maanantai 19. heinäkuuta 2010

Kesän lukulistalla

Olin pienenä varsinainen lukutoukka. Saatoin kuluttaa päiviä kirjojen lomassa, uppoutuen vieraaseen maailmaan, heräten lukuhorroksestani vain syömään. Nukkuminenkin jäi vähän väliin näissä lukutuokioissa. Aikuisena ei vain aikaa enää riitä kunnolliseen lukunautintoon, ja vuoden mittaan sitä jää helposti kirjoja kesken ja hyllylle ajanpuutteessa. Mutta onneksi on LOMA! Tässä on useampia kirjoja, joiden lukuhetkeä olen odottanut innolla, ja nyt lomapäivinä on vihdoinkin aikaa toteuttaa aikeet. 




Joululahjaksi saadu Red Herring and White Elephants, ja What Made the Crocodile Cry? ovat kirjoja englannin kielen pienistä kommervenkeistä. Näissä kirjoissa selitetään alkuperiä erilaisille kummallisille sanonnoille, kuten Bob's your uncle tai Pull your finger out. Jo ylimalkaisesta selailusta olen jo oppinut melkoisesti uutta tietoa ja jopa sanontoja. Suosittelisin englanninopiskelijoille, tai kenelle tahansa joka haluaa oppia kieltä syvemmällä tasolla.

Watching the English kirjaan sain vinkkauksen täältä blogin puolelta lukijalta - kiitokset sinne! Tämä on vallan mainio kirja ja taisteli huomiostani tenttiinlukuhetkillä vähän liikaakin. Hauskasti kirjoitettu tutkimus englantilaisten psyyken syvimmistä saloista, englantilaisuuden "säännöistä" ja siitä miksi englantilaiset käyttäytyvät kuinka käyttäytyvät. Aivan mahtava kirja kaikille kulttuurieroista kiinnostuneille.

Paasilinna ja Harper Lee ovat olleet jo pitkään omalla henkilökohtaisella lukulistallani. Nyt näihin on vihdoinkin aikaa. Näitä en ole vielä ehtinyt paljoa silmäilemään, mutta eiköhän pitkä kuuma kesä veny näihinkin. Coelhon The Alchemist on todella kehuttu kirja, ja jotkut väittävät sen jopa muuttaneen elämänsä. Sekin on ollut jo pitkään lukulistalla, nyt vihdoinkin hyppysissä.

Cornwellin kirja The Scarpetta Factor edustaa dekkareita, joita on helppo lukea kuumuuden pehmentäneillä aivoilla. Tämän olen saanut jo melkein loppuun, ja ihan hyvä lajinsa edustaja. Ehkä enemmän mieleeni ovat kuitenkin samaan kuolinsyyntutkija/forensic anthropology-genreen sijoittuvat Kathy Reichs'in kirjat, jotka kertovat Dr. Temperance Brennanista, eli siitä Bones-TV-sarjan päätähdestä. Olen melkoinen Bones-fani, joten nämä kirjat iskivät minulle kotiin. Suosittelen kokeilemaan molempia kirjailijoita jos tästä dekkarigenrestä tykkäätte!

2 kommenttia:

  1. Hoo, en tiennytkään, että Bones perustuu kirjasarjaan! Onkohan noita kirjoja suomennettu? Voisi kiinnostaa silmäistä, Bones-fani kun olen minäkin :)

    Alkemistia olen aloittanut lukemaan sellaisessa sivistyksen puuskassa ja hyllyyn jäi. Kolmasosan taisin jaksaa kahlata. Omaan makuuni aika tylsää vääntöä, mutta toisaalta monet klassikot ovat olleet itselleni puuduttavia ja keskenjääneitä lukukokemuksia.

    VastaaPoista
  2. En tiedä suomennoksista, mutta englanniksi niitä löytyy tosi monta. Se kirjailija on siis periaatteessa sen kirjan päähahmon ja TV-sarjan päähahmon perustana, eli ihan oikeasti tekee samanlaista työtä. Tykkään ehkä TV-sarjasta enemmän, mut on nuo kirjatkin ihan jees. Vähän erilaisia tietty.

    Mulle taas usein on uponneet klassikot tosi hyvin. Paremmin kuin nykyaikaiset kirjat. Mut saa nähdä tuosta Alkemistista, vähän olen lukenut, eikä se ainakaan vielä ole aiheuttanut mitään ahaa-elämyksiä.

    VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails