lauantai 24. huhtikuuta 2010

Paahdetut kurpitsansiemenetMe syömme melko paljon erilaisia kurpitsoita (erityisesti butternut squash on meillä suosiossa), ja tuntuu aina kauhealta haaskaukselta heittää siemenet pois. Tälläisiä pikkunaposteltavia olen sitten aina silloin tällöin tehnyt meille - määrä riippuu aina sen viikon kurpitsamäärästä. Näihin voi käyttää oikeastaan minkä tahansa kurpitsalajikkeen siemeniä, ja hyvältä maistuu. Siemenet säilyvät jääkaapissa useamman päivän, eli kerralla voi tehdä vaikka  koko viikon siemenmääristä naposteltavia.

Tarvitaan:
Kurpitsansiemeniä
Suolaa

Puhdista siemenet kurpitsanjäämistä. Keitä 5 minuuttia. Levitä keitetyt siemenet pellille voipaperin päälle, niin ohuelti kuin mahdollista välttäen klimppiintymisiä tai päällekkäisiä siemeniä. Suolaa kevyesti, ja laita 100-asteiseen uuniin tunniksi. Herkullisempia kuin sipsit ja tosi helppoja tehdä!

4 kommenttia:

 1. namnam, kuulostaapa hyvälle! Mä en kyllä osaa tehdä kurpitsasta mitään, vai saako sitä edes suomesta? :o. Kaikki siemenet yleensä kelpaa :)

  VastaaPoista
 2. Mä oon vähän kuullut että tota butternut squashia harvoin löytyy Suomesta, mut käsittääkseni muita kurpitsoja löytyy kyllä. Mitkä tahansa kelpaa tähän :)

  VastaaPoista
 3. Kurpitsansiemenet on nam! Ja pinjansiemenet ja auringonkukan myös :P

  VastaaPoista
 4. Mutta siis niin, syön niitä ihan sellaisenaan vaan.

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails