torstai 17. joulukuuta 2009

Epsanjan fiiliksiä

Hirveästi ei tullut kaivettua kameraa esille tällä lomalla, mutta sitä enemmänkin jäi hyviä muistoja.Saatiin nauttia espanjalaisesta vieraanvaraisuudesta, ihailla nähtävyyksiä, syödä herkkuja ruokia ja vaan levätä. Harvoin lähdettiin kämpältä ennen puolta yhtätoista, nukuttiin pitkään ja herkuteltiin vaan aamiaista.
Heti kun tultiin Madridiin olin kyllä tosi vaikuttunut. Kaikki vain tuntui avaralta, valoisalta ja siistiltä, ihan erilaiselta kuin Lontoo. Jotenkin täällä on tottunut tunkkaisiin ja pieniin katuihin, vanhoihin rämiin rakennuksiin ja roskaisiin ympäristöihin, mutta Madrid tuntui vain jotenkin niin modernilta ja avoimelta. Koko matkan jatkunut auringonpaiste vain vahvisti tätä fiilistä.
Ekana päivänä vaan käveltiin ympäriinsä, vilkuilemassa keskustaa ja Puerta del Solia (keskusaukio) ja pizzalla Las Huertasissa. Tarkoituksena oli käydä myös jossain jazz-kahvilassa istumassa iltaa mutta aamuisen seikkailun jälkeen oltiin molemmat niin uuvuksissa että mentiin aikaisin nukkumatin puheille.

Tokana päivänä käveltiin palatsille turistihommiin, käytiin egyptiläisessä lounaalla sen perheen kanssa, kierreltiin kauppoja ja illalla mentiin flamencoa katsomaan. Esitys oli aivan uskomaton ja ihan huippuluokkaa musiikillisesti että tanssillisesti. Siinä oli aivan mielettömästi tunnelmaa ja sai oikein niskakarvat pystyyn. Jokaisella esiintyjällä myös näytti olevan mielettömän hauskaa lavalla ja tunnelma tarttui yleisöönkin - loppuvaiheessa yleisökin taputti ja tömisteli innoissaan esiintyjien mukana. Kaivoin Youtubesta esiin pätkän esitystä, livenä tietty kaikessa on aina erilainen lataus, mutta antaa tuokin ihan kohtuullisen kuvan esityksestä. Esitys pidettiin vanhassa teurastamossa, joka oli uudistettu esiintymisalueeksi, ja näyttelytilaksi. Siellä oli joku suomalainen design-näyttelykin ja kihlattu oli aivan onnessaan. Tykkää suomalaisesta suunnittelusta aivan mielettömästi ja näpsi siellä kuvia joka toisesta esineestä...Kolmantena päivänä käytiin aamusesta El Rastro sunnuntai-markkinoilla. Kyseessä on siis hervottoman kokoiset ulkoilmamarkkinat joista löytyy vaikka mitä. Itselle tarttui mukaan marokkolainen konjakkinahkainen olkalaukku, joka nimettiin myöhemmin haisulaukuksi. Marokkolaiselle nahkatavaralle ominaisesti siihen on pinttynyt vahvasti mielenkiintoinen tuoksu - just sitä lehmän itseään. Toivotaan että häviää tuulettamalla... Näin jälkikäteen potutti melkoisesti se etten jaksanut kylmissäni ja väsyksissäni penkoa pitempään yhtä mielenkiintoista kojua jossa oli second hand turkkeja ja kelsiturkkeja - olen järkyttävä vilukissa ja koko loppuloman toivoin että olisin löytänyt jostain edullisen kelsiturkin. Markkinoitten jälkeen vain käveltiin ympäriinsä katsomassa nähtävyyksiä, shoppailtiin ja käytiin paellalla sen perheen kanssa.

Neljäs päivä oli melkein kokonaan omistettu shoppailulle ja itselle mukaan tarttuikin aikamoinen kasa Zarasta. Aamulla sentään vähän omistauduttiin kulttuurilla ja käytiin Reina Sofiassa ihailemassa Picassoa ja Dalia. Taidemoukkane muu moderni ei hirveästi innostanut vaikka käytiinkin katsomassa muitakin teoksia. Kivaa oli vaikka sain osakseni pientä torumista istuessani jollekin taideteokselle pientä kuvaushetkeä varten (ne olivat ihan oikeita tuoleja!) ja ottaessani kuvaa Guernicasta.


Vikana päivänä käveltiin vaan kaupungilla nähtävyyksien perässä, ostettiin viimeiset tuliaiset ja pakkailtiin. Ja tällä kertaa ehdittiin lentokentälle ihan super-ajoissa, ilman mitään stressailuja!

Tuossa alla siis pätkä sitä flamencoesitystä. Oli kyllä upea.

 

1 kommentti:

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails