keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Flunssankarkoittajat?

Olisiko teillä antaa hyviä vinkkejä alkavan/alkaneen flunssan ja nuhan karkoittamiseen? Nyt olisivat jos vaikka minkämoiset poppaskonstit, isoäidin salaiset reseptit, omat hyväksitodetut keitokset ja taikaliemet tarpeen, sillä armas miehekkeeni tartutti minuun tämän ikävän kiertotaudin juuri ennen tärkeätä työhaastattelua. 


kuva: http://www.vintageadbrowser.com/app/


Aspironalia ei valitettavasti taida olla enää saatavilla. Sen sijasta valkosipulin syöminen on jo aloitettu. Tällä hetkellä ympärilläni on parin kilometrin säteellä varma vampyyrivapaa vyöhyke - itse pääjehu Draculankin kupsahtaisi jos uskaltautuisi lähelle. Lisäksi hörpin juuri kupillista kuumaa Beechum-juomaa. Mutta mikäs muu auttaisi karkottamaan pahat pöpöt näin taudin alkuvaiheissa? 

12 kommenttia:

 1. Echinacea-uute on se meidan huushollin poppaskonsti! Tuon poikaystavankin olen siihen tapaan opettanu etta kun ensimmaiset flunssanoireet on tuloillaan, niin lusikallisen echinaa parin tunnin valein karkoittaa lenssun kokonaan!

  VastaaPoista
 2. Itsehän suosin kuumaa rommia flunssan alkuvaiheessa: Loraus tummaa rommia mukiin ja kuumaa vettä päälle (voi lisätä myös hunajaa :)

  Ja jos siitä huolimatta tauti kampeaa sänkyyn, inkiväärihauduke auttaa: Rommin sijaan mukiin laitetaankin tuoretta inkivääriä, haudutellaan ja lisätään hunajaa!

  VastaaPoista
 3. Lepo ja lepo, ja buranaa, c- ja d-vitamiinia.. Se om minua auttanut, kroppa saa rauhassa tapella vastaan kun ei juokse pitkin kaupunkia... Tauti ei siten pääse iskemään kunnolla.

  VastaaPoista
 4. Mä häädän flunssaa yleensä juurikin valkosipulilla, mutta lisäksi sitruunasta puristettu mehu toimii yllättävän hyvin. Samaten kaakao, johon laittaa vähän chiliä. Ja echinaforce, eli punahattu-uute, en tosin tiedä, miten yleistä se Briteissä on.

  Lepoa ja lämmintä juomaa, toivottavasti paranet pian! :)

  VastaaPoista
 5. Tarukuppi(tm) on käytössä jo isossa osassa kaveripiiriä :D Eli isoon mukiin 2pss finrexiniä (sitruuna), 1 c-vitamiiniporetabletti ja teelusikallinen sokeria. Sekaan liotetaan kymmenkunta eukalyptuspastillia ja ryystetään menemään niin kuumana kuin kykenee. Ei tuo välttämättä paranna mutta tuon voimalla on työhaastatteluista ennenkin selvitty :D

  VastaaPoista
 6. Inkivääristä lastuja teehen (esim. clipperin green tea wiht echinacea) ja hunajaa. Myös auringonhattu-uutteen puolesta puhuja, vaikka se kovin paperilta maistuukin... Lipitän täällä juuri samaa keitosta, ei oo vuosiin ollu flunssaa ja nyt paukahti :O Lopetin maidon juonnin, lieneekö se pistäny elimistön koville ja ottanu pöpöä sisuksiin... luultavasti, koska en tällä hetkellä syö maitohappobakteerejakaan.. ja suoliston hyvinvointihan se on a ja o flunssan torjunnassa...

  VastaaPoista
 7. Muidenkin ehdottamaa jo mutta minun resepti myös: tuoretta inkivääriä lastuina kuumaan veteen ja muutenkin hyvä paljon juoda kuumaa. Mustaherukkamehu...mutta sitä ei saa joka maasta.
  Kerran olin kesällä Lontoossa kovassa nuha-flunssassa (kuumetta, nenä vuosi koko ajan jne...ostin apteekista oikeaa lääkettä mutta nyt en muista nimeä....sitä olen nähnyt joka apteekissa siellä ja Boots'illa myös...sisältää Parasetamol'ia ja pakkaus on räikeä puna-vihreä ja kannessa lääkekapselin kuva...(anteeksi näin alkeellinen kuvaus mutta kun heitin juuri vanhaksi menneet pakkaukset pois enkä muistanut ostaa uusia sillä ostan aina Lontoossa käydessäni noita varalle, niin tehokkaaksi lääkkeen kerran totesin)
  Pikaista parantumista ja villasukat jalkaan ja lepoa ja juotavaa....
  -Anne

  VastaaPoista
 8. Ei ole kuumaa viskiä parempaa rohtoa:
  - shotti viskiä
  - kuumaa vettä
  - tummaa sokeria (lusikallinen riittänee)
  - sitruunalohko, johon tökitty neilikoita (mausteita, ei kukkia)

  VastaaPoista
 9. Suomessa myydään apteekissa Posinovaa joka sisältää särkylääkettä, kofeiinia ja c-vitamiinia. Sitä nappailen aina kun flunssa uhkaa painaa päälle, monesti ostan vielä c-vitaminoituja mehuja (tai multivitamehuja) sillä juoda pitää ja paljon. Ei nuo Posinovat flunssaa ehkäise, mutta lyhentää huomattavasti. En tiedä olisiko Englannissa mitään vastaavaa?

  VastaaPoista
 10. Jos ei ole viela kuumetta mutta vain tukkoinen olo, niin suosittelisin kavelylenkkia tmv ulkoilmassa. Minulla ainakin flunssan alkuvaiheessa pelkka sohvalla olo vain pahentaa oloa...Paljon lamminta juotavaa, itse laitan piparminttuteehen tuoretta inkivaaria ja hunajaa. Rommi vapaavalintainen;)

  VastaaPoista
 11. Susie Q, oon joskus echineasta kuullutkin, mutten itse ikinä ole sitä ottanut. Löysin apteekista täällä niitä echinea-tabletteja, ja kävin sit hamstraamassa niitä. Kiitti vinkistä!

  Mustikka, toi rommitoti on vanha tuttu - mulle on joskus töissä pakkojuotettu tuota kun olen valitellut flunssaa :) Inkiväärihaudukekin on kyllä hyvä lääke, se auttaa kurkkukipuun kans!

  Marre, jeps, lepo on kyl tärkein lääke. Mä onneksi nyt kun en ole töissä niin sain lepäillä kotona, mut olihan noita kotona tehtäviä töitä harmiksi kyllä kasautunut just flunssan ajoiksi. Noh, nyt on kyl viikonloppuna ehtinyt lepäillä!

  Ioanna, uuh chilikaakao kuulostaa herkulta flunssalääkkeeltä! Ja ihan muutenkin, oon joskus löytänyt kahviloista tuota herkkua :) Echinea sai parikin puoltoääntä täällä kommenteissa, selkeästi voittaja-ainesta :)

  Taru, heh tarukuppi :D Mä väsäsin sit itselleni vähän vastaavan tarukupin iltajuomiksi, kyllä se ehdottomasti avusti nukkumista tukkoisessa tilassa!

  deem, silloinhan on just haavoittuvaisimmilla kun vaihtaa ruokavaliota, eli tsemppiä sinne! Toivottavasti on sinunkin keitokset ehtinyt sinut parantaa :)

  Anne, Lemsip on lääkkeen nimi :) Se on minunkin suosikkeja ja sitä on tullut lipiteltyä myös, villasukat sorkissa tietenkin :) Mustaherukkamehu (erityisesti tuoresellainen) olisi kyllä ollut ihan mahtava juttu, sitä en vaan valitettavasti täällä olekaan nähnyt kaupoissa myytävän.

  VastaaPoista
 12. Kristiina, neilikka aika jännä juttu tuossa juomassa! Konjakkia mulle on myös joskus juotettu pöpöjä tappamaan, sekin kun on melkein yhtä pahaa myrkkyä kuin tuo viski :D

  sea, joo täällä on Beechams ja Lemsip, ja sit muita samantyyppisiä juomia. Myös Night Nurse iltajuomaksi, joka auttaa nukahtamaan. Multivitamiinijuomia olis kyllä pitänyt ostaa, oon teininä juonut niitä aina krapulaan ja ne on aina auttaneet huimasti vaikka mihin ikävään olotilaan (oli se sit itseaiheutettua tai ei:)

  Anonyymi, kävin pienillä ulkopyrähdyksillä, kaupassa ja postitoimistossa, kun ei tosiaankaan ollut kuumetta, vaan heikko ja väsynyt olo. Kyl se raitis ilma auttaa olotilaa vähän, ja kun oli pakkokin käydä hakemassa tarvikkeita niin sai pakotettua itsensä. Noh, nyt jaksaa käydä ihan kunnon kävelylenkeilläkin jo :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails