keskiviikko 23. joulukuuta 2009

Viimeiset piparisulkeiset

Viimeisen illan piparisulkeiset ja torttuvalmistelut vihdoinkin suoritettu. Enää piparit lahjapakkauksiin, kinkku ja laatikot sulamaan niin jouluherkutteluja ei tarvitse enää valmistella, muuta kuin laittaa vain uuniin. Nyt vaan tenttilukemisen pariin... Vaikka mieltä painaa tammikuun alun jättisuuri tentti (joka ois vähän niinkuin pakko klaarata) niin joulumielennostatusyritys on ollut kova!Piparit menevät suurin osa lahjaksi - anoppilaan menee kuusenkoristepipareita ja lapsenlapsille nimikkopiparit, kälylle (vai natoko se on) pipareita ja appiukolle kanssa jotain pipareita. Väännettiin tuo taikina tuossa viime viikolla ihan itse alusta loppuun, täällä kun ei niitä piparitaikinoita saa kaupasta ostettua. Paitsi Ikeasta ja se taikina on kuivahkoa ja kovaa.
Tuli vähän tenkkapoo muuten kun ei täältä saa edes kardemummajauhetta (taikinaa varten siis) - mutta kardemummapodeja löytyi ja niistä kaivettiin sitten niitä siemeniä esille ja murskattiin morttelilla. Niitä on muuten hankala ronkkia, älyttömän pieniä ne siemenet! Jäi vähän sattumia sinne taikinan sekaan, mutta tosi herkulliselta ne silti maistuu, vaikka joskus tuleekin kardemummapajaus suuhun. Ne näkyykin tuossa taikinassa, noi mustat pilkut siis näitä vähän huonommin murskattuja kardemummia.
Yleensä teen jouluksi piparkakkutalon, ja toisenkin lahjaksi. Tänä vuonna ei kyllä ollut tarpeeksi aikaa, vaikka vierähti näissäkin aikamoinen tovi. Ja muuten, maassa on vieläkin vähän lunta eli huomenna ois sit varmaan ihan oikeasti luminen joulu. JEE!


4 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttävät! Hyvää joulua sinne Lontooseen!

  VastaaPoista
 2. Wholefoodsista löytyy jauhettua kaardemummaa! Tosin se taitaa olla jauhettu kuorineen, kun on varsin vaaleaa, mut siitäpä selviää kun laittaa esim. tuplamäärän.

  Ja olisikohan Waitrosessa tms. missä olisin nähnyt kaardemumman siemeniä erikseen, eli ei siis vain kokonaisia podeja. Tästä en mene takuuseen tosin, mutta muistan jossain niitä ihmetelleeni.

  VastaaPoista
 3. Ihania :) Hyvää joulua sinne!

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia jouluntoivotuksista ja hyvät joulut sinnekin :)

  Anna, En tiennytkään Wholefoodsista! Täytyypi käydä vilkaiseen ensi kerralla. Itse ajattelin että Waitrosesta ainakin löytyisi, mutta täällä meidän lähellä on vain pieni Waitrose, joten sielläkin oli vain podeja. Mut toimi nekin :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails