tiistai 25. kesäkuuta 2013

Äitiysvaatteet - omia vinkkejä ja omia asuja

Mahan kasvaessa tuli päivitettyä vaatekaappia tipoittain ja ainakin itsestä oli kiva lukea muiden mietteitä ja ideoita miten raskausmasua puetaan järkevästi. Tässä muutamia omia mietteitä ja vinkkejä näin yhdeksän kuukauden kokemuksella!

Aika maltillisesti otin ostokset, sillä melkoisen lyhyt aikahan raskaus on. Yritin pärjätä mahdollisimman pitkälle omilla vaatteilla, mutta muutamia valittuja ostoksia tuli tehtyä. Heti raskauden jälkeen masu on vielä turvonnut, n. 4-6kk näköinen aluksi, joten ainakin jonkun aikaa synnytyksen jälkeenkin tulee käytettyä raskausvaatteita, ainakin housuja.
Parhaimmat ostokset ovat mielestäni olleet pitkät narutopit. Nämä kävivät vähän minkä tahansa tavallisen paidan tai bleiserin alle peittämään mahaa. Olen nyt käyttänyt niitä myös imettäessä varsinaisten imetystoppien sijasta - sen kun vain vetäisee rintojen alle tarvitessa. Eivätkä maksa paljoa - H&M:stä n. €5 kipale.

Äitiyshousut olivat minulle ehdoton ostos - yhdet farkut, plus vaaleat ja tummat kangashousut. Näitä kierrättämällä pärjäsi pitkälle. Ostin myös mustat leggarit ja sukkahousut, sillä ne saa vedettyä melkein sinne kainaloihin saakka peittämään masua, ja tuntuvat kivemmalta kuin tavallisten sukkisten runttaus mahan alle. Lisäksi mukaan tarttui pari raskaus-mallista t-paitaa, farkkupaita ja trikoo kotihengailuun äitiysosastolta.
Muuten tuli ostettua ihan tavallisia vaatteita vain sitä silmälläpitäen että niitä voisi raskauden jälkeenkin käyttää. Trikoomekot ja neulemekot toimivat erityisen hyvin kasvavan masun kanssa. Normaalin masun kohdalta löysähköt topit ja paidat olivat hyviä myös.

Maksimekot ja pitkät hameet ovat mielestäni ihania raskausmasun kera! Oi jos säät olisivat vaan suosineet niin näitä olisi tullut käytettyä jatkuvasti.

Ostin myös Belly Beltin, eli sellaisen vyönauhaa pidentävän kangaskappaleen. Sitä tuli käytettyä alkuraskaudesta kun varsinaiset housut alkoivat kiristää liikaa muttei äitiyshousuja vielä ehtinyt ostaa. Käytin niitä myöhemmin joskus tunikoiden alla, mutta yleisesti ottaen pidin varsinaisista äitiyshousuista enemmän. Belly Beltin kanssa joutui miettimään turhan paljon mikä toppi sen vyönauhan tarpeeksi peittäisi.

Eli tälläisiä mietteitä. Mites te hoiditte raskausvaatetuksen?

2 kommenttia:

  1. Huippupostaus! Ja aivan ihana tuo pitsiasia, tykkään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) tää oli hauska tehdä, vaikken mikään päivänasubloggari olekaan :)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails