sunnuntai 7. elokuuta 2011

Hassuja huomioita Suomesta

Kun asuu ulkomailla pitemmän aikaa alkaa kiinnittämään huomioita niihin hassuihin ja omituisiin asioihin vanhassa kotimaassaan. Asioihin joita ei välttämättä muuten pitäisi ollenkaan kummallisina mutta jotka nyt vaan tuntuvat melko erikoislaatuisilta.
Kuten doubledecker-juniin, eli ne kaksikerroksiset junat. Aivan loistava keksintö, ja sai minut hymyilemään rautatieasemalla. Näitä en ole Englannissa nähnyt.

Tai erilaisten kakku- ja keksivalikoimien huimaan laajuuteen jopa aivan tavallisissa lähikaupoissa. Suomalaisten kahvittelukulttuuri taitaa olla tämän takana - ainakin meidän perheessä kahvipöydässä pitää aina olla useampaa eri (makeaa) tarjottavaa. Tätä muuten tuo mies aina nauraa, että pitää aina olla älyttömän paljon makeita tarjottavia koko ajan.

Myrtsiin perusilmeeseen. Jostain syystä monilla suomalaisilla tuntuu olevan ilmeestä päätellen todella huono päivä. Lisäksi suomalaisten joukkoon mahtuu tavallista enemmän turhan huutelijoita. Siis näitä jotka yrittää joko muka-vitsikkäästi tai vaan rehellisen töykeästi saada omaa mielipahaansa ihmisten ilmoille ja muitten niskoille. Mikäköhän siinä elämässä mättää niin paljon? Aidosti kohteliaita tai huomaavaisia ihmisiä on melko vähän.

Ruoan kalleuteen - ei huh huh mitä hintoja safkasta Suomessa maksetaan!! Verraten siihen mitä samalla rahalla saa Englannissa, jopa Lontoossa, niin ei kyllä paljoa tee mieli ruokailla ravintoloissa Suomen päässä.Lisäksi kauneuteen panostamiseen. Suomessa hiuksia värjätään melkoisesti ja Suomessa jos missä löytyy huimia visioita, ja erityisen vähän naturelli-hiuksia. Olisikohan tuo perinteinen maantienharmaus turhauttavaa perussuomalaisille? Melkoisen erikoisia kynsijuttuja glittereineen ja muine koristelulakkauksineen näkyy paljon, ja myöskin tekoripsiä. Aika mielenkiintoista, kun yleensähän tuntuu että se vaalea Eloveena-tyttö on se suomalaisen naisen tavallinen stereotypia.

Ja tätä en itse huomannut, mutta monet englantilaiset häävieraat ihmetteli että miksi ne suomalaiset syö koko ajan herneitä kadulla ja kyselivät minulta mikä tämä juttu oikein on. No tietty siksi että ne ovat vaan niin makoisia! (eivätkä tahri sormia niinkuin marjat)

Mites te muut? Huomanneet samoja vain ihan eri asioita?

8 kommenttia:

 1. Itse asiassa just kaverille naureskelin, et noi ripset on kyllä ihan vakiokamaa nykyisin. Kävin ite huollattamassa omiani ja "vastaanotolla" oli samaan aikaan useempi mummo. Ja jokaisella oli timantein koristellut ripset :D

  VastaaPoista
 2. Meillä ekaa kertaa Suomessa olleet belgialaiset vieraat kiinnittivät huomiota siihen miten "kaikilla" suomalaisilla (naisilla ja miehillä) on tatuointi. Ja siihen miten paljon "marginaali"-pukeutujia Suomesta löytyy.

  VastaaPoista
 3. Ruuan hinta on kyllä Suomessa todella korkeella. Tosin esim. Dublinissa oli ruuan hinta kaupoissa aika samoissa kuin mitä Suomessa, mutta ravintolassa syöminen tuli silti siellä halvemmaksi kuin mitä Suomessa.

  Englantilaiset ystäväni kävivät Suomessa heinäkuussa ja olivat todella vaikuttuneita suomalaisten ystävällisyydestä ja avuliaisuudesta. Kuulemma ovat suomalaiset niin paljon ystävällisempiä ja vieraanvaraisempia kuin mitä britit. Itse olisin väittänyt omien kokemusteni mukaan aikalailla päinvastaista mutta... :P Pojat olivat myös sitä mieltä, että Suomeen on pakko päästä uudelleen. Jos ei mistään muusta syystä niin ainakin kauniiden naisten vuoksi.

  VastaaPoista
 4. Kalleus yllätti minutkin. Tuli ihan tunne, että Suomi on monin paikoin kallistunut vuodessa ihan hirvittävästi.

  Kirjojen hinnat (ruuan lisäksi) ovat ainakin pomsahtaneet hirmuisesti. En usko sen olevan pelkkä tunne, koska olen aina ostanut paljon kirjoja ja olin ennen (siis pari vuotta sitten) aika hyvin kärryillä sen suhteen, mistä kirjoja kannattaa ostaa ja millä hinnalla.

  VastaaPoista
 5. Mun englantilaiset ystävät on aina maininnu vierailullaan noi doubledecker-junat ja mua on aina ihmetyttäny miten ne on niistä niin ihmeissään ku Englannissa kaikki bussit on doubledecker, ni luulis et se juna ei sit olis niin erikoinen :)

  VastaaPoista
 6. Noita doubledecker-junia ei muuten tulla Eglannissa näkemäänkään, koska täkäläinen ATU (aukean tilan ulottuma) ei ole riittävän korkea tuollaisille vaunuille, täällähän on mm. tosi paljon matalia siltoja ratojen yllä.

  Joltain muultakin olen kuullut tuon kehun kauniista suomalaisnaisista ja tuo hiusten värjäys ainakin taitaa olla kovin tavallista Suomessa, koska Englannissa olen itse kiinnittänyt huomiota siihen, miten monella on oman väriset hiukset.

  VastaaPoista
 7. Jaunde, mun hääkampaaja kanssa ihmetteli ihan samaa, että miten just Suomessa voi olla niin suosittuja ihan kaikenikäisten keskuudessa :) Ei siis mikään pelkkä nuorten juttu.

  Johanna, mä oon itse myös alkanut kiinnittämään tuohon huomiota. Näkyviä tatuointeja on monilla ja erityisesti teini-ikäisistä löytyy paljon monenlaista pukeutujaa. Gootteja ja näitä kokonahkaan pukeutuvia metallisteja on myös ihan älyttömästi!

  Esteri, hahhahhaa. Ton miehen best manit (kolme kaveria) oli aivan mielettömän innoissaan suomalaisesta naiskauneudesta. Ihan ekana päivänä ihmettelivät suureen ääneen että miten tää on mahdollista... Ja päät kääntyili ihan jatkuvasti nättien tyttöjen perässä. Vitsailtiin että pian on kaikilla whiplash jos eivät malta ottaa rauhallisemmin :) Ovat kuulemma ehdottomasti tulossa uudestaan :)

  Elegia, mä en muista kirjojen hintoja, kun itse kävin lähinnä kirjastossa vaan. Mut Englannissahan pokkarikulttuuri on niin valloillaan että täältä löytää kirjoja ihan pilkkahinnoilla. Mut kyl muutkin tuotteen on kallistunut, esim. mun mielestä perus kempparituotteet myös.

  Annika, mä olin ainakin tosi yllättynyt niistä, Suomesta kun lähdin ennen niitten tuloa rautateille. Mut niinkuin Agatha mainitsikin, täällä Englannissa on niille liian matalat sillat eli täällä niitä ei tuu näkymään, busseisa huolimatta :)

  Agatha, Mä vasta Suomesta muuttamisen jälkeen tajusin kuinka paljon siellä lekitellään väreillä ja leikkauksilla hiuksissa. Englannissa ja muuallakin "ulkomailla" tuntuu olevan paljon enemmän suosiossa oma naturelliväri sekä pitkä BSL-pitunen tukka. Onhan se aika hauska nähdä huimasti enemmän trenditukkia jossain peräkylässä Suomessa kuin Lontoon keskustassa :)

  VastaaPoista
 8. Muistan kun kerran katselimme Suomi-visiitin jälkeen Irlantilaisten ystävieni kanssa reissukuviani, ja he olivat ihan tohkeissaan kun "kaikki" suomalaiset (=ystäväni) ovat tosiaan blondeja. En halunnut rikkoa illuusiota ja kertoa että kaikissa kuvassa olleilla taisi olla luonnostaan enemmän tai vähemmän maantienvärinen pehko, ja kampaajalla käynnillä oli jotain osaa blondiuteen...

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails