sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Vastauksia osa 1 - Perhe ja lapset, Oma elämä ja henkilökohtaiset kysymykset

Tässä nyt ensimmäinen osa vastauksia kysymyksiin! Näitä oli ihan hauska kirjoitella, seuraavassa vastauspostauksessa sitten nuo kysymykset opiskelusta, töistä, Lontoosta, Briteistä ja ulkosuomalaisuudesta. Tässä kuvituksena muutama otos viimeviikon retkestä meidän lähikartanon puistoon vanhempieni kanssa.
  Canadanhanhi-poikasia!


Perhe ja lapset

Tuleeko lapselle kokonaan englantilainen nimi vai tuleeko jotain suomalaista?
Lapsella on yksi suomalainen ja yksi englantilainen etunimi. Sukunimi on miehen, eli englantilainen.

Minkälaisella ikäerolla haluatte lapsenne? Monta lasta?
Minulle riittää kaksi, mies haluaisi kolme. Synnytyksen aikana tosin sanoin että toista ei ole tulossa, eli nähdään nyt sitten mikä fiilis tulevaisuudessa... Ikäeroa ei ole mietitty sen kummemmin, mutta ihan minun iänkin puolesta kovin suurta siitä ei saisi tulla. Muutama vuosi olisi varmaan optimaalisin?

Minkälaisia kasvatusmetodeja aoit käyttää?
Hellyyttä ja maalaisjärkeä :) Lapsentahtista kasvatusta. Yritetään istuttaa joitain rutiineja (mm. nukkumaanmenoaika), mutta ei huudateta. Jos lapsi itkee, niin se itkee syystä. Itse olen myös sitä mieltä että lapset ovat yllättävän fiksuja ja ymmärtävät järkipuhetta kyllä jos se toteutetaan lapsen tasolla. Eli yritetään pysyä rauhallisina ja saada lapsi tottelemaan sääntöjä selittämällä ne kunnolla.

Kummassa maassa mielummin kasvattaisit lapsenne?
Pidän Suomen koulutussysteemistä enemmän - minusta 4-5 vuotiaiden joutuminen "kouluun" on typerää. Lisäksi koulut ovat täällä todella jäykkiä, eivätkä mielestäni anna lapsille paljoa. Lastentarhasysteemit ovat täällä myös todella kalliita ja hankalia järjestää töiden kannalta - pitkät työmatkat ja työpäivät melkeinpä pakottavat yhden vanhemman jäämään joko kotiin tai osa-aikaiseksi. Eli Suomessa.

Oliko sairaalakassissa mitään turhaa? (Tämä kommentti joutui itseasiassa roskapostilaatikkoon josta tietty vahingossa poistin sen - päätin nyt ympätä kysymyksen miten sen muistan tähän postaukseen sillä en huomannut kumpaan postaukseen se tuli....)
No ne lukulehdet. Supistusten alkaessa maanantai-iltapäivällä ei kyllä tehnyt mieli enää lueskella mitään. Lisäksi mies piti minulle seuraa suurimman osan päivästä ja illasta ja yöllä yritin (huonolla menestyksellä) vain nukkua. Meikkiä ei myöskään tullut käytettyä, hyvä kun jaksoi hampaita pestä. Vichyn suihkittava kasvovesi oli kyllä toisaalta melkoinen hitti kuumina päivinä ja pikafreesaukseen. 
Oma elämä ja henkilökohtaiset kysymykset

Miten tapasitte miehesi kanssa?
Tavattiin mieheni kanssa tuolihississä. Tästä on postauskin.

Onko sinulla paljon ystäviä Lontoossa?
Hmm, ei kai paljon, mutta ihan tarpeeksi. Kavereita melko paljon, mutta harvemmin tulee nähtyä pitkien välimatkojen ja työkiireitten takia. Nyt olen saanut useamman mammakaverin tästä lähistöltä joita varmasti tulee tavattua tiuhaan tahtiin.

Tuletko toimeen miehesi vanhempien kanssa?
Tulen, ovat oikein mukavia.

Millainen olet ollut teini-iässä?
Hyvä koulussa tekemättä oikein mitään sen eteen. Yläasteella olin paljon omissa oloissa koulussa, en tosiaankaan kuulunut suosittujen joukkoon ja kavereita minulla oli lähinnä koulun ulkopuolella. Lukiossa alkoi bilehilekausi ja sain paljon kavereita, koulusta ja muista ympyröistä. Kävin paljon reiveissä, joista jäi paljon hauskoja muistoja.

Onko sinulla hyvät välit omiin vanhempiisi?
On, oikein hyvät.

Millainen asunto teillä on?
Rivitalonpätkä (vuokrattu) Lontoon esikaupunkialueella. Kaksi makuuhuonetta, olohuone, keittiö, suihku/WC-tila ja kotitoimistoksi rempattu vintti. On meillä puutarhakin, mutta se on niin surkeassa kunnossa ettemme ikinä mene sinne.

Asumiskustannukset? Vuokrat? Omistusasunnot? Lämmityskulut?
Korkeat! Kovat hinnat ihan kaikesta. Mitä lähemmäs keskustaa menee sitä kalliimmaksi tulee. Mitä kauemmas keskustasta menee, sitä enemmän käyttää rahaa junalippuihin, mutta rahalleen saa enemmän vastinetta eli saa isomman kämpän.

Lempiruokasi?
Sushi ja pizza. Japanilainen ruoka ylipäätänsä.

Oudoin ruoka, mitä olet syönyt?
Ehkä raaka merimakkara - sushiravintolassa. Maistui voimakkaan suolaiselle ja tekstuuri oli höttöinen ja pehmeänmärkä, limavaahtomainen.

Lempivärisi?
Vihreän eri sävyt jos olisi pakko valita. Minulla ei sinällään ole lempiväriä, mutta pukeutumisessa lempparit ovat koralli, mintunvihreä, valkoinen ja denim/tummansininen. Sisustuksessa neutraalit taupeen ja ruskeaan taittavat sävyt miellyttävät eniten.

Top3 maat joihin haluat matkustaa?
Tiibet, joku Karibbian saari ja Australia. Tiibet on ollut toiveena jo parikymppisestä saakka, Australia teini-iästä ja Karibbialle haluaisin nyt vaan päästä lepäilemään turkoosin meren ja valkoisen hiekan ääreen...

Millainen olisi unelmien talosi?
Isot korkeat huoneet, paljon valoa, isot ikkunat, vaalea-sävyiset muttei kuitenkaan valkoiset seinät - vaaleanharmaa ja -taupe, vaaleanbeige, vaaleansininen ja vaaleanvihreä miellyttävät sisustuksessa. Melko moderni pohja-ratkaisu, ja avokeittiö isossa olohuoneessa. Kunnon moderni keittiö!

Ehkä neljä makuuhuonetta, niin olisi tarpeeksi tilaa ottaa vastaan vieraita ja pitää vierashuoneet normaalisti harrastehuoneena ja toimistona. Hyvät säilytysmahdollisuudet - Briteissä on usein aika huonot varastot/säilytystilat kodeissa. Sisustuksessa tuoreita kukkia, muistoja maailmalta ja antiikkikalusteita. Televisio saisi olla piilotettu johonkin kaappiin.

Mistä asioista haaveilet?
Hyvästä urasta, onnellisesta perheestä ja tapahtumia täynnä olevasta elämästä. Terveyden säilyttäminen - ilman sitä on vaikea nauttia mistään. Materiatasolle jos mennään niin haaveilen toimivasta vaatekaapista, parista merkkilaukusta, kivasta sisustuksesta ja parista ulkomaanmatkasta per vuosi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails