keskiviikko 4. tammikuuta 2012

Työhaastattelupukeutumista

Tälläistä minulla on työhaastatteluissa päällä. Vuosien varrella minulle on muodostunut hyvin selkeä mielikuva siitä mikä toimii ja mikä ei ja missä itse tunnen oloni parhaimmaksi. 
Jakkupuku on aivan välttämätön, ei mitään neuletakkia ja mielummin hame kuin housut. Näyttää tyylikkäämmältä ja bisnes-orientoituneemmalta. Hameen täytyy olla tarpeeksi pitkä niin että se on polviin saakka istuessa, ja omasta mielestäni kynähame on se parhaan näköinen hamevalinta. A-linjaiset hameet näyttävät turhan teineiltä. Värin puolesta tummahko on paras, mutta omasta mielestäni musta on turhan hautajaismainen ja tummansininen liian pankkivirkailijamainen, joten tummanharmaa paras. Hillityt raidat kävisivät myös, mutta liituraitapuvuissa saa varoa ettei se näytä liian räikeältä, joten jos mietityttää niin yksivärinen on paras. Kauluspaita olisi piste iin päällä. Itse käytän tiukkaa valkoista trikoopaitaa alla, sillä valitettavasti kauluspaidat tuppaavat minun päälläni aina repsottamaan napeista rintojen päällä jos ovat muuten sopivia. Ja tietty värittömät sukkahousut viimeistelemään pukeutuminen.

Kenkien ja laukkujen tulee olla myöskin sopivia työhaastatteluun. Korolliset kengät näyttävät tyylikkäimmiltä, mutta korkojen tulisi olla järkevät. Liian korkeat korot sopivat lähinnä bileiltoihin. Muodoltaan kenkien tulisi olla simppelit, eivätkä liian koristeelliset, mieluiten mustat nahkaiset. Musta nahkainen laukku sopii näihin parhaiten, mutta laukun muodon tulisi olla jokseenkin jäykähkö ja klassinen, säkkimäiset laukut sopivat vapaa-ajanmenoon, eivät työhaastatteluihin. 

Tietenkin vaatetus riippuu työhaastattelun luonteesta - kaupan kassalle tahi vaikka muoti-alan töihin hakiessa tämä olisi ihan liian jäykkää. Mitäs te pukeudutte työhaastatteluihin?

6 kommenttia:

 1. Mulla on kans työhaastattelu tulossa parin viikon sisään ja melko samanlaisella kombolla varmasti mennään. Simppeliä ja varmaa, niin ei voi ainakaan asun puolen mennä haastis vikaan :)

  VastaaPoista
 2. Kiva postaus ja kiva asu. Itse asiassa noudatin sun aiemman työhaastattelupostauksen ohjeita, kun olin siellä haastateltava. Mulla tosin oli kotelomekon tapainen yhdistettynä jakkuun, mutta tyyli hyvin saman oloinen.

  VastaaPoista
 3. Laura, onnea työhaastatteluun! Pidän sormet ja varpaat ristissä sun puolesta :)

  Miia Helenius, kotelomekko olisi tosiaankin kiva, jostain syystä itse en ole vain löytänyt vielä kivannäköistä sellaista. Hyvä että aikaisemmatkin "ohjeet" auttoi :)

  VastaaPoista
 4. Kun nyt aihepiirissä ollaan niin olisiko sulla postauksen verran sanottavaa minkälainen on sun mielestä täkäläisittäin hyvä cv ja hakemus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo täytyy laittaa pohdintaan. Tai, mulla on kyllä ihan selkeät mielipiteet tästä, kun on tullut rekrytoinnissa lueskeltua aika paljon CV:itä, eli kai se postaus tässä joskus syntyy.

   Poista
 5. Ihanat sukkahousut ja kengät :)

  VastaaPoista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails