maanantai 22. helmikuuta 2010

Tiikerivuosi

Eilen oli kiinalaisen uudenvuoden juhlinnat Trafalgar Squarella. Vaikka olenkin käynyt esitykset katsastamassa jo viime vuonna (olikohan se silloin härkä) niin viimeksi jäi väliin ilotulitukset, joten pitihän sitä tänä vuonna mennä katsastamaan nekin. Tällä kertaa oli vuorossa tiikeri. Enemmän tämä on ehkä lapsiperheille iso juttu, mutta oli hauskaa ihan muutenkin. Koska tiesin jo ennestään että lohikäärmekulkue on aika lame, enemmän keskityttiin dim sumien metsästämiseen kadunvarsikojuista ja Chinatownin keskuskatujen valaistuksen ja koristelujen ihailuun. Ja tietty niihin ilotulituksiin. Ja niihin tanssiesityksiin Trafalgar Squarella. Minusta on aika hauska, että Chinatownissa kadunnimet laitetaan myös kiinaksi. Trafalgar Squarella muuten joku kiinalainen miekkonen otti kuvia ihmisistä, omatekemänsä hassu hattu päässään. Siinä oli vilkkuvia valoja ja korkeimmalla kohdalla pehmotiikeri. Kuulemma johonkin taideinstallaatioon... No mähän änkesin kuvaan tottakai kans!


Oli tarkoitus tuoda kotona löhöävälle kihlatulle kiinalaisia juttuja, mut mukaan tarttuikin vain japanilaisia herkkuja. Vähän sushitarvikkeita, kuivattuja hernenaksuja ja mocheja, nomnomnom. Paikansin alueelta myös ison japanilaisen ruokakaupan (Japan Centre), jossa on ollut tarkoitus vierailla jo kauan. Noh, paikalle satuttiin vasta aukioloaikojen jo mentyä, mutta ikkunasta tiirailin että ehdottomasti ihan erikseenkin vierailun arvoinen. Oli vaikka mitä herkkua!

2 kommenttia:

  1. Voisitko joskus tehdä postauksen, jossa kertoisit enemmän ajasta, jonka vieteit Ranskassa? (Japani kiinnostaa myös, mutta Ranska hieman enemmän siksi, että haaveilen sinne - siis nimenomaan Alppien lähelle - muutosta.)
    En tosin tiedä onko sinulla paljon kerrottavaa siitä, mutta haluaisin lähinnä kaikkia käytännönvinkkejä, että mitä kannattaa ottaa huomioon kun sinne lähtee ja millaista siellä yleensäkin oli asua/tehdä töitä/lasketella.
    Yhdessä postauksessa (jossa kirjoitit pukeutumisestasi eri maissa) oli hieman asiaa, mutta lukisin mielelläni kattavamman tekstin!

    VastaaPoista
  2. Joo. Itseasiassa oon miettiny siitä Ranskan ajoista kirjoittamista, menneitä muistellen kun kuitenkin jäi tosi hyvät muistot. Mä pistän toteutukseen! Ehkä ensi viikolla :)

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails