tiistai 25. maaliskuuta 2014

gNappies - maailman parhaat (ja meidän lemppari-) kestovaipat

Viime vuoden puolella kirjoittelin meidän kestovaippailusta fiiliksiä ja mainitsin sivulauseessa nämä meidän lempparit. Halusin näistä vielä vinkata teille joita nämä jutut kiinnostaa, sillä nämä ovat aivan loistavia. (Te ei-äityli-ihmiset muuten, peljätkö älkää, en aio kadota mammabloggailun mustaan aukkoon jossa esiintyvät vain hoitolaukut, kestovaipat, hyökkäysvaunut, imetyspohdinnat ja vauvan suolentoiminnan ihmettely - äitiyslomani loppuu kuukauden kuluttua ja sitten elämään mahtuu muutakin... kuten työtä, keskusta-Lontoossa hengailua, uran ja äitiyden yhteensovittamista ja duunivaatekaapin ratkomista).
Mutta siis. gNappies. Oikeasti ihan loistavia kestovaippoja. Kokeiltu on Bambino Miot, Baby Beehindsit, Itti Bitti Tuttot, Myllyn Muksut, Imse Vimset. Mikään ei yltänyt lähellekään gNappiesejä (ja nykyään mun mieheni kieltäytyy laittamasta vauvalle muita kestoja kuin gNappies-vaippoja). Näitä ei käsittääkseni saa Suomesta mistään, mutta suosittelen tsekkaamaan netin tarjonnat. Amazonista näitä löytyy ainakin ja käsittääkseni ne voi lähettää myös Suomeen.
Ja miksi me sitten näihin niin tykästyttiin? Kaikista kokeilluista vaipoista nämä toimivat yksinkertaisesti parhaiten. Istuvat napakasti ja pitävät tavaran sisässään. Näissä on erikseen ulkokuori, sisäpussi ja imu. Vähän samantyyppinen idea kuin kertakäyttövaipoissa, eli se sisäosa istuu napakasti taipeessa, ja ulko-osa pitää koko systeemin paikoillaan. Kestovaipathan falskaa vähän helpommin kuin kertakäyttövaipat, mutta nämä todella harvoin. Tarpeeksi tiuhaan vaihtaessa (joka 2-4 tunti) nämä falskaavat suunnilleen yhtä usein kuin kertikset.
 
Muita hyviä pointteja näistä: Tarrakiinnitys takana, joten vauva ei saa rapsuteltua näitä auki. Kankaasta tehtyä ulkokuorta voi käyttää pari kertaa, sisäosan pussi ja imu vaan vaihdetaan uusiin. Jos sisässä on vain pikkupissa, voi pelkän imun vaihtaa. Ei siis synny älyttömiä pyykkikasoja. Niin, ja näihin saa ostettua myös kertakäyttöimuja noitten monikäyttöisten sijasta, jos haluaa vähänniinkuin kestoilla, muttei ihanniinpaljon panostaa siihen. Ja mun mielestä nämä ovat söpöjä! Kokoja on vastasyntyneestä XL:ään. Me aloitettiin S:stä, jota kestivät n. 3kk saakka, ja sit vaihdettiin kokoon M, joka nyt 9-10 kuukauden iän tienoilla alkaa jäädä hivenen pieneksi.


 

Ainoat miinukset tulee siitä että ulkopinta tuntuu joskus nahkealta, ja saa vaatteiden pepan nahkeaksi kanssa. Liekö pientä hiostusta, tai jotain, mutta kun se ei ole varsinaista märkyyttä, en vaihda vaatteita pelkän nahkeuden takia, se kun ei vauvaa haittaa. 
 
Tässä muuten on hyvä opas näitten gNappies-vaippojen käyttöön, ihan kuvineen ja kaikkineen. gNappies firman omilla sivuilla on myös hyviä vinkkejä.

Onko teillä jotain muuten omia kestovaippalemppareita?

3 kommenttia:

 1. Harmi jos ei Suomesta saa,ois ollut mukava kokeilla. meillähän vaippaa vaihdetaan joka tapauksessa parin tunnin välein eli käytännössä S ilmoittaa aina,kun vaipassa on jotain ja se pitää vaihtaa. Hyviksi oon kokenut tasku- ja aio-vaipat,vaikka meillä kyllä monenlaista löytyy. nuo ei yleensä falskaa,ja vääränkokoiset kyllä falskaa aina,tai vaihtoehtoisesti imu on tukossa ja tulee siksi yli...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, käsittääkseni näitä ei oo suomalaisissa kaupoissa, ne täytyis sit tilata ulkomailta. Harmi kun nää on tosi hyviä.

   Mun kokemuksen mukaan monet muut vaipat falskaa helposti siitä reiden kohdalta kun siinä ei oo mitään sisärimpsua (öh, tosi hyvin selitetty). Sen takia oon tykännyt näistä gNappies vaipoista kun se sisätasku asettuu napakasti sinne lonkkapoimuun. Veikkaisin et sen takia nää sopii melkein minkä muotoiselle vauvalle vaan, eikä tarvii kokeilla monia eri vaippoja.

   Luulin muuten aluks että käyttäisin AIOja vaan kun ne on niin helpot, mut ne on jäänyt meillä ihan varavaipoiks kun ne kuivuu niin pirun hitaasti. Ja niistä on hankala käsinpestä suurimmat moskat pois. Taskuvaipat vähän parempia, mut nekin hitaammin kuivuvia kuin gNappiesit ja sama käsinpesuongelma kuin AIOissa.

   Poista
 2. Tuttimaakarilta saa kait nykyään näitä suomesta! (www.tuttimaakari.fi)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails