perjantai 23. huhtikuuta 2010

50 asiaa minusta

1. Rakastan kuunnella sateen ropinaa.
2. Olen perheeni vanhin lapsi, ja molempien isovanhempieni ensimmäinen lapsenlapsi. Sain siis paljon huomiota pienenä.
3. Soitin viulua konservatoriossa kymmenisen vuotta. Suoritin 3/3 kiitettävällä arvosanalla ja lopetin lukion loppupuolella ajanpuutteen ja maasta toiseen muuttamisen vuoksi. Kaipaan musiikinsoittamista aina silloin tällöin vieläkin.
4. Olin lapsena melko hiljainen, aika kömpelö, vähän hassu, ja rakastin lukemista ylikaiken. Olisin voinut lukea päivät pitkät tekemättä mitään muuta. Koulussa useimmiten luin omia kirjoja takapenkissä tuntien aikana.
5. Rakastan tuntemattomaan maailmaan uppoutumista vieläkin, ja voisin helposti viettää koko päivän hyvän kirjan lumoissa vällyjen alla.
6. En usko oikeasti mihinkään yliluonnolliseen, mutta ehkä vähän kummituksiin. Mahdollisesti ja ihan vähän vain.
7. Haluaisin joskus vielä kirjoittaa kirjan. 
8. Haluaisin myös juosta maratonin, aivan vain sen saavutuksen ilosta, en niinkään siksi etä pitäisin juoksemisesta erityisemmin. Juokseminen on nimittäin melkoista pakkopullaa mielestäni (vaikkakin todella hyvä liikuntamuoto).
9. Haluaisin myös joskus vielä ratkaista Ruubikin kuution.10. Olen vanhemmiten alkanut pelätä lentämistä. Vaikka lennän aika usein, en erityisemmin pidä siitä, ja vaikka tiedän tilastolliset todennäköisyydet, mietin aina lentäessäni että onkohan tämä viimeinen kertani.
11. Kaikkein kauheimmat tavat kuolla olisivat lento-onnettomuuteen joutuminen ja laivan mukana hukkuminen.En pelkää kuolemaa, tapaa kylläkin.
12. En erityisemmin välitä siitä mitä muut ihmiset minusta ajattelevat. Ajatelkoot mitä lystäävät, minä tiedän itseni, ja minun tulee elää itseni kanssa.
13. Pidän Edith Piafista, ja kuunteliin eräänä ajanjaksona Non, Je Ne Regrette Rien laulua repeatilla jatkuvasti.
14. Olen harvinaisen tyytyväinen elämääni, ja onnellinen ja kiitollinen kaikista mielettömistä asioista joita olen saanut kokea. Olen myös kiitollinen siitä että elämäni on aina ollut melko mutkatonta ja onnekasta.
15. Olen myös sitä mieltä että onnellisuus on paljolti päänsisäistä. Ja että mahdollisuudet tehdään, niitä ei odoteta tapahtuvaksi.
16. Lempi-TV-sarjojani ovat Ghost Whisperer, Supernatural, ja South Park.
17. Asuin Ugandassa paikallisella slummialueella, joka oli melko mielenkiintoista. Olin pieni paikallinen nähtävyys (valkoihoisena), joka oli aika ärsyttävää.
18. Yksi suurimpia matkaahaaveitani olisi matkustaa Australiasta Eurooppaan, Tyynensaaren saarien, Kaakkois-Aasian, Kiinan ja Venäjän kautta, mutta käyttämättä lentokoneita lainkaan. Vain paikallisia kulkuneuvoja maan/meren tasalla. Jäänee nähtäväksi toteutuuko tämä koskaan.
19. Haluaisin nähdä Macchu Pichun, Taj Mahalin, pyramidit ja Kiinan muurin.
20. Toiveenani olisi oppia puhumaan venäjää ja japania yhtä hyvin kuin osaan englantia. 
21. Haluaisin oppia uudelleen hallitsemaan uniani, jonka osasin jossain määrin nuorempana. En kovin hyvin, mutta silti. Se on muuten melko haastavaa, mutta hauskaa jos sen saa onnistumaan.
22. Näen todella harvoin painajaisia tai muutenkaan ikäviä unia. Näkemäni painajaiset liittyvät lähinnä kauheisiin olioihin ja hirviöihin, joita yleensä vedän köniin unen loppuvaiheilla. 
23. Yritän tällä hetkellä kasvattaa itselleni avokadopuuta ja sitruunapuuta. Tiedän kyllä oikeiden avokadopuiden olevan jättisuuria, ja olen niitä luonnossa nähnytkin, mutta ajattelin yrittää minikokoista sisäpuuta.
24. Minun oli tarkoitus laskea muutamia matikanlaskuja, mutta kirjoittelen täällä. Ehkäpä pitäisi palailla takaisin näihin "kiehtoviin" pulmiin.
25. En ole koskaan käynyt hautajaisissa. 
26. Haluaisin omien hautajaisteni olevan mielummin eletystä elämästä iloitsemista, kuin poismenosta suremista.
27. Jotenkin tämä asia-lista on ottanut esiin kuoleman jo aika monta kertaa. Johtuisikohan siitä että katselen televisiosta sivusilmällä nyt elokuvaa The Bucket List.
28. Olen käynyt kerran Provinssissa ja se riitti vakuuttamaan minulle että kaupunkifestarit soveltuvat minulle, ei telttailu. 
29. Kävin ensimmäisissä Koneistoissa, jotka olivat siihen aikaan Turun seikkailupuistossa ja Kupittaan maauimalassa, ja ne olivat parhaat musiikkifestivaalit joilla olin ikinä ollut. Mieletön tunnelma ja mahtava paikka. Helsinkiin siirtyminen pilasi festivaalit täysin.
30. Kävin teininä muutenkin aika paljon reiveissä. Sekä niissä massahalliteinireiveissä että pienemmissä. Kaikista hienointa oli tietenkin jos pääsi johonkin epävirallisiin teollisuushalleissa järjestettäviin kutsubileisiin.
31. Eräs teollisuushallireivi jossa kävin ratsattiin, ja bileet lopetettiin kesken talon sortumavaaran takia. 
32. Konemusiikin saralta pidän lähinnä housesta, junkasta ja drumm&bassesta.33. En erityisemmin kuuntele musiikkia. En varsinkaan pidä musiikin kuuntelemisesta jos kävelen, minulle tulee siitä kummallinen ja huimaava olo. Pidän musiikin kuuntelemisesta liikkuessani vain jos matkustan junalla.
34. Kihlattuni väittää etten ole ollenkaan musikaalinen sillä en välitä musiikin kuuntelemisesta. Minusta olen vain aktiivisesti musikaalinen - pidän musiikin soittamisesta.
35. Inhoan jos televisio tai radio on jätetty taustalle "soimaan". Minusta se on turhaa melua, olen mielummin hiljaisuudessa. 
36. Erityisesti television äänet saavat minut raivon valtaan.
37. Kihlattuani taas kuulemma ahdistaa jos talossa ei ole jotain ääntä, esimerkiksi televisiota taustalla. 
38. Tämä on jokapäiväinen taistelun paikka. Minä sammutan, hän laittaa päälle.
39. Ei auta itkeä kaatunutta maitoa on yksi lempisanonnoistani. Ja elämä on valintoja täynnä on toinen.
40. Olen melko huono ajankäyttäjä ja usein huomaan että aikani vain katoaa jonnekin.
41. Yritän yllämainituista syistä aikatauluttaa itseäni mahdollisimman paljon ja laskea tunteja joita minun pitää tehdä tiettyjä asioita. Muuten en saa oikein mitään aikaan.
42. Olen joskus melkoisen laiska. Ja joskus saan aivan mielettömiä tarmonpuuskia ja paiskin töitä aamusta iltaan.43. Tällä hetkellä minua stressaa statistiikka-projekti jonka tulisi olla valmis alle neljän viikon kuluttua. Olen melko huono tilastotieteessä. Mutta (toivottavasti) opin tämän projektin myötä!
44. En erityisemmin välitä lukea enää ns. naistenlehtiä. Ne ovat melko tylsiä. Mutta ostan aina silloin tällöin niitä muilla kielillä sillä niitä on usein aika helppo lukea ja jutut ovat lyhyitä.
45. En ymmärrä miksi ketään kiinnostaa seurata julkkisjuoruja. Tylsää tylsää.
46. Poltin tupakkaa lähes kymmenen vuotta, pahimpina kausina askin päivässä. Nykyään en voi sietää tupakanhajua (joskin joskus harvoin humalassa saatan kinuta joltain tupakin).
47. Karmeaa ajatellakin että tupakoitsija oli joskus osa identiteettiäni.
48. Identiteetiltäni tunnen itseni muuten enemmänkin eurooppalaiseksi kuin suomalaiseksi.
49. Urheilu oli tärkeä ja iso osa elämääni pitkän aikaa. Nkyään olen melkoinen sohvaperuna. Lontoon huonot ulkoilmaurheilumahdollisuudet ja parisuhde sekä opiskelut olkoon syynä tähän. Vaikka taitaapi olla paljon omaakin syytä.
50. Näitä oli muuten yllättävän vaikea keksiä mutta hauska miettiä :)


6 kommenttia:

 1. Näitä oli mielenkiintoista lukea!

  VastaaPoista
 2. Minäkin pelkään lentämistä ja ostin juuri citrus calamondin -puun

  VastaaPoista
 3. Hauskat faktat!

  ja voin ilmoittautua vähän liiankin paljon julkkisjuoruja seuraavaksi. Entisten työkavereideni mielestä oli pelottavaa kuinka tarkasti muistan julkkijuttuja vuosienkin takaa, harmi että en ime pesusienen tavoin mitään muuta hyödyllisempää faktaa :)

  VastaaPoista
 4. Bisquits, kiitti :) Mä tykkäsin kanssa omasta faktapostauksestasi kun sellaisen julkaisit.

  SL, ooh, kunnollinen sitruunapuu. Olisi aika hienoa jos noi sisäpuut kantaisi hedelmää - valitettavasti niin ei taida kuitenkaan olla.

  Hanne, tiedätkös, mulla on ihan sama juttu! Hyödyttömät pikkufaktat tarttuu päähän mielettömän hyvin, mulla tosin julkkisjuorujen sijaan joitain muita, mut sit opiskelufaktoja saa tankata päähän urakalla. Ei oo helppoa :)

  VastaaPoista
 5. Moi, vaikutat mukavalta ja mielenkiintoiselta :). Opiskelemme muuten samaa, taloustiedettä. Tiedän tuskan välillä, ei oo helpoimmasta päästä, mutta toisaalta, itsensä täytyy välillä haastaa.

  Olen aina kokenut Britannian "omakseni", tykkään ilmastosta (leutoa, sadetta, sumua) ja perinteistä; ratsastus, tweed, viski, kuninkaalliset.. ja Lontoo on ihana kaupunki. Mieheni ei kuitenkaan Britteihin muuta, huono rakentaminen ja kallis elintaso tökkäävät ja ymmärrän kyllä syyt. Itse olisin varmasti tyytyväinen noista huolimatta, ei se ole minulle niin justiinsa :). Puuhaamme nyt vähitellen ainakin osittaista muuttoa Tallinnaan Helsingistä, siellä saa suomipalkalla ihan kivan elintason ja vanha kaupunki on ollut pystyssä keskiajalta saakka ;).

  Mukavaa jatkoa ja tsemppiä opiskeluun :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia, todella ihanasti kommentoitu :)

  Minulla on nykyään hivenen kaksijakoinen suhtautuminen kotimaahani. Toisaalta rakastan tämän maan pieniä juttuja, ja tunnen oloni kotoisaksi. Toisaalta minua raivostuttavat nimenomaan tuo surkea rakennustaito ja järkyttävän kallis asuminen. Onneksi tällä hetkellä punta on ollut heikkona jo pitempään että muu elintaso on ihan järkevissä hinnoissa. En oikein tiedä enää haluanko asua täällä kuinka pitkään.

  Tallinna on muuten varmasti mukava paikka asua. Ei liian iso, ei liian pieni, helppo tulla Suomeen sukuloimaan, kaunis kaupunki ja hinnoiltaan Suomen tasoa. Onnea muuttoon! :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails