sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Kartanokävelyllä

Meidän lähistöltä löytyy kartano. Okei. Englannissa kartanoita on ihan kaikkialla ja joka esikaupungissa on oma pikku kaupunginkartanonsa, joten mitenkään kummallisesta asiasta ei ole kyse. Meidän alueen kartano oli erään paikallisen rikkaan kangaskauppiaan talo 1600-luvulla, ja alueella sijaitsi muinoin myös Henry VIII:n metsästysmaja. Nykyään tönö on museona ja siellä järjestetään pieniä tapahtumia. Alueella on kiva kävellä, ja aina silloin tällöin tulee vierailtua paikalla.
 
 Harjoittelin taas vähän kuvausta. Sattumalta satuin paikalle kun täällä poltettiin kokkoa - se oli jotain toiseen maailmansotaan ja paikan pommittamiseen liittyvää.
 

 
 
Täältä löytyy myös viinitarha - viiniä on kuulemma luvassa piakkoin ja ajattelin että sitten kun sitä saa niin pitää nauttia paikallisista antimista.
 


 
Sitten kun vauvasta tulee vähän isompi käydään varmasti myös saman paikan "eläintarhassa" - sieltä löytyy muutama possu, kana ja poni joita saa silitellä.
 

 
 

Tämmöinen kuvailu/kävelypäivä. Olen kyllä tyytyväinen siitä että meiltä, niinkuin olen aikaisemmin jo sanonut, löytyy tätä kierreltävää lääniä. Asuin joskus ihan ydinkeskustassa, kivenheiton päässä British Museumilta, ja kaipaan tottakai keskusta-asumista, mutta on tässä lähiöasumisessakin puolensa!

 

2 kommenttia:

  1. Kivoja kuvia katseltavaksi, varsinkin kun tykkään seurata englantilaisia pukudraamoja. Jännää ajatella, että niitä kartanoitahan on siellä vieläkin noinkin paljon ihan katukuvassa...niin mikseipä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeita taloja täältä löytyy katukuvasta, mut kartanoita kyllä harvemmin :) Näillä on useimmiten oma estate, eli vähän niinkuin puisto ympärillä, eli ihan kadun varresta näitä ei löydä. Mut hienoa on se että monet ovat auki yleisölle ja oheiset puistot vapaassa käytössä!

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails