keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Tuttiburrito

Meidän paras löytö vauvan rauhoittamiseen on ollut kapalointi-peitot - piskuisen pakkopaidan avulla vauva nukkuu kuin tukki monta tuntia putkeen.
Ei enää vahinkomuksautuksia nenään eikä hereille hätkäyttävää Moro-refleksiä. Masuvaivatkin tuntuvat vähentyneen. Kikkana on vain saada vauva ensin rauhoittumaan ja unen partaalle ja sitten äkkiä kääräistä burritoksi ennenkuin vauva huomaa mitä tapahtuu. Muuten nyrkkeillään ja potkitaan burritot auki...
Tutti on toinen apulainen yöunien (ja miksei päiväunien tai random-raivareitten) rauhoittamiseen. Nämähän jakavat mielipiteitä, varsinkin Englannissa. Varmaan Suomessakin. Täällä olen kuullut sellaistakin että vain laiskat vanhemmat antavat tutin lapsilleen, ja se on varma työväenluokan merkki. 
Mies oli varsinainen tuttinatsi ennen vauvan syntymää, ei kuulemma missään nimessä tule tuttia meidän lapselle. Itse olen sitä mieltä että jos tutti rauhoittaa niin haittaakos se ketään? Ja helpompi on sitten vieroittaa tutinsyömisestä kuin peukalon imemisestä... No, tutti tuli annettua eräänä erityisen hankalana yönä ja sen jälkeen tutti on ollut meillä arkipäivää. Ja mieskin on sitä tuttia tunkemassa joka väliin huomatessaan sen olevan varsin kätevä vauvanrauhoituskeino!

Millaisia vauvanrauhoituskeinoja olette te kokeilleet?

8 kommenttia:

 1. Hauska burritojuttu :) Niin on suloinen ja kaunis lapsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän pieni prinsessa on oikea söpöliini! Tai niinhän se oma lapsi on aina äidistä kaikkein kaunein :)

   Poista
 2. Ihania kuvia! Hauska, miten sitä aina oppii Briteistä uutta, itselleni ei olisi tullut mieleenkään, että tutti liittyisi jotenkin työväenluokkaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika erikoinen kommentti, mut tälläisiäkin oon kuullut. Jotkut ihmiset täällä on tosi tuttivastaisia, on se niin tarkkaa mitä muut sinusta ajattelee:)

   Poista
 3. Meillä kätilö suorastaan suositteli tuttia (koska vauva ei alussa osannut imeä kielijänteen takia). Siitä ei sitten kuitenkaan tullut tapaa, ei tykkää nykyään tutista ollenkaan. Peukkua sen sijaan pitää imeä aina nukahtaessa, mutta minkäs teet. :-D

  Suloinen pikkupaketti! Miten teillä on mennyt tähän mennessä muuten? Tuntuuko äitiys jo luontevalta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin oli ongelma kielijänteen kanssa ja se sit leikattiin viikon ikäisenä. Tutista on tykännyt kovasti siitä saakka kun löydettiin sellainen mini-tutti vastasyntyneille, isommat tutit sylki aina pois. Jos tuttia ei ole niin imee lapasiaan tai paidankaulusta :)

   Ihan hyvin on mennyt, ollaan oltu aktiivisesti liikkumassa vaikka missä ja tekis mieli levätäkin kunnolla nyt. Äitiys tuntuu edelleenkin erikoiselta ja iltaisin vauvan ollessa nukkumassa sen melkein unohtaa että on äiti... Mutta kyllä se sieltä tulee, pikkuhiljaa alkaa oppimaan mitä tuo pieni oikein haluaa eri itkuillaan.

   Poista
 4. Tyttö on kyllä todella suloinen!

  Täällä myös kapalointi ollut käytössä, mutta pojan kasvaessa ja voimistuessa se alkaa olla hankalampaa. Toisaalta entistä tarpeellisempaa, sillä ählää ja sählää itsensä helposti turhaan hereille.

  Tuo tutti-vastaisuus on hämmästyttänyt minua, sillä en ollut ollenkaan tiennyt, että tutissa olisi jotain pahaa (tai siis että joku pitäisi sitä pahana). Onkohan Suomessa yhtään samanlaista vai onkohan se enemmän täällä?

  Me ei olla tuttia tarjottu, mutta ainoastaan sen takia, ettei ole ollut kovin suurta tarvetta ja ettei se sotkisi muutenkin hankalasti alkanutta imetystä. Mitään suuria tunteita asia ei mussa todellakaan herätä, joten voisin ihan hyvin tarpeen tullen ottaa käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww kiitti :)

   Joo, tutit on saatanasta kuulemma. Meidän NCT ryhmässä mina olin ainoa joka sanoi että antais tutin vauvalle, jokaikinen muu nyrpisteli nenäänsä. Mun mies varsinkin... Ohjaaja oli tietty diplomaattinen asiassa ja sanoi vain nuo haitat ja mahdolliset hyödyt (peukalo vs. tutti jne.).

   Meilläkin on alkanut ja on edelleen imetys hankalaa, mutta lähinnä kielijänteen takia ja ehkäpä siksikin että ollaan jouduttu käyttään paljon pulloja ensimmäiset pari viikkoa. Tutti on varmaan pahoista pienin tässä vaiheessa, siks en viitti siitä stressata kun se kuitenkin on tytölle kiva aina silloin tällöin.

   Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails