keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Joulumietintöjä

Vielä löytyy muutamia joulukuvia, ja vähän mietintöjä brittijoulusta.


Minä en erityisemmin välitä brittiläisestä jouluruoasta. Glorified Sunday roast kuvaa englantilaista jouluruokaa parhaiten - joulupäivällisellä syödään uunivihanneksia, kalkkunaa ja uuniperunoita. Erona perinteiseen sunnuntailounaaseen on oikeastaan vain se että pöydässä on vähän parempaa tavaraa, ja useampia eri lajikkeita. Tänä vuonna meillä oli sukulounaalla pöydässä lisäksi hanhea, jonka me miehen kanssa lobbasimme pöytään. Siitä tulikin melkoinen suosikki, ja kaikki ihastelivat kuinka mukavaa on että on jotain vähän erikoisempaa pöydässä, ja kaikki pitivät huolen siitä että pääsivät maistelemaan meidän sitruuna-lime-fivespice-hanhea ja sille vartavasten tehtyä punaviini-taatelikastiketta ja hanhenrasvassa paistettuja perunoita. On se suomalainen jouluruoka vaan silti niin paljon parempaa, ihan siitäkin syystä jo ettei sitä syödä vuoden ympäri.

Minulla oli tänä jouluna vähän surkea olo, kun olen ollut täällä jo viimeiset kolme joulua, ja minulle kuitenkin se suomalainen joulu on ainoa oikea. Pidän tottakai tästä englantilaisesta suvusta, ja he yrittivät parhaansa mukaan saada minulle kotoisan ja viihtyisän tunnelman, mutta silti vähän suretti kun ei ole nähnyt omaa suomalaista sukua pitkään aikaan. Juttelimme kuitenkin vanhempien ja isovanhempien kanssa pitkät pätkät joulupäivänä puhelimitse, ja vähän lohdutti se että tänään tuli ostettua lentoliput että pääsen käymään Suomessa tammikuussa. Ja kyllähän ne kivat joulukoristelut ja lahjatkin piristivät! Ja tietty sherry, ja portviini, ja valkoviini, ja kuohuviini jota tuli lipiteltyä pitkin päivää, heh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails