maanantai 27. joulukuuta 2010

Joulun viettoa brittimalliin

Joulu on kivaa aikaa, mutta kyllä helpottaa kun tämä vietto on nyt VIHDOINKIN ohi. Vaikka muuten brittien joulunvietosta pidänkin, olen tottunut Suomen malliin jossa vietetään kunnon syömäjäiset jouluaaton iltana, joulupäivänä huilataan ja tapaninpäivänä palaillaan takaisin normaaleihin arkirytmeihin. Täällä tämä joulu on aattoon asti valmistelua, sitten joulupäivä ja tapsanpäivä intensiivistä sukulointia ja lahjojen jakoa ja SYÖMISTÄ ihan iltamyöhään molempina päivinä. Jotkut (hullut) jatkaa vielä tänäänkin joulunviettoa.

Mutta oli kivaa, vaikka on kivaa sekin että päästään tavalliseen arkirytmiin kiinni taas. Joulupäivän aamuna vielä väsättiin pipareita lahjoiksi. Varsinaisena joulupäivänä käytiin joululounaalla kihlatun sedän luona, ihan aikuisien kanssa vain. Tapaninpäivänä sitten mentiin kihlatun äidin luo mummolaan, viiden lapsenlapsen jouluiloa ihastelemaan. Meille molemmille, sekä yhteiseksi että erikseen tulikin sitten aivan älytön kasa lahjoja, kirjoista keittiövälineisiin ja suklaaseen. 
Joulupöydässä on vähän kaikenlaista, lähinnä nämä joululounaat tuppaavat olemaan vähän hienompia roasteja. Tällä kertaa meillä oli kinkkua, kalkkunaa, karpalokastiketta, stuffing, pekoniin käärittyjä minimakkaroita, erilaisia vihanneksia,  perunalohkoja, ja tietenkin ruusukaaleja (tällä kertaa kuulemma Heston Blumenthalin reseptillä).

Lounaan kohokohta on tietenkin tuo Christmas pudding ja sen liekitys. Sitten sitä syödään brandykerman kanssa. Ja on meinaan hyvää! Grand Marnier kerma oli muuten vielä parempaa, suosittelen kokeilemaan te muut brittijoulua viettävät!


Jossain vaiheessa sitten paukutellaan Christmas crackerit, ja sieltä tulee tuollainen paperikruunu, jota pitää pitää päässä. Ja joku lelu ja tyhmä vitsi, joka tietenkin täytyy kertoa kaikille. 

Tuossa alla muuten "asukuvaa". Kihlattu ei aluksi suostunut ottamaan kuvaa, sillä "You look like an Essex girl, like a skank from Romford!". Kuulemma liikaa eläintä. Musta tuo oli ihan kiva kokonaisuus?  Ja niin oli muuten muista jouluvieraista :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails