolla olemme ehtineet:

... päättää teemavärit. Valkoinen pääväri, mausteena sinistä ja punaista. 
... päättää menu. Alkuruoaksi muunmuassa mätiä, smetanaa ja sipulia ja metsäsieni-perunasalaattia, pääruoaksi härän filettä tummassa portviinikastikkeessa tai paistettua kuhaa ruohosipulikastikkeessa. Nam nam.
... ostaa häämekkomateriaalit.
... kaavoittaa ja leikata kankaat mekkoa varten. 
... ostaa lentoliput Suomeen.Vielä pitäisi:

... suunnitella ja teettää sormukset.
... ommella häämekko.
... hoitaa kutsut.
... saada paperihommat järjestykseen.
... miettiä illan musiikkivalikoimaa.
... kirjoitella jotain oheisohjeistusta englantilaisille vieraille (kirkkoseremoniaa ja Tampereen nähtävyyksiä varten).

Paljon tässä on hoideltavia asioita. Onneksemme oma äitini on auttanut järjestelyissä aivan tavattoman paljon, ja jos ihan totta puhutaan, järjestänyt suurimman osan käytännön asioista, tilavuokrista, kirkosta ja kuljetuksista lähtien. Kaikki tämä olisi ollut aivan mahdotonta järjestää ilman tukiverkkoja siellä Suomessa.

Isoimman ongelman on aiheuttanut paperihommat, ja erityisesti kihlatun brittipapereitten järjestäminen - täällä on ihan tajuttoman vaikea saada kaikkia papereita kasaan. Ensiksi pitää varata aika haastatteluun, sen jälkeen odottaa kolmisen viikkoa papereita, hoitaa tarvittavat leimat kasaan eikä näitä leimojakaan saa ihan vain missään virastossa poikkeamalla vaan ne pitää erikseen lähettää Brittien ulkoministeriöön. Huoh. Nyt sitten jännätään saadaanko kaikki paperit ajoissa kasaan, vai pitääkö meidän vaan pitää bileet ja mennä naimisiin sitten itse tuomipäivää myöhemmin! Sormet ristissä odotellaan ja toivotaan parasta...

12 kommenttia:

 1. Tsemppia! Tuo tuska paperiasioissa ulkomaalaisen kanssa naimisiin mennessa on varsin tuttua.

  Milloin teidan haat siis on?

  VastaaPoista
 2. Toivottavasti saatte paperiasiat ajoissa kuntoon! Oma mieheni on myös britti ja menimme naimisiin Sloveniassa, mutta hän ei kyllä joutunut käymään haastatteluja tms, paperiasiat hoituivat hyvinkin nopsasti. Tosin jouduimme käännättämään kaikki viralliset paperit sloveniaksi mutta muuten se olikin vaan siinä. Mukavia hääjärjestelyjä ja suuripiirteisyys kannattaa kyllä! :)

  VastaaPoista
 3. Voi vitsi, tsemppiä järjestelyihin! Kyllä kaikki varmasti menee hyvin ja saatte viettää ihania häitä :)

  VastaaPoista
 4. Mita ihmeen haastatteluja!! Hui, nyt rupee itsekin jannittamaan ja mietityttamaan nama asiat enemman. Mina kun luulin etta niiden paperhommine kanssa se olis suht straight forward. No, odottelen sun tyhjentavaa selontekoa sit ;)

  VastaaPoista
 5. Oletteko ajatelleet, että olisiko helpompaa mennä naimisiin Englannissa ja sitten vain siunata avioliitto Suomessa?

  VastaaPoista
 6. Johanna, Kiitti! Häät on 24.heinäkuuta eli täytyy toivoa että hommat järjestyy siihen mennessä.

  Satu, heh joo, jos oltaisiin tosi tarkkoja niin oltaisiin jo hermoromahduksen partaalla. Sen verran monta kertaa ollaan jo jouduttu suunnitelmia vaihtamaan. En kyllä ymmärrä miks meidän paperiasioissa kestää näin paljon...

  Ioanna, kiitti! Bileet tulee varmasti olemaan vallan mainiot, vaikkei naimisiin siinä vaiheessa vielä ehdittäisikään (vaikka tiettyhän se harmittaisi). Toivotaan siis parasta!

  Jossu, no nää riippuu councileista. Meidän paikallinen registry office on täysin pepusta.

  Anonyymi, joo ja ei. Me päätettiin suorilta käsin mennä Suomessa naimisiin, erinäisten syitten vuoksi, eli ei otettu edes selvää miten se Englannissa menisi. Mutta luulen että sama häslinki olisi ollut silloinkin edessä kuitenkin, paperihommat olisivat vaan sitten hankalia minun puoleltani.

  VastaaPoista
 7. Anonymous -ma en tieda miten SuklaaSydan asian nakee, mutta meilla ainakin Suomessa naimisiin meno oli ehdoton...en ole edes harkinnut Englannissa naimisiin menoa. Me asumme taalla ja siksi menemma naimisiin Suomessa...luulenpa, etta suomalaisissa kesahaissa on meille ulkosuomalaisille aika kova viehatys, ja onhan se aivan ihanaa, etta paasee kotimaassaan naimisiin kun aika luultavasti ei tule siella koskaan asumaan (ainakaan me emme).

  SS- joo, pitaapi sitten katsoa kun noiden papereiden hankkiminen tulee ajankohtaseksi...meilla on "onneksi" viela vuosi aikaa :)

  VastaaPoista
 8. Riippuu tosiaan ihmisistä, olen vain ymmärtänyt että juuri paperiasioiden takia on helpompi mennä ensin naimisiin Englannissa ja sitten siunata avioliitto Suomessa (jos siis molemmat osapuolet asuvat Englannissa; silloin avioliitto tarvitaan vain tunnustaa Suomessa mikä käy englanninkielisilläkin papereilla ilman käännöksiä) - riittääkö häiksi avioliiton siunaaminen Suomessa on se sitten tosiaan henkilökohtainen asia. Olen ollut monissa kesähäissä Suomessa, joissa on ollut vain avioliittoon siunaaminen.. syynä voi olla vaikka että toinen ei kuulu kirkkoon taikka juuri että pariskunta asuu ulkomailla ja toinen osapuoli on ulkomaalainen.

  VastaaPoista
 9. Oih, hääristely Pyhäjärvellä kuullostaa ihanalle! Olen asunut Tampereella (4+) 12 vuotta enkä ole onnistunut pääsemään kertaakaan vesille, kummallekkaan järvelle. :D

  Jos nuo kimput oli ideoita niin viimeinen. ;)

  VastaaPoista
 10. Joo, minulla siis oli tuo sama syy kuin Jossulla, eli haluttiin mennä Suomessa naimisiin juuri sen takia että asutaan täällä. Jotenkin tuntui vain meille paremmalta idealta. Ja haluttiin nimenomaan saada koko häät Suomessa, tuntuisi vähän hassulta astella täällä eka maistraattiin ja sit Suomessa vaan siunaukseen. Mut henkilökohtaisia valintojahan nää on! Paperihommat olisivat mahdollisesti olleet helpompia jos oltaisiin naitu englannissa, mutta tää oli meille oikea valinta.

  sea,hei kantsii joku kerta, Pyhäjärven risteilyt on just kivoja ja nättejä. Viikinsaaressa kannattaa kanssa käydä poikkeamassa :)

  VastaaPoista
 11. SS - perjantain rivouksia...missas te sitten naitte jos ette taalla Saarella? Mahtaa olla pitka matka ;) (ei tarvitse julkaista, mutta oli pakko sanoa! :D )

  VastaaPoista
 12. :D jeps, meidän täytyy aina suunnitella etukäteen nää naimismatkat :D

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails