lauantai 11. tammikuuta 2014

365 tavaraa vuodessa: Tuletko mukaan?

Olen ehkä aikaisemmin paljastanut olevani melkoinen hamsteri. Vaatteita, kenkiä, pientavaroita, luentomuistiinpanoja ja koulukirjoja, ja muita kirjoja ja lehtiä pursuaa joka nurkasta. Samassa rivarissa asuminen vuodesta 2009, yhdistettynä vinttiin (aka tavaroiden mustaan aukkoon) ja hamsteritaipumukseen, ei mikään ihmekään että sitä tavaraa on kertynyt nurkkiin aivan liikaa. Vaikka viime vuonna kiikutinkin useampia kenkiä, vaatteita ja pientavaraa hyväntekeväisyyteen sitä tuntuu löytyvän lisää ja lisää. Nyt tämän vuoden projektiksi päätin ottaa 365 tavaraa - yksi tavara per päivä pois talosta. Hyväntekeväisyyteen, ebayhin, jonnekin eteenpäin tai ihan suoraan vaan roskiin.
 
Yhden oman lisäsäännön otan mukaan myös - jos jonkun käyttöä odottelevan tavaran saa askarreltua uuteen muotoon ja ihan oikeasti käyttöön, se otetaan mukaan tilastoihin. Ihan pelkkiä roskia nyt ei tietenkään lasketa mukaan, niitähän kertyy joka päivä, vaan mukaan lasketaan niitä tavaroita joita jemmaillaan jotain tulevaa (as if!) käyttöä varten. Kuten vaatteita jotka ovat minulle pieniä ja joiden syvällä sisimmässäni tiedän olevan minulle tulevaisuudessakin pieniä, mutta jotka silti siellä vintillä odottelevat laihempaa (juupajuu) tulevaa minua.  
 
 
 
 
Toiveissa olisi päästä eroon tavaroiden mustasta aukosta, ja tehdä siitä (eli vintistä) ihan oikea mukava ja tilava työtila. Lisätoive on saada varsin kaoottisesta vaatekaapista vihdoinkin toimiva. Teen kuukauden päätyttyä aina kuukausikatsauksen niistä tavaroista jotka on poistettu- tämän kuukauden alku on lähtenyt käyntiin varsin lupaavasti. Ehkäpä postausta tulee myös vaatekaapin kehittymisestä.
 
Tämä projekti on viimeaikoina ollut tapetilla aika monissa lehdissä ja blogeissa, mutta projekti on ollut omassa mielessä jo jonkun aikaa. Nyt uudenvuoden kunniaksi ajattelin että miksipä ei. Tavara per päivä, ei mikään suuri urakka, mutta vuoden jälkeen se on jo tuntuva määrä. Poistettavia tavaroita riittää kyllä, tilaa taas ei.
 
Kuka tulee mukaan?

2 kommenttia:

  1. Mä kyllä tarvitsisin selkeesti tällaista projektia. :D Mutta lähden mukaan enemmänkin kertarysäyksellä kuin 365 päivän ajan - parin kuukauden päästä pitäisi omaisuus pakata laatikoihin ja siirtää toiselle puolelle Suomea. Sanomattakin selvää, ettei tämä nykyinen tavaramäärä mihinkään mahdu… Karsintaa on siis tehtävä kovalla kädellä! :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tsemppiä siihen hommaan! Mä en tiedä pystyisinkö tekemään kertarysäyksellä (tai no, jos olis pakko...) mutta onneks mun ei tarvitsekaan kun ei olla muuttamassa lähiaikoina minnekään. Toi muutto on just sellainen pakkotilanne, itse toivon et sit kun me muutetaan niin olis tää romunraivaus jo hyvällä mallilla ettei tarviis stressata sen enempää :)

      Poista

Tätä blogia ei enää päivitetä, ja kommentteja luetaan harvakseltaan. Tervetuloa poikkeamaan uuteen blogiini Wave to Mummy

Related Posts with Thumbnails