lauantai 22. kesäkuuta 2013

Kiellettyjä herkkuja

Nyt kun raskaus ja sen tuomat ruokarajoitteet kun ovat ohi, niin on tullut nautittua niistä viime kuukausien kielletyistä herkuista.Ennenkuin mentiin käynnistykseen ostettiin useampi haisulijuusto jääkaappiin - ihan kaikkea lampaanmaitojuustoista pehmeisiin homejuustoihin ja sinihomejuustoihin. Pidettiin pian kotiutumisen jälkeen juustoilta ja maisteltiin kaikenlaisia uusia juustoja. Tätä oltiinkin jo odotettu!
Heti kotiutuksen jälkeen käytiin ruokakaupassa ja ostettiin kylmäsavulohta. Rakastan kylmäsavulohta leivän päällä ja sitä on tullut kaivattua paljon raskauden aikana. Parasta on lämmin bagel tuorejuuston, kylmäsavulohen ja muutaman rocket-lehden ja sipulinsiipaleen kera, lorauksella sitruunamehua.

Aamiaiseksi on tullut usein valmistettua kananmunia ns. sunny side up. Mmm. Eggs and soldiers annos ehkä huomisaamuna vaihteluksi. 


Onpa jopa tullut juotua yksi pieni ale-olutkin. Vielä kun pääsisi syömään muutaman kunnon sushi-annoksen ja vetämään pari vaaleaa leipäpalaa paksun voikerroksen ja lohenmädin kera niin raskauden aikana yltyneet ruokahimot olisivat tyydytetyt.

Oliko teillä mitään tiettyä ruokaa mitä erityisesti kaipasitte raskauden aikana?

4 kommenttia:

 1. Mä olin yllättynyt miten vähän oikeastaan kaipasin mitään... Aluksi oli vähän vaikeuksia rajoittaa salmiakin syöntiä, mutta loppujen lopuksi en syönyt sitäkään enää ollenkaan eikä ole vieläkään tullut mieli! Saa nähdä kauanko tätä kestää.. Ai niin ja kokis! Sitä kyllä teki välillä mieli kun C hörppäili ruoan kanssa ja itsellä oli aina vaan vettä kun olin kerta päättänyt välttää kofeiinia.... mutta enpä ole kokistakaan ehtinyt tässä enää kaipailemaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä rajoitin itselläni kofeiinia (vaikka toisinaan ne rajat paukkui kyllä), mutta join kyllä lattea, espressoja, kokista ja muita kofeiinipitoisia juomia (paitsi energiajuomia), joten niitä ei tullut erityisemmin kaivattua. En olisi voinut olla ilman kofeiinia! Lakritsiin mulla heräsi himo alkuraskaudessa, sitä täytyi aina syödä vaan pari palaa kerrallaan ettei olisi tullut syötyä liikaa :D

   Poista
 2. juustot, viini ja siideri! kaikkea on tullutkin nyt maisteltua, kahta jälkimmäistä tosin miniannoksina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä oon maistellut miniannoksia shampanjaa kanssa, sitäkin tullut kaivattua raskauden aikana :) Ja noi juustot, voi nam :)

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails