lauantai 7. tammikuuta 2012

Serge Lutens: Fleurs d'Oranger

Sain joululahjaksi todella mielenkiintoisen hajuveden. Tämä tuli ihan yllätyksenä - olen tosin ollut kiinnostunut Serge Lutens hajuvesistä jo jonkin aikaa ja kävin jättämässä hakujäljet miehen iPhoneen tarkoituksella (jätin muutamia muitakin joululahjatoiveitten hakujälkiä sinne että olisi varaa valita) mutta se että paketista lopulta kuoriutui Serge Lutens ja juuri tämä hajuvesi silti yllätti.


Olen nyt tuoksutellut tätä useamman kerran. Ihana. Paras tapa kuvailla tätä tuoksua olisi mausteinen kukkaistuoksu, mutta eri päivinä siitä tulee esille uusia ulottuvuuksia. Eräänä päivänä se saattaa tuoksua voimakkaasti jasmiinille, toisena valkoiselle ruusulle, kolmantena mausteille... Se ei ole liian makea, ei liian tyttömäinen, vaan täydellinen aikuinen kukkaistuoksu. Minun nenääni se alkaa valkoisella ruusulla, jatkuu jasmiinilla maustettuna kuminalla ja hennoilla appelsiininkukilla ja päättyy hentoon myskiin. Se tuo mieleen raikkaan valkoisen kukkaiskedon, maustehyllyn avatut purkit ja viettelyn.Olen tuoksutellut kaupassa muitakin Lutens hajuvesiä ja suosittelen ehdottomasti teitäkin tutustumaan tähän ainutlaatuisten hajuvesien lajitelmaan. Toiseksi suosikikseni on nyt tullut Jeux de Peau jota kuvaillaan sanoilla warm freshly baked bread, a remedy for solitude. Se tuoksuu hennosti vaniljalle maustettuna aprikoosilla, jatkuu paahdetun leivän tuoksulla voimakkaaseen kinuskiin ja maitosuklaaseen ja tuo lapsuudenkodin mieleen.

Nämä eivät ole niitä tavallisimpia hajuvesiä. Jos ei halua tuoksua samalta kuin kaikki muutkin, niin tästä jokseenkin hankalasti löydettävästä linjasta voi löytää jotain persoonallista ja erilaista. Minulle Serge Lutens on ollut aivan uusi tuttavuus ja loistava sellainen. Onko teillä jo omia kokemuksia näistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails