lauantai 24. heinäkuuta 2010

13 vinkkiä Lontoon matkaajille

Joskus täällä käyvät kaverit ja perheenjäsenet kyselevät minulta vinkkejä mitä tekisi ja mitä välttäisi Lontoossa. Juuri nyt tänne tulevalta kanukkikaverilta tuli samanlaisia kyselyjä, joten ajattelin että voisin vähän miettiä näitä muutenkin. Kauan täällä asuneena sitä melkein turtuu niihin päivänselvyyksiin, jotka kuitenkin tänne matkaaville voivat olla kovinkin tärkeitä asioita tietää. Tässä jokatapauksessa 13 vinkkiä minun kokemukseni pohjalta täällä matkaaville matkan nauttimisen avuksi!
1. Älä matkusta ruuhka-aikana, eli ennen klo 9.30 tai 17-19 välillä. Jos matkustat varaudu olemaan kuin silli suolapurkissa.

2. Rullaportaissa AINA seiso oikealla. Älä ole ärsyttävä turisti, paikallisilla on kiire.

3. Hommaa Pay as you go Oyster-kortti matkustamiseen metroasemilta. Ei kannata säätää paperilippusten kanssa ja tulee samanhintaiseksi.

4. Teattereissa voi käydä päivälläkin. Matinee-näytökset ovat vähemmän täynnä ja halvempia.

5. Ota mukaan helposti kannettava laukku - paljon portaita, vähän toimivia hissejä ja raskas matkalaukku ovat huono yhdistelmä.

6. Oxford Streetin shoppailut kannattaa hoitaa aamulla ja aamupäivällä. Ei iltapäivän tungoksessa.

7. Älä levittele kalliita tavaroita ympäriinsä julkisissa, tai kailota uuteen hienoon puhelimeen kadulla. Ikäviä ihmisiä on turhan monia.

8. Vältä nostalgisten pikkukahviloiden kahvia kuin ruttoa. Starbucksista ja muista ketjuista saa parhaat kahvit.

9. Skippaa Madam Tussauds. Jos sinne on aivan pakko mennä hommaa edes liput etukäteen ettet joudu jonottamaan tuntikausia muiden turistien kera.

10. Ota mukaan kunnolliset kävelykengät. Julkisilla liikkuessa joutuu kävelemään yllättävän paljon.

11. Bussi on metroa kätevämpi lyhyillä matkoilla, ja sitä pääsee näkemäänkin niitä paljonpuhuttuja maisemia.

12. Covent Garden, Camden Town ja Leicester Square ovat yliarvostettuja. Ja täynnä turisteja.

13. Ei kannata langeta kadunvarsikojujen kiinalaisiin sapuskoihin, vaikka ne näyttäisivätkin todella maukkailta. Ne eivät sitä ole.Mitäs vinkkejä te antaisitte?

4 kommenttia:

 1. Mun on pakko olla eri mieltä siitä, että Starbucksin kahvi olis kunnollista. Kamalaa litkua, mutta musta tuntuu, että se on aika paljolti makukysymys.. ite en voi sietää, tiedän ihmisiä, jotka käy mielummin Costassa ja sit ihmisiä, kuten itseni niissä tunnelmallisissa paikoissa. Ja joo, parhaat kahvit, mitä oon koskaan juonnu on ollu Shoreditchissä :)

  VastaaPoista
 2. Haha mä kyllä tykkään siitä, mut makuja on monia :) Mä en vain enää uskalla käydä missään pikkupaikoissa - liian monta kertaa olen saanut ylikiehutettuja maitoja kahviini joka tekee aivan kuvottavan maun siihen kahviin. Noissa ketjuissa ne sentään sitä ei ikinä ole kössineet.

  VastaaPoista
 3. Me oltiin viime viikonloppuna Lontoossa ja taytyypi sanoa, etta oli ihan hyva etta kavin taman listan lapi ennen kuin tultiin! Vaikka miekkonen sanoikin etta tunsi Lontoota hieman, niin aika moni juttu siltakin jai unohduksiin!

  Sellainen random kysymys olis, etta kun olet siella Lontoossa asustellut hetken verran, niin mita vinkkeja olis sinne muutettaessa? Me kun ollaan katselemassa muuttoa (noin vuoden paasta, mutta suunnitelmat on jo alkuvaiheessa!) ja itsella ei ole mitaan ideaa esim. hyvista/halvoista asuinalueista, mista niita kamppia vois katsoa, etc. Olisikohan sulla antaa mitaan neuvoja?

  VastaaPoista
 4. Susie Q, hei onnea muuttoon sit! Asuinalueista on vaikea antaa neuvoa, täältä kun kaikkialta löytyy hyviä ja ikäviä asuinalueita ja katuja, usein ihan vierekkäin, ja usein työpaikan sijaintikin ja erityisesti budjetti asettaa omat rajoitteensa sille missä voi asua. Itse kuitenkin tykkään pohjois-Lontoosta ja itä-Lontoosta. Sen verran kantsii katsoa että oma paikka on hyvien kulkuyhteyksien varrella!

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails