keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Satumetsässä

Tuossa Suomen-loman aikanakävimme äidin kanssa katsomassa Pyynikin näkötornin installaatiota. Kirpeänä talvi-iltana valoinstallaatio teki melkoisen vaikutelman - koko metsä näytti varsinaiselta satumetsältä. Juotiin kuumaa mehua, fiilisteltiin näkötornin pihalla tätä vähän erikoisempaa maisemaa ja oltiin molemmat sitä mieltä että näitä saisi olla useamminkin.


Olen täällä asuessa kyllä tullut melkoiseksi pehmoksi kun Suomessa ulkona ei oikein enää kestänyt olla, kun poskipäitä ja nenää nipisteli pakkasenpuremat. Monta kertaa tuli ulkona kävellessä ja hytistellessä poiketa kauppoihin ihan vaan lämmittelemään. Ja niin ne englantilaiset täällä aina minulle väittävät että kyllä suomalaiset kestävät vaikka minkälaista kylmyyttä. Hytisyttää ajatellakin kuinka sitä tuli Suomessa teininä viiletettyä pitkin kaupunkia ohuessa H&M:n villatakissa, ilman pipoa ja kesätennareilla. Nyt on villaa monta kerrosta, karvahattu ja paksut kengänpohjat ja silti ei tunnu kestävän. Huh huh.

4 kommenttia:

 1. Heh, just mietittiin samaa ton kylmänsietokyvyn suhteen toissa aamuna kun oli pari astetta pakkasta ja palelti muka niin paljon, että miten sitä mahtaisi enää Suomessa pärjätäkään kun koko talven olisi vielä paljon kylmempää :) Ja tämä on sentään vasta kolmas talvi Briteissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tää taitaa olla viides tai kuudes talvi. Nykyään mulla ei edes ole oikein mitään kunnollista lämmintäkään talvitakiksi, että aika ohuilla takeilla sitä tulee mentyä Suomessa käymäänkin. Täällä Englannisa pahin on vaan se viima ja ilmankosteus, se tekee ilmasta kylmempää kuin mitä onkaan.

   Poista
 2. Ärsyttävin kommentti britin suusta: "How can you feel cold? You are from Finland!" Ei me nyt sentään ihan tunnottomia olla mekään ;) Itse olen myös muuttunut entistä kylmänaremmaksi täällä asuessani. Suomen-lomalla hytisin umpijäässä -10 asteessa(ja sehän ON kylmä!) ja aluksi kun lensin takaisin Britteihin, tuntui +5 c ihan hellesäältä. Mutta niin vaan sitä "sopeutuu": Nyt jäädyn täälläkin! =)

  Upea satumetsäkokemus teillä, kaunista kerta kaikkiaan. Suomen luonto on vertaansa vailla, alias: vertailukohtaa ei löydy. Kyllä sitä ehtii ikävöidä moneen kertaan täällä rapakon takana ollessaan. Ja tänä talvena lumet tulivat Suomeenkin niin myöhään, lähtöpäivieni alla, että jää lumilautailut, hiihdot ja pulkkamäet ensi talveen :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo toi on maailman ärsyttävin kommentti. Mä yleensä vastaan jotain siihen syssyyn että joo, onhan sitä ulkona kylmä, mutta Suomessa sentään on lämpimät talot. Täällähän on melkein sama lämpötila sisällä kuin ulkonakin (paitsi meillä - skandinaavina oon pitänyt huolen siitä että meillä on lämmitys täysillä jatkuvasti :)).

   Toivotaan että tänne tulee sit vähän lunta et pääset pulkkamäkeen :) Viime vuosina on ainakin ollut tarpeeksi lunta pienimuotoiseen pulkkailuun :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails